Nepasující kufr

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
himself

Nepasující kufr

Příspěvek od himself »

Dnes mi dorazil kufr z druhé ruky, prakticky nový, na semiakustiku. Ačkoli mě prodávající ujišťoval, že na 335 pasuje dobře, není tomu tak. Navíc mám kopii, takže tvar těla může být bůhvíjaký.
Za tisícovku s tím nehodlám dělat obstrukce a snažit se to vrátit, ale chci se zeptat na názor: poslat dál, nebo používat, jak je, nebo nějak vypodkládat (fuj)?
Z fotky je vidět, že horní uši mají úplnou vůli, takže kytaru drží jen mělké uložení krku a když kufrem zatřesu, je slyšet, že hlava (mechaniky) narážejí do stran kufru. Ani dolní část těla nesedí moc dobře.
Nechci s tím dělat nějaké zatěžkávací kejkle, ale jsem zvyklý, že kytara na vzduchovém polštáři pěkně sjede do kufru :)
20201105_203130.jpg
Fořt

Re: Nepasující kufr

Příspěvek od Fořt »

Já bych si ho nechal, za litr vypadá solidně. Buď bych si ho dočalounil nějakým molitanem nebo pěnovým polyetylénem - mirelonem (látka by měly jít odtrhnout nebo vypárat a pak dolepit), nebo bych si pořídil nějaký polštářek na utěsnění.
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Takovou vec jsem resil paskem paměťového molitanu, prichyceno ke kufru molitanovou obousrannou paskou, ne ze by to drželo jako bejk, ale kytara přestala cestovat v kufru, hlavne ta hlava, pod níž, prvni prazec, jsem napasoval prouzek tvaru U a na víko rovny pásek naproti nemu, krasny to neni ale funkční jo :)
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Mě víc štvalo že kufr byl o cca 15 cm delší (pravděpodobně kvůli dlouhým EPI hlavicím) tak jsem kufr prodal a spokojil s Thomann gigbagem který je taky bohužel o 15 cm delší :-)
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“