Salvation Mods
Pravidla fóra
Re: Salvation Mods
jj, to je jedna z podob demokracie, kdy "právo" na názor mají i ti, co umí prakticky i fakticky uplne ho*vno
a běda jak nejsou dostatečně vyslyšeni, to je pak reakcí.
btw kvůli tomu vyšumělo např. legendární Sneap fórum (kde se kalila ocel s IR), a kde lidi treba z Meshuggah nebo Clawfinger uz proste nebavilo porad něco dokazovat všem těm bedroom heroes s názorem.
a běda jak nejsou dostatečně vyslyšeni, to je pak reakcí.
btw kvůli tomu vyšumělo např. legendární Sneap fórum (kde se kalila ocel s IR), a kde lidi treba z Meshuggah nebo Clawfinger uz proste nebavilo porad něco dokazovat všem těm bedroom heroes s názorem.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Myslim že to je až moc krajní názor na věc a nedá se to posuzovat tak, že někdo má studio, tak je nej a někdo kdo jen někde hraje, tak ví prd, navíc mám pocit že tu nikdo nikoho neodsoudil, jen řekl svůj názor na nějaký zvuk,tadyto přeci není o tom že někdo někoho o něčem přesvědčuje, tobě se líbí tohle a mě tamto
to musím nahrávat sto desek ročně abych měl právo říct, tohle se mě nelíbí a dělám to jinak?
nechci prudit, jen se mi zdá že někdy se něco zbytečně vyzdvihuje a ikonizuje na úkor reálného výsledku
přeci mě nikdo nemusí přesvědčovat že tohle je fakt super, když se mi to nelíbí, přesvědčováním se ten zvuk nahrávky nezmění a muj vkus taky ne
osobně si vážim názoru, jednoho tak druhého, bez ohledu na to co "dokázali" to že si mi nelíbí hudba ani jednoho z nich, pro mne neznamená, že všechno co řeknou je špatně
Jinak doufám že jsem nikoho nepopudil, když jsem se jako nýmand zapojil do diskuze
to musím nahrávat sto desek ročně abych měl právo říct, tohle se mě nelíbí a dělám to jinak?
nechci prudit, jen se mi zdá že někdy se něco zbytečně vyzdvihuje a ikonizuje na úkor reálného výsledku
přeci mě nikdo nemusí přesvědčovat že tohle je fakt super, když se mi to nelíbí, přesvědčováním se ten zvuk nahrávky nezmění a muj vkus taky ne
osobně si vážim názoru, jednoho tak druhého, bez ohledu na to co "dokázali" to že si mi nelíbí hudba ani jednoho z nich, pro mne neznamená, že všechno co řeknou je špatně
Jinak doufám že jsem nikoho nepopudil, když jsem se jako nýmand zapojil do diskuze
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Tak v tom případě bych chtěl ještě něco vysvětlit, čemu do teďka nerozumim. Jednou jsem dal z prdele na net jakože novej song Soulfly z alba, co mělo vyjít asi za čtvrt roku. Dal jsem tam samozřejmě song mojí kapely a cover Soulfly nevydanýho alba. To jste měli vidět jak lidi psali a hlavně fanoušci Soulfly, jak se těší na nový album a jak to zní dobře. Přitom to bylo z našeho EPčka, který se nahrávalo v pokojíčku na virtuální aparáty. Když mě to asi po tejdnu přestalo bavit a napsal jsem pravdu, tak se nikdo absolutně nezajímal, jestli existuje něco dalšího, nebo co to bylo za kapelu.
Takže jak to teda je? Byla to blbá hudba, ale protože to mělo nálepku slavný kapely, tak to bylo najednou dobrý? Nebo děláme na severu hudbu na světový úrovni? Jak to teda je?
Vždyť i profíci maj každej jinej zvuk a jinej názor. Kolikrát jsem kopíroval výroky Garyho Holta, co kritizoval dost aparátů, který nemaj pro něj dost gainu. Nebo jsem sdílel nastavení profíků a taky to vlastně bylo špatně a pro lidi to tady nic nedokazovalo
Několikrát mi řekli at používám uši a ne oči
Nebo se vlastně dostaneme až tam, že jenom třeba Metallica má ve všem pravdu, protože je nejslavnější metalová kapela?
Vždyť i profíci maj každej jinej zvuk a jinej názor. Kolikrát jsem kopíroval výroky Garyho Holta, co kritizoval dost aparátů, který nemaj pro něj dost gainu. Nebo jsem sdílel nastavení profíků a taky to vlastně bylo špatně a pro lidi to tady nic nedokazovalo
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Pardon, přepostnu video i na tuto stránku, třeba nový modul přehluší případné další názory na hodnotnost názorů.
| Cruel YT | Cruel sptf
Innere mlč, stejnak umíš uplne ho*vno : )
Fešáku, promiň že jsem ti to přerušil !
