Některé klávesy na pianu nereagují!
Pravidla fóra
-
PetrVyhlídal
- Nový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Některé klávesy na pianu nereagují!
Zdravím všechny! Nevím, jestli tohle je dobré místo pro tenhle specifický problém, ale zrovna dnes se mi stalo to, že jsem si chtěl zahrát na svoje Yamaha MIDI piano a bum, nějaké klávesy neodpovídají poté co je stisknu! Většina kláves odpovídá tak jako vždycky, jenom pár kláves (5 kláves z 61) na různých místech prostě neodpovídají! Rád bych tento problém vyřešil, ale nevím jak, a rozhodně tohle piano vyhazovat nechci protože je to část mého dětství a jinak furt funguje. Prosím vás, poraďte! Děkuji velmi moc.
Re: Některé klávesy na pianu nereagují!
Pokud to je mechanicky problem, tak je to řešitelnejsi nez elektronický
Cítíš ze se ty dane klavesy chovaji pri stisku nejak jinak, tlak, zvuk?
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Nejlépe opatrně rozebrat a vyčistit kontaktní plochy senzorů. Třeba je to jen zanesené nějakým bincem.
-
PetrVyhlídal
- Nový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tlakovou ani zvukovou změnu jsem moc nezaznamenal. Musím ale přiznat, že jsem na to piano nějakou dobu moc nesahal z osobních důvodů (nedostatek času) a tak se na něj muselo celkem dost prášitTrevor píše: 16.11.2020 14:53 Pokud to je mechanicky problem, tak je to řešitelnejsi nez elektronický
Snad to bude to co způsobilo tenhle problém, jinak bych se zbláznil kdyby to byla více závažná, elektronická chyba. Rozhodně se na to podívám a ozvu se vám. Děkuji za informaci!Hendrek píše: 16.11.2020 15:02 Nejlépe opatrně rozebrat a vyčistit kontaktní plochy senzorů. Třeba je to jen zanesené nějakým bincem.
A pokud teda jde o to čištění, tak co byste mi doporučili? Stlačený vzduch, vysavač, alkohol, líh nebo úplně něco jiného?
rozebrat, vyfouknou na balkoně ústně, jestli tam nejsou tuny prachu apod.
na očištění stačí isopropylalhohol nebo rovnou stříknout teslanolem či podobnou věcí na kontakty co čistí a udržuje
dle možností a toho jak to uvnitř bude vypadat, líh alkohol taky v nouzi pomůže no...
na očištění stačí isopropylalhohol nebo rovnou stříknout teslanolem či podobnou věcí na kontakty co čistí a udržuje
dle možností a toho jak to uvnitř bude vypadat, líh alkohol taky v nouzi pomůže no...
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
-
PetrVyhlídal
- Nový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Problém vyřešen! Moc velkou pitvu jsem neprováděl. Udělal jsem teda jak zde Trevor a Hendrek radili (otevřít a vyčistit od prachu. Na kontakty či ostatní částky jsem moc nesahal, jedině jsem opatrně odfoukl stlačeným vzduchem všechen ten 15 let starý prach který jsem viděl) a k mému překvapení, když jsem piano otestoval, mrtvé klávesy fungovali! Kdokoliv má tenhle samý problém, doporučuji tak jak mi Trevor a Hendrek zde poradili. Velké díky teda jde ještě jednou k Trevorovi a Hendrekovi!
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Za málo, rádo se stalo
.