problemy se zapestim

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
hrnek bez dna

problemy se zapestim

Příspěvek od hrnek bez dna »

mam docela problem se zapestim

hraju na docela slusny urovni klasiku takze u toho musim i nejak sedet a mit polozeny ruce - obe ruce mam tak 60-70 uhlu zalomeny v zapesti kvuli zvuku tonu...

no a ted sem si poridil elektriku a ucim se na trsatko a tam je ruka uplne jinak a stejne tak prsty pri drzeni trsatka...

zaroven sem docela casto na pocitaci (hl. na internetu) takze hrabu docela casto na mys (nehraju cise hry ale i ten net je docela zatez) - kamos mi rekl ze by ruka mela mit podperu hl na loktu a to nemam takze to muze byt dalsi problem...

a ted k jadru problemu - boli me hl. prava ruka (nekdy i leva) - bolest zacina na zapesti a kdyz dale treba cvicim nebo sem na pocitaci tak se to vleje do prstu (takova tupa bolest) a pote me to prejde do cele ruky az k ramenu...

nekdo rika ze to je od patere, ale ta me vubec neboli - ovsem slysel sem ze i kdyz me ty zada neboli, neznamena to ze ta bolest ruky neni od patere...

no nic - sel sem k doktorce a ta mi na ruce (na zapesti) nasla nejakou bulku (ta nejde normalne videm ale ona ji tam asi nahmatala :) ) - tak me pichla cosi biliho do zapesti a tyden sem nesmel hrat a pak to tak na pul roku krapet ulevilo ale pote se bolest zase vratila - sel sem tedy znova k lekari a ten me poslal na magnety (na zapesti) - byl sem zatim 3x a nevim jestli to pomuze...

stale ale nevim jestli to je pateri, slachama, svalama, nervama nebo cim :) a hl. myslim ze magnety nepomuzou...

nevite jak to lecit a HL. JAK TOMU PREDCHAZET?
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Taky mě bolej zápěstí ... možná kdyby je člověk posiloval, tak už ho pak nebudou tak bolet ... těžko říct, nevim :roll:
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
impact

Příspěvek od impact »

Najdi si v google RSI nebo repetitive strain injuries, napr.

http://www.musicianshealth.com/default.htm
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.

Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.php?t=4384&
Tady se ta problematika trochu nakousla...
2Vikicek: Jestliže tě pobolívá zápěstí, tak ho v žádnym případě nezačínej posilovat, dej si tejden, dva pauzu s kytarou, omez používání myši (lehce se to řekne a až to odezní, tak teprv můžeš začít pomalu to zápěstí rozcvičovat, zatěžovat, posilovat...
Měl jsem to z jednorázový námahy před vánocema (Přišla elektrika, zápěstí tahávalo akustiku a ještě jsme tahali bedny na koncert...), dal jsem dva tejdny voraz, mazal si hnáty několikrát denně dermazulenem a odeznělo to ouplně v klidu...
To by bylo jak léčit nemocný zápěstí, teď jak tomu předcházet?
Najít si nějakou činnost, při který se to zápěstí pravidelně namáhá, ale ne moc a hlavně při která se aktivně pohybuje víceméně celá ruka, já nevim, squash (teda s mírou), tenis (i stolní), plavání je úplně nejlepší, pak takový věci stylu jóga atd. ...
Jinak teda na činnosti, kde se namáhá zápěstí nosim potítka...

Nejsem žádnej doktor, tohle je jak to vidim já, takže to berte s rezervou...
Die Hard or Die Home
jana
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jana »

jj, ten link, co poslal Trao, je dobrej, pročti si to...

a konkrétně tvůj případ - pokud něco bolí, je něco špatně. na tu myš si pořiď aspoň nějakou "ergonomickou" podložku (zápěstí je tak trochu vypodložený... je to drahý jak sviňa, ale nekupuješ to denně) a u kytary dej pozor, jak to držíš... tj. hledej takovou polohu ruky, aby to nebolelo, zkus to třeba i probrat s učitelem té klasiky - pokud je co k čemu, zvládne poradit i s elektrikou. :)

a pokud už bolí, NEHRAJ a nesnaž se to "rozcvičit", bylo by to ještě horší, chce to nechávat zápěstí v klidu, než se to zlepší.