(hele video dobrý, ale zvukově tam nic objevnýho nějak neslyšim, ale nenapíšu to radši : )
Fešáku, promiň že jsem ti to přerušil !
(hele video dobrý, ale zvukově tam nic objevnýho nějak neslyšim, ale nenapíšu to radši : )
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Cajk
Napíšu až budu mít studio. To mi pak budete zobat z ruky. A běda jak ne 
OT:
Gratuluju. To je prostě diskusní názorová pohoda, přesně taková, jak jsem psal Innerovi, ať píše dál... a on píše, fajn.
Aby pozdvihl hodnotu, dokonce se opakovaně pochlubí historkou, jak sebestředně podojil svou milovanou sousedovic kozu (z legrace, jak jinak že) nahrávkou, kterou zde nikdo neslyšel, ale je skvělá, stejně dobrá jako od sousedovic kozy. Což má v jeho očích evidentně být důkaz kvality. Sorry, že nedokážu uznale pokývat hlavou a sklopit uši, anebržto já bych se styděl už jen za tak trapný nápad, natož za realizaci a proto jsem historku předtím co? Nekomentoval. Ano, držel jsem pec, kušoval a myslel si svoje. Takže jsem se snažil přesně tak, jak píše Trevor. Až teď jsem na ni projevil názor a už mě to skoro mrzí. Přesto mi Trevor říká Fešáku a myslí Pi*čo, ale snaží se být slušný. 
Selma je asi fajn, ale můj šálek to není.
Moc nechápu tyhle staré "veteše" s equalizací pouze Bass+Treble.
Ukázka je profi, naprosto dostatečná pro mě.
Gratuluju. To je prostě diskusní názorová pohoda, přesně taková, jak jsem psal Innerovi, ať píše dál... a on píše, fajn.
Selma je asi fajn, ale můj šálek to není.
| Cruel YT | Cruel sptf
Jestli chceš tu nahrávku, tak stačí říct. Já nejsem ten typ lidí co cpe svojí hudbu všude. Děláme to, že nás to baví a ne aby jsme byli slavný a každej si to nuceně poslech. Jestli máš chuť, tak si to poslechni tady: https://bandzone.cz/deathonar Vybral jsem v pořadí druhou skladbu Headbang...
Ten test jsem udělal z prdele a i mimojiný proto, jestli jsou lidi fakt tak hluchý, když následujou Cavaleru i když dneska podává výkony horší, než místní undergroundová kapela. Jestli se to někdy dotkne tvojí oblíbený kapely, tak možná tě něco podobnýho bude taky zajímat.
Ten test jsem udělal z prdele a i mimojiný proto, jestli jsou lidi fakt tak hluchý, když následujou Cavaleru i když dneska podává výkony horší, než místní undergroundová kapela. Jestli se to někdy dotkne tvojí oblíbený kapely, tak možná tě něco podobnýho bude taky zajímat.
No konečně tvoje posty dostaly kontext a možná by ses divil, kolik mám pro tebe pochopení.
Fakt nejsi jediný, komu tady opakuju, že jsme na odborném fóru a vědět co a jak ten druhý hraje, je stěžejní pro to, jak přistupovat k jeho příspěvkům. Bavíme se zde skuteční lidi z českého pidirybníku a anonymita je nejhorší možný přístup.
Fakt nejsi jediný, komu tady opakuju, že jsme na odborném fóru a vědět co a jak ten druhý hraje, je stěžejní pro to, jak přistupovat k jeho příspěvkům. Bavíme se zde skuteční lidi z českého pidirybníku a anonymita je nejhorší možný přístup.
| Cruel YT | Cruel sptf
Jo tak to já asi nějak přehlížel, že je to pro tebe důležitý. Já soudim zase podle sebe. To znamená, že mě je jedno kdo co hraje a na co. Beru i jeho zkušenost s nástrojem, aniž by uměl hrát jak totální střelec, protože to neznamená, že když on to neumí, takže to nemůže slyšet. S tim prostě souhlasit nikdy nebudu. A nějaký přesvědčování profíků viz narážku na sneapa to tu zdaleka nebylo. A když se vrátim k původu tajtoho handrkování, tak s tim paranormalem to prostě pro mě znělo hůř, než bez něj. Frekvenci kterou posiluje sám řek, že neví, takže to za mě tim dojebal, když předtim to znělo líp. A viděl jsem i další videa, kde sám friml řiká, že univerzální rada neexistuje. Máme se inspirovat kapelama, který se nám líbí. A ty se mezi sebou kurevsky liší.
