WAH-WAH

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
feki
Kontaktovat uživatele:

Re: WAH-WAH

Příspěvek od feki »

Crybaby custom je opravdu jediné do racku. Existuje v G.major , Digitech a spoustu dalších jako efektové jednotky, ale vše v digitálu. Mám jich několik, ale na pedál prostě nemaj.
Je tu možná varianta s originálním WAH ,kde na potenciometru je umístěn krokový motorek a lze ho ovládat midicontrollerem. Samozřejmě k tomu je třeba ještě SW Část. Viděl jsem to s pomocí platformy "ARDINUO" na nějakém webu. Rozhodně ale na tuto otázku bych kontaktoval Microdesignum, rozhodně ti poradí.
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Pokud by byl wah ovladanej optikou, tak by neměl být velký problém k tomu ukuchtit ovládání na dálku ...
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

https://www.prostage.eu/en/guitar-effec ... k-wah.html
jedna z mála ne-custom alternativ k rack-baby.
A nebo komplet multiefekt s expression pedalem, který by ti nahradil všechny krabičky i G-majora. (HX Effect, Boss MS-3)
volfi

Příspěvek od volfi »

Ten Prostage vypadá dobře a cena 300 euro se zdá velice solidní na to, co to umí. Snad nebude problém u objednávání do ČR. Moc děkuji to je přesně, co jsem hledal. A digitálnímu kvákadlu se chci vyhnout.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
torst

Příspěvek od torst »

zeptám se na jinou věc. Autowahy jsou dělané tak, že mění průběh podle síly úderu. Je nějaký, který má pevně nastavitelný čas kváku, jako třeba Rate na modulacích?
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

torste a jak by to přesně mělo znít a fungovat?
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
torst

Příspěvek od torst »

:) no jak ... Jako když kvákáš normálně nohou ve stálém tempu, v análním otvoru máš zasunutou topnou spirálu a když pootočíš knoflíkem, zvýší se napětí, vzroste teplota spirály a začneš tedy šlapat rychleji. Síla úderu nehraje roli.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

vole, cos pil? : D
chceš pravidelně rozmítaný sinál úderu, nebo to má kvákat několikrát rychle při jedniném úderu a ne jednou dlouze, nebo coo?
či to má furt samo periodicky kvákat ať hraješ co chceš
Dotazy prosím do SZ
Braniik
Rádce

Příspěvek od Braniik »

Ja myslím, že Torsta chápem, zaujíma ho periodické kvákanie s možnosťou zmeny periódy. To by snáď nemal byť problém, čo taký Mooer Auto Wah, ktorý má 2 módy - auto a touch?
Naposledy upravil(a) Braniik dne 29.10.2020 15:50, celkem upraveno 1 x.
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
torst

Příspěvek od torst »

Ano, jak píše Braník. To před tím byl pokus o neotřelý humor. Dík. Na Mooer kouknu.
Myslím, že tohle je přesně ono:

Přijde mi to nejlepší hned po klasickém Wahu. Ty "senzitivní" mi zněji nepřirozeně. Ještě by moh být nějakej knob "Random", kterej by umožňoval náhodný rozptyl rychlosti, ale to už moc fantazíruju.
Ten Mooer s přepínáním touch/auto je podle popisu ´digital´, což by mě trochu denervovalo.
P.S.: Tak ne, ten F. Monkey je tady digi. Možná spíš https://imusicdata.cz/hotone-q-box-autowah
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

J to jde za ty prachy, ale za stovku bys dokazal upravit i to svoje co mas, dva fotodpory a k tomu blikač ;)
Dotazy prosím do SZ
torst

Příspěvek od torst »

"dva fotodpory a k tomu blikač ;)" To nezní blbě ! Nebo jeden fotoodpor a "blikač" s plynulým rozsvěcením?
Nebo motorizovanou clonu k tomu stávajícímu f. odporu :-Q
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Kdybys do toho chtel jit, poradim detaily dyztak
Dotazy prosím do SZ
torst

Příspěvek od torst »

Dík, uvažoval jsem o tom, ale zatím asi ne. Musel bych na Wah dodělat další F.S., na kterej asi už není místo, pak samozřejmě pot Rate. Ten by se někam vešel.
Jazzmaster

Příspěvek od Jazzmaster »

Rád by som sa spýtal: na bazáre som kúpil Carl Martin 2 wah a "newahá", zdá sa, že všetky potenciometre fungujú, ale zvuk je veľmi slabý, akoby bol mix tak na 30%, neviete niekto čím by to mohlo byť? Je to moj prvý wah, tak neviem veľmi čo s tým.
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Je to celkem pěkná drátovačka, tak bych se ujistil že všechno spoje a kontakty přepínače jsou funkční, a pak bych přeměřil napětí na jednotlivých vývodech tranzistorů, resp. úbytky napětí na rezistorech kolektorů a emitorů a kontrola ellytů též neuškodí, tam je to komplikované těmi přepínači no, ne moc přehledné...
Dotazy prosím do SZ
Jazzmaster

Příspěvek od Jazzmaster »

Ďakujem za odpoveď, na mna je to zložité, tak to budem musieť dať pozrieť niekomu kompetentnému.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Obdivovatelé Kirka Hammetta mají řekl bych vcelku ojedinělou šanci zacílit na Mistrův hlavní zvukotvorný prvek. ;) 8)

https://hudebnibazar.cz/dunlop-cry-baby ... /ID386104/

PS: Vážně jsem si nemyslel, že to v ČR nějaký nadšenec má. :)

gropa

Příspěvek od gropa »

torst píše: 29.10.2020 13:01 zeptám se na jinou věc. Autowahy jsou dělané tak, že mění průběh podle síly úderu. Je nějaký, který má pevně nastavitelný čas kváku, jako třeba Rate na modulacích?
Co třeba tohle:

https://kytary.cz/dunlop-mxr-m120-auto-q/HN073859/
torst

Příspěvek od torst »

dík, ale už mě to pustilo.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“