Nejlepší česká a slovenská alba

Vše o kapelách a hudebnících ...
Tube Guru
Odborník

Re: Nejlepší česká a slovenská alba

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, je to sice stará záležitost, ale když jste vzpomněli Kuře v hodinkách, dovolím si připomenout Zelenou poštu od Collegia musica posíleného Radimem Hladíkem, která vyšla zhruba současně. Za mě tedy bigboš jak hrom. :D
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Collegium Musicum - Konvergencie alias ELP SK jsem chodil poslouchat do knihovny z vinylu https://www.youtube.com/watch?v=YaFsVyo ... el=1atrapa

starej Plíhal, Nohavica jasné, to jsou poklady folkové kultury a kolik jsem se jich "u vohně" nahrával.

Jo, Waltari je prostě takový přesah, že všechno proti tomu bledne...
jenomze kdyz to zkusil udelat podruhe, tak vznikl akorat namistrovaný pseudoblabol, ktery zaslouzene skoncil v propadlisti dejin, bezprostřední kouzlo neplánovaného nebo nechtěného dokáže být velice mocné (Flamengo by mohlo vyprávět :)

super že zazněly Rudé Kostry, utajený diamant převálcovaný dobrodružstvím všedního dne,
ale ten jejich poetický akumetal prostě mülluju :) https://youtu.be/Ck5x8QsWHPM
Měl jsem dokonce tu čest osobně pokřtít Kytici lží a už nějakou dobu jim chystám uctivou poklonu
ale od štětináče budete pohříchu(?) znát spíš hudbu k Vietcongu https://youtu.be/1rjgK2N1oko

Na Redlovi je krásně vidět ta subjektivita, protože pro mě na Okolo zpět je pouze jediný song, který se vyrovná jakémukoli z Na výletě. Samozřejmě tam hrají roli životní příběhy a pozadí, ale bez nich by to byla jenom muzika, že jo.

Z částečně podobného ethno soudku přihodím Tomáše Kočka s jeho objemnou diskografií
https://youtu.be/CLHPVSY0KsU

a přihodím i takovou soukromou téměr guilty pleasure, protože chápu, že ne každý zkousne že kdysi kultovní Ciment hrál vždycky víc srdcem než paží :) Jenomže mastili ethno metal 20 let předtím, než někdo vůbec tohle slovo vymyslel :) V tomto případě byli zase příliš rychlí proti světu https://youtu.be/09azxvHR7ag
Naposledy upravil(a) hyenik dne 22.11.2020 22:08, celkem upraveno 1 x.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
jastud

Příspěvek od jastud »

Konvergencie je bezva album, jiný věci od Vargy moc neznám, ale tohle je dobrý.
Rudé Kostry - něco jsem kdysi měl (edice samopal) a vyloženě mě tam štval špatný zvuk. Možná to bylo x-tou kopií, možná to bylo tak blbě nahraný. Nevím. Hudba k Vietcongu je ovšem povedená. Pseudohendrix bude jedna z nejznámějších českých skladeb ve světě :-)
Od Kočka jsem slyšel pár písniček a vždycky to na mě bylo moc uhlazený, asi jsem měl smůlu na písničky co jsem zaznamenal. Navíc on to ten Redl dělá prostě líp. Z podobného soudku mám hodně rád Zuzanu Lapčíkovou. Moravské písně milostné a Morava s George Mrazem jsou krásné desky. Strom života na kterém taky participovala jsem jednu dobu poslouchal skoro furt. Mám to jen vypálené, originál jsem docela dlouho sháněl a nesehnal - kdyby to někdo nějakou haluzí měl a chtěl se toho zbavit, ozvěte se.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Z našich končín z tradičných gitarových žánrov je pre mňa bezkonkurenčne najlepší, a v tomto žánri podľa mňa zatiaľ nikým neprekonaný, posledný album projektu Mariána Greksu - Grexabat / album Bolí (2003). Pred ním a po ňom dlho dlho nič... Ešte snáď Andrej Šeban - Bezvetrie.

P.S. jo, a zabudol som spomenúť, že za mňa naj CZ album bol Ppoommaallu (1994) od Buty. Ten album prežívam silno ešte aj teraz.
Naposledy upravil(a) Ivan dne 24.11.2020 9:08, celkem upraveno 1 x.
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
Michnov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michnov »

hyenik píše: 22.11.2020 21:48
super že zazněly Rudé Kostry, utajený diamant převálcovaný dobrodružstvím všedního dne,
ale ten jejich poetický akumetal prostě mülluju :) https://youtu.be/Ck5x8QsWHPM
Měl jsem dokonce tu čest osobně pokřtít Kytici lží a už nějakou dobu jim chystám uctivou poklonu
ale od štětináče budete pohříchu(?) znát spíš hudbu k Vietcongu https://youtu.be/1rjgK2N1oko
Vy jste kdysi měli aji společný video k Fokus(?) kytarám ne? Ashok, Ty a Mores...a možná další...
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

jastud píše: 22.11.2020 22:07 Od Kočka jsem slyšel pár písniček a vždycky to na mě bylo moc uhlazený, asi jsem měl smůlu na písničky co jsem zaznamenal. Navíc on to ten Redl dělá prostě líp.
Oni míří ke stejnému východisku z různých směrů, Redl z rocku, Kočko z folku.
Dnes akorát Kočko pořád dělá a Redl už příliš dlouho nedělá nic, takže je vlastně irelevantní jestli líp :)