Abych nebyl úplně OT, tak neví někdo, jak Salva kopíruje ty moduly? Je mi jasný, že je to jenom preamp, ale moje zkušenost je taková, že i koncák danýho apce má svojí ekvalizaci, kterej se taky liší model od modelu a sedí hlavně tomu danýmu preampu. Nebo měl by sedět
Abych nebyl úplně OT, tak neví někdo, jak Salva kopíruje ty moduly? Je mi jasný, že je to jenom preamp, ale moje zkušenost je taková, že i koncák danýho apce má svojí ekvalizaci, kterej se taky liší model od modelu a sedí hlavně tomu danýmu preampu. Nebo měl by sedět
Tohle je samozřejmě limit této šuplíkové metody a často se to přetřásá. Některé apce mají specifičtější koncák, jiné míň. Ale čtu, že zrovna u těch hajgejnů je to celkem stejný, že tam dělá 99% preamp. Větší problém bude u těch Vintage starob. Asi je to trochu zohledněný i ve zvuku příslušného preampu, aby výstup z něj trochu simuloval zabarvení konce, ale purista takový postup samozřejmě odmítne, bude trvat na původním kompletním aparátu. Něco za něco. Devizou je obrovská variabilita, skladnost, cena.innerself píše: 5.11.2020 12:45 Abych nebyl úplně OT, tak neví někdo, jak Salva kopíruje ty moduly? Je mi jasný, že je to jenom preamp, ale moje zkušenost je taková, že i koncák danýho apce má svojí ekvalizaci, kterej se taky liší model od modelu a sedí hlavně tomu danýmu preampu. Nebo měl by sedět![]()
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Škoda, že ukázka nebylo něco "dřevnějšího". Na Selmer prý možná nahrával Paul Kossoff (Free) jednu ze studiových verzí All Right Now:cherreda píše: 4.11.2020 23:19 Selma je asi fajn, ale můj šálek to není.
https://www.woodytone.com/2009/06/10/pa ... -now-tone/
Když Friml až tak dřevní evidentně není, je to holt metloš. 
Řekl bych, že MTS je v tomhle takový sebetlučný, protože milovníci dřevních dob k nějakému modulárnímu šuplíkovému systému asi moc důvěry nepoberou, i kdyby bylo dřevních ukázek sebevíc.
Ale je fajn, že Salva ještě vyvíjí nové moduly, ze kterých si každý může vybrat.
Jednoho dne taky můžou dojít předlohy.
A když jsme u toho, i u mě už je ode dneška kocour v troubě.
Už roky váhám, zesik jsem nechtěl a RM4 je moc modulů, ale teď se poštěstil z bazaru preamp K2 od Lubomíra Zemana + Marshall modul. A Diezel do druhé díry už je na cestě.
Myslím, že tím se na nějakou dobu saturuju.
Ad Banned - kanály 2 a 3 jsou super.
Nejlíp to hraje s EQ na doraz doprava - což je fajn, protože mi bude stačit zvuk dolaďovat jen přepínači.
Moc pěkně to reaguje na boost a kompresor před vstupem.
K2 vypadá velmi dobře a pečlivě vyrobený, přiznávám, že tak pěknou práci jsem nečekal - to tedy klobouk dolů.
Řekl bych, že MTS je v tomhle takový sebetlučný, protože milovníci dřevních dob k nějakému modulárnímu šuplíkovému systému asi moc důvěry nepoberou, i kdyby bylo dřevních ukázek sebevíc.
Ale je fajn, že Salva ještě vyvíjí nové moduly, ze kterých si každý může vybrat.
Jednoho dne taky můžou dojít předlohy.
A když jsme u toho, i u mě už je ode dneška kocour v troubě.
Už roky váhám, zesik jsem nechtěl a RM4 je moc modulů, ale teď se poštěstil z bazaru preamp K2 od Lubomíra Zemana + Marshall modul. A Diezel do druhé díry už je na cestě.
Myslím, že tím se na nějakou dobu saturuju.
Ad Banned - kanály 2 a 3 jsou super.
Nejlíp to hraje s EQ na doraz doprava - což je fajn, protože mi bude stačit zvuk dolaďovat jen přepínači.
Moc pěkně to reaguje na boost a kompresor před vstupem.