doktoři snad pomůžou a v žádném případě bych nechtěla snižovat jejich autoritu, určitě tam zajdi, když je potřeba... (jenom je nenech do toho řezat, pokud bude vyhnutí.) ale jak slyším, že je něco "od páteře", naskakuje mi husí kůže, mám dojem, že na páteř se shodí všechno, u čeho se nenajde příčina jinde (takhle jsem před lety polítala všechno od praktické doktorky po neurologii kvůli bolestem hlavy, výsledek byl "máte to od krční páteře", ale nikdy jsem nevypozorovala jakoukoli souvislost mezi kupřílkladu dobou prosezenou u počítače a tím, kdy se to zas ozve...). no ale - pokud máš dost trpělivosti nechat se zkoumat (tu jsem pak už neměla), snad doktoři na tu příčinu přijdou... :)
hrnek bez dna

Příspěvek od hrnek bez dna »

diky za odpovedi...

asi dam klid (uz ho tejden davam :D ) a pak najdu nejakej sport...

btw: jak poznam ze to sou slachy - slysel sem o pripadech ze se ty slachy posraly clovek si uz nikdy na kytaru nezahral - asi mam do toho daleko a treba to slachy ani nejsou...
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

hrnek bez dna píše:diky za odpovedi...

asi dam klid (uz ho tejden davam :D ) a pak najdu nejakej sport...

btw: jak poznam ze to sou slachy - slysel sem o pripadech ze se ty slachy posraly clovek si uz nikdy na kytaru nezahral - asi mam do toho daleko a treba to slachy ani nejsou...
poznáš to třeba tak, že se ti blbě nebo vůbec dává třeba ruka v pěst, nemáš absolutně sílu v úchopu...
jinak ano, takovýhle případy existujou a vzhledem k frekvenci toho, jak je slýchám jich asi není málo...
když se podíváš na prodej kytar a apeců, tak každej druhej je "Důvod: Končím (zdravotní důvody)"
Die Hard or Die Home
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

chce si to dát pozor na pár věcí, no...nepřepínat šlachy, rozumná výška kytary na těle atd...snad mě to nikdy nepotká

(jedié co mě teď štve je, že jsem blbě ohnul pravačku v lokti a teĎ mě docela bolí :-( )
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

no me boli vetsinou zapesti a zvlast pri rychlich songach treba Spit it Out tam to pocituju ale je to takovy jako kdyz moc zatezuju sval
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

jo, to samé jsem měl vždycky, když jsem rával něco od Lamb of god... sval není zvyklý na takovou zátěž, no :-) časem by to mělo přejít, zvykneš si, ale nepřepínej to moc
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
MacaFCB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MacaFCB »

zdar nedavno sem se přeučoval power akordy dřív sem je hral 2 ma prstama a teď je hraju 3ma,,, a mám taky problém hodně prohýbám zapěstí když hraju poer chordy 3 ma prstama ,,, vypadá to asik takhle
http://www.ukazto.com/?img=2175573,12-02-08_2002.jpg

je to takhle špatně??
Kytara: Ibanez RG 321MH (prodána za 6,300Kč)
Kombo: VOX AD15VT (jen měsíc starý,prodám jen za 4,000kč)
Ramms+ein 4ever!!!
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Já bych řekl že ta poloha ruky je správně - mam jí podobně. :wink:
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
MacaFCB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MacaFCB »

Red Bull píše:Já bych řekl že ta poloha ruky je správně - mam jí podobně. :wink:
tak to jo tos mi teď udělal radost :wink: jako nebolí mě to ale jak chtěl sem vědět jestli to tu někdo taky tak dělas nebo jestli sem sám.....ještě že ste mě předtím donutili se ty povery přeučit :lol:
Kytara: Ibanez RG 321MH (prodána za 6,300Kč)
Kombo: VOX AD15VT (jen měsíc starý,prodám jen za 4,000kč)
Ramms+ein 4ever!!!
kebr-khc

Příspěvek od kebr-khc »

jo tak zapesti jsou neprijmeny... sam vim o cem mluvim... :oops: cas od casu me chytne takova bolest ze si treba nemuzu dat ani vidlicku do pusy... ( a samozrejme hrat na kytaru, tenis, volejbal... ) tak jsem sel k doktorovi. prohmatal mi ruku a rekl ze mi srustaji kustky v zapesti... tak prej mam mit zapesti v TEPLE (hlave ted v "zime" :D ) koupil jsem si bandaz + masticky a musim rict ze od ty doby zatim dobry
Kytara: Fokus SG- lehce poupraveny, el-ak: Ibanez AEG 10
Hlava: Lampova jednokanalova hlava-vzhled alá Marshall
Box: kopie Marshall 1912
Efekt: Boss DS 2
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“