drahý epiphone, levný gibson

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Re: drahý epiphone, levný gibson

Příspěvek od bubucci »

Jde o to, že když se tu někdo přířítí, má 30 příspěvků a rozhazuje rozumy jak kdyby sežral Šalamounovo h***o, tak je dobré vědět, co je to za hvězdu.
On je totiž rozdíl ve vnímání názoru od někoho, jako je třeba Kinx, kterému prošla rukama hromada vercajku a navíc umí hrát jak hovado a pak od nějakého člověka, kterého jediná 'kvalifikace' je koupě drahé kytary.
grock

Příspěvek od grock »

https://www.youtube.com/watch?v=KnMSUu-frLM
A letošní....Prostě natlučou pražce do samotného hmatníku, olištují a pak celé nalepí na " surový" krk, který pak ještě brousí a tvarují atd...
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
grock

Příspěvek od grock »

Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Swiz

Příspěvek od Swiz »

bubucci píše: 8.06.2020 15:42 Jde o to, že když se tu někdo přířítí, má 30 příspěvků a rozhazuje rozumy jak kdyby sežral Šalamounovo h***o, tak je dobré vědět, co je to za hvězdu.
On je totiž rozdíl ve vnímání názoru od někoho, jako je třeba Kinx, kterému prošla rukama hromada vercajku a navíc umí hrát jak hovado a pak od nějakého člověka, kterého jediná 'kvalifikace' je koupě drahé kytary.
Jee tobě furt leží v žaludku mých 30 příspěvků :D to že netrávím život sezením na diskuzním fóru nic neznamená.

Diskuzní fórum je o diskutování, nemám problém příjmout názor jiných ale mám problém s tebou protože vždy plácneš nějakou kravinu a když ti začnu reálne argumentovat tak nejsi schopný diskutovat a začneš se ohánět, že mám 30 příspěvků.

Tvá reakce na můj příspěvek o nibs je krásný důkaz jak nedokážeš diskutovat, plácl jsi že odstranit je zprasení kytary a že člověk který je odstraní není kytarář. Měl jsem na toto téma dlouhou diskuzi s panem Papežem když mi pracoval na mé R8, tak samo s panem Kaiserem z Ostravy.

Takže všichni tihle lidi prasí kytary? Dobře, běž jim to říct.

Taky se mi libí jak shazuješ vše co nemáš. Silver Jubilee jsou nanic zesilovače a R9 si koupí jen idiot protože je dražší než R0. Přemýšlel jsi někdy vůbec nad tím, že ten krk R0 někomu nemusí sedět? A že ideální střed je R9 proto je po nich větší poptáva a tím pádem i větší cena?

S revivalem jsem to přestřelil a za to se omlouvám.
Nic to ale nemění na tom, že je nemám rád :D ale a si každý hraje co chce. Od toho je hudba.
grock

Příspěvek od grock »

bubucci píše: 8.06.2020 15:42 Jde o to, že když se tu někdo přířítí, má 30 příspěvků a rozhazuje rozumy jak kdyby sežral Šalamounovo h***o, tak je dobré vědět, co je to za hvězdu.
Pokud bych to měl brát podle počtu příspěvků, byl by torst za hvězdu a kdyby podle hraní, tak Leo Fender za nýmanda bez šance co se týká výroby kytar :D . Neber to osobně, ale dovolím si prostě nesouhlasit.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Jee tobě furt leží v žaludku mých 30 příspěvků :D to že netrávím život sezením na diskuzním fóru nic neznamená.

Diskuzní fórum je o diskutování, nemám problém příjmout názor jiných ale mám problém s tebou protože vždy plácneš nějakou kravinu a když ti začnu reálne argumentovat tak nejsi schopný diskutovat a začneš se ohánět, že mám 30 příspěvků.

Tvá reakce na můj příspěvek o nibs je krásný důkaz jak nedokážeš diskutovat, plácl jsi že odstranit je zprasení kytary a že člověk který je odstraní není kytarář. Měl jsem na toto téma dlouhou diskuzi s panem Papežem když mi pracoval na mé R8, tak samo s panem Kaiserem z Ostravy.

Takže všichni tihle lidi prasí kytary? Dobře, běž jim to říct.

Taky se mi libí jak shazuješ vše co nemáš. Silver Jubilee jsou nanic zesilovače a R9 si koupí jen idiot protože je dražší než R0. Přemýšlel jsi někdy vůbec nad tím, že ten krk R0 někomu nemusí sedět? A že ideální střed je R9 proto je po nich větší poptáva a tím pádem i větší cena?
o čem nedokážu diskutovat ? Prostě refret jde udělat i se zachováním 'nibs'. To že pokud na tom trváš a jsi ochotný si to zaplatit a naopak narazíš na neochotu zdejších kytarářů, to je bohužel jiný problém. Další věc je, že pokud mám novější kytaru, tak jsou ty nibs větší a logicky můžu dát vyšší pražce. Pokud mám nějaký 'fretless wonder' a mám tam 0,5mm konce, tak to samozřejmě zvážím, jestli to za to stojí.
Silver Jubilee jsem měl 87, a toho Slashe 96, takže dobře vím o čem píšu.
No a s tou R9 jsi přesně vysvětlil ten důvod vyšší ceny. Předtím jsi tvrdil, že je to kvůli lepšímu dřevu :) (javorový top A vs AAAA zvukově absolutně neberu v potaz).
Pokud bych to měl brát podle počtu příspěvků, byl by torst za hvězdu a kdyby podle hraní, tak Leo Fender za nýmanda bez šance co se týká výroby kytar :D . Neber to osobně, ale dovolím si prostě nesouhlasit.
nemyslím nějaké absolutní čísla, ale spíš o způsob filtrování informací z jednotlivých zdrojů.
torst

