Problémy v oblasti zvukových karet
Pravidla fóra
Re: Problémy v oblasti zvukových karet
Děkujii
Nejsem na tohle teda moc expert
ale řekla bych, že to tím mikrofonem není, protože když nahrávám přes ten mikrofon do diktafonu na telefonu, tak to zní mnohem líp řekla bych že o hooodně líp, kvalita zvuku je hned jinačí. Dneska jsem to srovnala, nahrála jsem do notebooku a do telefonu písničku a ta na telefonu byla prostě lepší 
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Hmm...nahrávání ve stejném místě?
P.
P.
Ano, jen jsem mikrofon zapojila do telefonu a ne do pc, jinak bylo vše stejně
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No a zase bez ukázky. To je taky těžký s váma 
P.
P.
By mne zajimalo jaky polarizacni napeti ten telefon má?
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Dobrá otazka. Tipuju 3V.
P.
P.
Tak to já nevím vůbec, to jde úplně mimo mě
ale co nejdřív vám tady pošlu ty ukázky
proč jí tajíte, že hlavní problém je mezi židlí a klávesnicí ?
jediný řešení, jak se posunout k lepšímu výsledku, je v tomto případě požádat někoho, kdo má o problému alespoň elementární znalosti o pomoc - fyzicky ukázat jak a co - nic ve zlym.
jediný řešení, jak se posunout k lepšímu výsledku, je v tomto případě požádat někoho, kdo má o problému alespoň elementární znalosti o pomoc - fyzicky ukázat jak a co - nic ve zlym.
Tak tady jsou ty nahrávky 
- Přílohy
-
- 20201101_115656_1.mp3
- Nahrávka telefon
- (1.47 MiB) Staženo 154 x
-
- Nahrávka notebook.mp3
- Nahrávka notebook
- (1.16 MiB) Staženo 150 x
podle mně nejde o kvalitu technického vybavení, ale o to, že to neumíš správně používat - najdi někoho v tvém okolí ať ti s tím pomůže
- bazdesh
- last.fm: bazdesh
- Bandzone: bazdesh
- Kontaktovat uživatele:
no me by jeste zajimalo - ses si jista tim, ze kdyz to pichnes do telefonu, tak to opravdu leze pres ten pripojeny mikrofon? jestli to jen neni starej dobrej integrovanej mikrofon v telefonu. to samy u notebooku - jestli mas v audacity spravne nastavene vstupni zarizeni, jestli to nebere mikrofon ntb (to by mi totiz vic odpovidalo ty "kvalite" zvuku)
ja se vsadim ze to bude jen nejaka takovahle blbost; je to sice mikrofon za maly prachy, ale takhle na prd by to stejne znit nemelo
ja se vsadim ze to bude jen nejaka takovahle blbost; je to sice mikrofon za maly prachy, ale takhle na prd by to stejne znit nemelo
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Bazdesh, to je dobrý tip, který tu ještě nikdo z ostřílených borců nenadhodil. A je pravda, že takhle blbě by ten mikrofon opravdu znít neměl.
z jejich dotazů je zřejmé, že vůbec netuší - proto píšu, ať si najde někoho kdo jí to ukáže.
Jsem si jistá že to nejde přes mikrofon v telefonu, to mě totiž už taky napadlo, tak jsem ten telefon při nahrávání hodila do batohu pod stolem a znělo to normálně nahlas a když jsem to projistotu zkusila i bez zapojeného mikrofonu jen na telefon, tak jsem nešla skoro vůbec slyšet, takže tím to nebudebazdesh píše: 1.11.2020 12:52 no me by jeste zajimalo - ses si jista tim, ze kdyz to pichnes do telefonu, tak to opravdu leze pres ten pripojeny mikrofon? jestli to jen neni starej dobrej integrovanej mikrofon v telefonu. to samy u notebooku - jestli mas v audacity spravne nastavene vstupni zarizeni, jestli to nebere mikrofon ntb (to by mi totiz vic odpovidalo ty "kvalite" zvuku)
ja se vsadim ze to bude jen nejaka takovahle blbost; je to sice mikrofon za maly prachy, ale takhle na prd by to stejne znit nemelo![]()
- bazdesh
- last.fm: bazdesh
- Bandzone: bazdesh
- Kontaktovat uživatele:
to jak je to nastavene ve windows je svym zpusobem fuk - v audacity ale mrkni podle tohodle navodu (https://manual.audacityteam.org/man/how ... acity.html) na "recording device" a zkus prijit na to ktery z nich bude ten spravny mikrofon, mela bys tam po pripojeni mit dva.
pokud to nepujde, tak me napada jeste dalsi otazka - jestli ten notebook co mas ma pro tvuj problem spravnou konfiguraci vstupnich 3.5mm jacku - klidne posli model, kdyby to neslo, v dnesni dobe je totiz sance, ze bude mit jen jednu jackovou zdirku a ta nebude kombinovana - to by znamenalo ze po pripojeni toho "y-adapteru", ktery zminujou na alze, pujde jen zvuk ven, ale dovnitr nic, takze ti bude furt brat jen ten vestaveny mikrofon.
pokud to nepujde, tak me napada jeste dalsi otazka - jestli ten notebook co mas ma pro tvuj problem spravnou konfiguraci vstupnich 3.5mm jacku - klidne posli model, kdyby to neslo, v dnesni dobe je totiz sance, ze bude mit jen jednu jackovou zdirku a ta nebude kombinovana - to by znamenalo ze po pripojeni toho "y-adapteru", ktery zminujou na alze, pujde jen zvuk ven, ale dovnitr nic, takze ti bude furt brat jen ten vestaveny mikrofon.
Ježiš děkuji moooc, už to mám a zvuk je úžasný vážně moc děkuji a zároveň si sypu popel na hlavu, měla jsem špatně nastavené vstupní zařízení 

Tak to je dobrý. Kluci měli pravdu, bylo to mikrofonem, akorát trochu jinak 
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Pánové a dámo, klobouk dolů!
P.
P.
Děkuji za pomoc 

Nová zvukovka Roland Rubix44 nefunguje v Audacity
Chci dál používat nejjednodušší program pro nahrávání - Audacity. Nově zakoupená zvuková karta za pět tisíc - Roland Rubix44 však nefunguje v Audacity. Mám Windows 10 (2004). Zvuk se trhá, prská, nebo se nahrávání vůbec nerozběhne. Poradíte, jak by to šlo vyřešit? Nechci se učit nový program a vše v nastavení jsem už mnohokrát prošel. Vracet zvukovku se mi také nechce. Na původní zvukovce (PreSonus Firestudio mobile) vše běhalo perfektně. Bohužel mi na PreSonusu po 6 letech odcházejí potenciometry a potřebuji nahrávat 4 stopy současně a zvládal jen 2. Děkuji za radu.
Ještě pro zajímavost, jaký nejjednodušší použitelný nahrávací program znáte?
Ještě pro zajímavost, jaký nejjednodušší použitelný nahrávací program znáte?
Naposledy upravil(a) Hof dne 9.11.2020 11:55, celkem upraveno 1 x.