Zdravím,
mám dotaz ohledně výměny kobylky na mém LP za novou stejného typu (je to pevná klasická kobylka).
Má někdo zkušenost s takovou výměnou. Popřípadě s výměnou i ostatního hardwaru (ladící mechaniky atd.)
Je potřeba dojít za kytarářem nebo si ji mohu vyměnit ve zcela domácích podmínkách.
Děkuji
Výměna kobylky Les Paul Epiphone Standard
Pravidla fóra
Re: Výměna kobylky Les Paul Epiphone Standard
Ahoj, neni to nic tezkeho.
Mechaniky bych nemenil, pokud to jsou Grovery. Ty jsou na EPI vazne vyborne.
Kobylku urcite pryc, pokud ti treba chrasti kameny. Idealne vymenit za nejaky kvalitni roller.
Kobylku urcite pryc, pokud ti treba chrasti kameny. Idealne vymenit za nejaky kvalitni roller.
měnil bych, pokud nejsem spokojen, něco nefunguje, neladí a pod. Výměna kobylky je kus za kus, to zvládne každý. Ohlídej si průměr šroubů. Jsou v zásadě 2 systémy (Gibson a kopie).
Výměna mechanik je komplikovanější, ale i to se dá zvládnout.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Průměr šroubů a možná i rozestup, aby se nemuselo vrtat do kytary, tj zaslepit původní díry a vrtat nové.
Kobylka je obroušená, zrezlá a kameny na ní totéž. Plus ze záčátku se musely kameny zabrušovat z důvodu toho, že byly moc ostré a struny praskaly po velmi krátké době. Takže hledám nějaké šetrnější.torst píše: 23.10.2020 9:16 měnil bych, pokud nejsem spokojen, něco nefunguje, neladí a pod. Výměna kobylky je kus za kus, to zvládne každý. Ohlídej si průměr šroubů. Jsou v zásadě 2 systémy (Gibson a kopie).
Pohlídám si to, děkuju mocFořt píše: 23.10.2020 11:04 Průměr šroubů a možná i rozestup, aby se nemuselo vrtat do kytary, tj zaslepit původní díry a vrtat nové.
Uvažoval jsem nad zamykacími.speed8 píše: 22.10.2020 21:48 Ahoj, neni to nic tezkeho.