Poslední Vlastův koncert co jsem videl, byl fajn a zároveň trochu smutný, jak to bylo jako přes kopírák vicemene jeho kazde vystoupení za posledních x let, vcetne stejnych forku atd.
Byl navíc cítit ten vnitřní rozpor jak by se chtěl bavit masově nestravitelným instrumentálním progrockem a ti tupci pod pódiem pořád vyřvávají, že chcou Husličky.
A přitom samozřejmě měl vsetínské náměstí "v kabeli" od prvních taktů (Vracaja sa dom), jenomže až na jednu příhodu jak se učil na našem koupáku plavat, tuhle šanci a náladu vlastně promrhal (pro mě až trestuhodně) všema těma prodlouženýma Rafajovýma zákonama apod. Nakonec to zase samozřejmě "všechno napravil" husličkama, ale mě zbyla pachuť toho že na autopilota jede jenom nadrcený koncert a jemu úplně fuk jestli je to na Vsetíně nebo v Los Angeles (samozrejme obligátní hvězdné půhodinové zpoždění included :)
Kvůli podobnemu pocitu (navíc podporeneho absolutne strašlivým zvukem) jsem doslova utekl z koncertu Waltari (kde nečekaně hráli i song z meho nejlepsiho alba vsech dob!)

Lapčíková respekt a poklona, vždycky jsem vítal všemožné fúze, ostatně vystupovala v dokumentu i o mě :)
.... akorát já si tím džezem mám prostě osobní problém :)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Michnov píše: 24.11.2020 8:45 Vy jste kdysi měli aji společný video k Fokus(?) kytarám ne? Ashok, Ty a Mores...a možná další...
jj, čas mládí, her a malin nezralých :)
to jeho bude někde v archivu, už jsem ho nenašel na YT, byl ještě ashok, olda krejčoves...

jastud

Příspěvek od jastud »

hyenik píše: 24.11.2020 9:12

Poslední Vlastův koncert co jsem videl, byl fajn a zároveň trochu smutný, jak to bylo jako přes kopírák vicemene jeho kazde vystoupení za posledních x let, vcetne stejnych forku atd.
Byl navíc cítit ten vnitřní rozpor jak by se chtěl bavit masově nestravitelným instrumentálním progrockem a ti tupci pod pódiem pořád vyřvávají, že chcou Husličky.
A přitom samozřejmě měl vsetínské náměstí "v kabeli" od prvních taktů (Vracaja sa dom), jenomže až na jednu příhodu jak se učil na našem koupáku plavat, tuhle šanci a náladu vlastně promrhal (pro mě až trestuhodně) všema těma prodlouženýma Rafajovýma zákonama apod. Nakonec to zase samozřejmě "všechno napravil" husličkama, ale mě zbyla pachuť toho že na autopilota jede jenom nadrcený koncert a jemu úplně fuk jestli je to na Vsetíně nebo v Los Angeles (samozrejme obligátní hvězdné půhodinové zpoždění included :)
Kvůli podobnemu pocitu (navíc podporeneho absolutne strašlivým zvukem) jsem doslova utekl z koncertu Waltari (kde nečekaně hráli i song z meho nejlepsiho alba vsech dob!)
Já viděl Redla loni poprvé a přišel mi jako dokonalý profík. Začal na čas, pobavil, byly tři přídavky, komunikoval s obecenstvem. Asi je to jak kdy a fóry se nejspíš opakují, ale to asi u každého performera.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Imro1966
Nový uživatel

Příspěvek od Imro1966 »

Opäť začala koncertovať Fermata, z pôvodnej zostavy bohužial len Fero Griglák, bicie mu tlačí Maťo Valihora. Dúfam že z toho vznikne aj nejaký album. Odporúčam vypočuť si pôvodnú Fermatu i keď to je už vyše 30 rokov, stále to má svoje čaro.
starypard

Příspěvek od starypard »

Fermáta byla jistě výborná. My češi jsme, logicky, podvědomě nadržovali svým ...... ale vlastně šlo o tu samo fajn hudbu. Takže, za mne, třeba Svět hledačů?
Imro1966
Nový uživatel

Příspěvek od Imro1966 »

Z českých som najviac počúval Pražský výběr, Marsyas s Zuzkou Michnovou, Stromboli a ETC.
Odpovědět

Zpět na „Skupiny a hudebníci“