K2 vypadá velmi dobře a pečlivě vyrobený, přiznávám, že tak pěknou práci jsem nečekal - to tedy klobouk dolů.
| Cruel YT | Cruel sptf
Luboš je machr, známe se spoustu let.
Tak mě napadá, co z legendárních zesilovačů ještě v nabídce modulů chybí?
Co třeba Sunn Coliseum PA?
https://www.youtube.com/watch?v=ilV6vcS3wg0
https://www.youtube.com/watch?v=VbP4qf8PjfI
Tlustší tón jsem snad neslyšel. Možná to bylo tím, že Leslie West taky nebyl žádnej hubeňour … (v r. 1995 jsem ho viděl naživo na klubovém koncertě v Tallahassee, to už byl asi po nemoci hubený jak smrtka, a hrál na Peavey 5150 a headless Steinbergera, svého starého LP Juniora vytáhl na přídavek).
Nebo sabbatovské Laney (třeba Supergroup)?
Co třeba Sunn Coliseum PA?
https://www.youtube.com/watch?v=ilV6vcS3wg0
https://www.youtube.com/watch?v=VbP4qf8PjfI
Tlustší tón jsem snad neslyšel. Možná to bylo tím, že Leslie West taky nebyl žádnej hubeňour … (v r. 1995 jsem ho viděl naživo na klubovém koncertě v Tallahassee, to už byl asi po nemoci hubený jak smrtka, a hrál na Peavey 5150 a headless Steinbergera, svého starého LP Juniora vytáhl na přídavek).
Nebo sabbatovské Laney (třeba Supergroup)?
Já ho neznám osobně, ale evidentně je moc šikovný. Provedení K2 mě fakt potěšilo. Switche brit/fat a input buffer, midi - pecka.
Fořt:
Jj, toto vypadá a zní pekelně "dřevně".
https://youtu.be/ZFUUtGVsEOE?t=120
| Cruel YT | Cruel sptf
to už je nekolik koleček projetych, vymysleni co jeste by se dalo zmodulizovat, imho uz nic moc 
o ty stare kulty neni moc zajem, to jsou dycky jednotlivci (Selmer, Vamp, Supro...) o nektere značky se prihlasili pravoplatni majitele (nebo prekupnici) jako prave Supro nebo Budda (ktery bezskrupulozne okopcil Matchless, ale ma to pry nejak právně podložene, takze čínské pozdravy do ameriky)
Leslieho Westa jsem kdysi delal nejakou ukazku prave na Budda modul (uz to zmizelo v propadlisti internetu)
Laney Tony nemá rád, nelíbí se mu, takže ho dělat nechce. Akorát měl připravené pěkné logo - Lamey
U tech starych navic hrava vetsi roli koncak a zakaznici stejne porad pyskujou ze to neni jak jejich smradlavy rozhrkaný originál. A casto taky není
něco modulizovat nejde (napr. Bogner Uberschall), nejake napady jeste byly jako ADA s presetem 45 (na který byly nahrane vsechny ty slavne desky) ale pro koho by to bylo? Tech par ADA fandu uz ma levne originaly, takze co.
Ted akorat pracuju na ukazkach basoveho modulu Ampig (akusticky modul jsme vzdali hned na zacatku
takze kam je mozno jit?
o ty stare kulty neni moc zajem, to jsou dycky jednotlivci (Selmer, Vamp, Supro...) o nektere značky se prihlasili pravoplatni majitele (nebo prekupnici) jako prave Supro nebo Budda (ktery bezskrupulozne okopcil Matchless, ale ma to pry nejak právně podložene, takze čínské pozdravy do ameriky)
Leslieho Westa jsem kdysi delal nejakou ukazku prave na Budda modul (uz to zmizelo v propadlisti internetu)
Laney Tony nemá rád, nelíbí se mu, takže ho dělat nechce. Akorát měl připravené pěkné logo - Lamey
U tech starych navic hrava vetsi roli koncak a zakaznici stejne porad pyskujou ze to neni jak jejich smradlavy rozhrkaný originál. A casto taky není
něco modulizovat nejde (napr. Bogner Uberschall), nejake napady jeste byly jako ADA s presetem 45 (na který byly nahrane vsechny ty slavne desky) ale pro koho by to bylo? Tech par ADA fandu uz ma levne originaly, takze co.
Ted akorat pracuju na ukazkach basoveho modulu Ampig (akusticky modul jsme vzdali hned na zacatku
Třeba bude konečně čas dodělat ty podlahový preampy 
bohužel ty jsou momentálně passé
Co krabičky KHDK ? Jakkoli bezpochyby kvalitní, na přesyceném trhu to asi taky není lehký. Navíc cena, že?
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)