Příspěvek od torst »

Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
torst

Příspěvek od torst »

Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
himself

Příspěvek od himself »

A odborníci od stolu už vědí :)
stepan.dusek

Příspěvek od stepan.dusek »

Podle fotek netknuta dva roky stara kytara za puvodni prodejni cenu vs 20 let stara kytara asi za skoro stejnou cenu. Ted si nejsem jistej co teda vedi. Jestli nova za prakticky puvodni cenu je spatne nebo jestli je spatne proto, ze je nevyhrana a nema dusi?
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Odborníci od stolu každopádně vědí, že Tribute vypadá jako sociální verze je za nesmyslný peníz. V tomto případě mi příjde Epina jako zajímavější volba.
torst

Příspěvek od torst »

Bral bych raději sociálního Gibsona než nejlepší Epi. Nepopírám snobismus, vliv loga. I když tahle Epi je zajímavá klasickou hlavou. Přesto je navržená cena pohledem od stolu nereálná.
Na LP srazu porazily sociální G LP Studia všechny kopie.
Special, The Paul, Challenger, Firebrand, Sonex... jsou taky sociální, přitom ceněné.
torst

Příspěvek od torst »

https://www.ebay.com/itm/Gibson-2002-US ... Sw97dfrIq6
Pěkná nabídka. Časem bych do ní vrazil čínský snímače, korejskej HW a teslácký poty a byla by kytara jak víno !!!
P.S.: Náhodný objev na ebay - sociální G.- Invader. Neznal jsem. https://www.ebay.com/itm/1984-Gibson-US ... SwqGpfIx79
Swiz

Příspěvek od Swiz »

Odborníci vědí která kytara je lepší aniž by na ni zahráli jeden tón.

Sociální Tribute se prodal za dvě hodiny od vystavení tak nevím no... 😊😀
stepan.dusek

No jako hrdej vlastnik jedny socialni a druhy min socialni verze se nedivim, socialni verze je vyrazne vic v poho :)
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Swiz píše: 18.11.2020 21:31 Odborníci vědí která kytara je lepší aniž by na ni zahráli jeden tón.

Sociální Tribute se prodal za dvě hodiny od vystavení tak nevím no... 😊😀
Nejspíš ji koupil někdo z Vašeho Slash wannabe klubu :D

Na pár japonských ObG, což je skoro to samé jako tady ta Epi, jsem hrál s a klidem můžu říct, že je zvukově plnější a solidněji udělaná kytara než Tribute.
stepan.dusek píše: 18.11.2020 21:52 No jako hrdej vlastnik jedny socialni a druhy min socialni verze se nedivim, socialni verze je vyrazne vic v poho :)
Otázka je, proč potom mít horší kytaru za víc peněz ?
himself

Příspěvek od himself »

Mimochodem nova rada inspired by Gibson vypada paradne.
A mrknete nekdy na blindfold testy na Andertons.
stepan.dusek

bubucci píše: 19.11.2020 6:32
stepan.dusek píše: 18.11.2020 21:52 No jako hrdej vlastnik jedny socialni a druhy min socialni verze se nedivim, socialni verze je vyrazne vic v poho :)
Otázka je, proč potom mít horší kytaru za víc peněz ?
Ponevac jedna ma hambace a druha p90 (to je ta levnejsi) a ja jsem hoarder. Jo a samozrejme barva hraje a cernotresnickovej burst je bozi :)

Kazdopadne kdyz jsme u toho - dela gibson na sg mimo customshop nejaky vyraznejsi barvy? Neco typu muse od Epiphonu?
HoSl

Příspěvek od HoSl »

stepan.dusek píše: 19.11.2020 9:23
Kazdopadne kdyz jsme u toho - dela gibson na sg mimo customshop nejaky vyraznejsi barvy? Neco typu muse od Epiphonu?
Určitě dělá (dělal 2019 SG Special) Pelham Blue, dál ale nevím.. :)
Swiz

Příspěvek od Swiz »

Ten citovaný Tribute byl solid body s mahagonovým krkem. Zněl dost dobře na kytaru za tuto cenu. Hodně rezonantní i bez aparátu. Hlavně byla dobře zpracovaná a šla nastavit do hodně pohodové kytary. Ladila dokonale, což jsem u Epi ještě neviděl. Nechtít si koupit nějakého Standarda, neprodával bych ji. Ideální kytara na cvičení, zkoušky v podmínkách, kde nechceš tahat svou hlavní kytaru. Ten goldtop měl jinou barvu topu na hranách, kde je normálně binding, takže to vypadalo jako by tam binding byl. Určitě bych jí za socku neoznačoval.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“