Simulace reproboxu pro LIVE (stompbox a rack)
Pravidla fóra
Re: Simulace reproboxu pro LIVE (stompbox a rack)
mělo by to tak být. Když dekonvoluje záznam z mikrofonu vůči výstupu z DI vloženého mezi zesík a reprák, měl by takový impuls být totožný s tím mikrofonním zvukem. Prostě special impulsy pro repro out.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Ale ze zesilovače leze několik (až) desítek watů a do určitých ohmů? To přece bez brzdy nejde? Jak chcete DI box vrazit na výstup zesilovače - mezi zesilovač a bednu?
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
- krabiček a efektů kýbl
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Existují DI boxy, které umí pracovat s výkonovým signálem, ty se skutečně dávají mezi koncák a repro. Ten signál hlavně teče skrz IN vstup a THRU výstup (jsou zapojeny paralelně, takže jde jen o nadimenzování pár drátků), do primáru trafa pak odbočuje jen zlomek výkonu.
Lachim: Je to přesně jak píšeš. Ty kytarové DI jsou na tohle stavěné. Akorát třeba u toho Behringeru musíš zmáčknout obě tlačítka PAD, abys zvýšil útlum.
https://static.rapidonline.com/pdf/35-4214.pdf strana 12
https://static.rapidonline.com/pdf/35-4214.pdf strana 12
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Já nevim. Příliš mě to nesedí. Jako, že si DI box jen odbočkou "cucne" signálu a pak pošle dál? Jasně, když použiju něco jako efektovou smyčku (ukradnu signál před koncákem), tak bych to bral, ale takto, s těmi výkony, co lezou z výstupáku bych se krapet obával. Asi to potřebuju vysvětlit od elektrikáře, co na to výstupák z lampáče. A ani str. 12 manuálu Behringera mě nedovolí to vyzkoušet.
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- krabiček a efektů kýbl
Tak když nevěříš mě, kterej tak hrál, ani manuálu, tak to je těžký. Ty jacky In a Thru jsou natvrdo propojený, to s průchozím signálem nic nedělá a jen vnitřní obvod z toho vytáhne užitečný signál do XLR out. Ale dělej jak myslíš. Nekvalitní repro kabel ti zesík ohrozí víc.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Samozřejmě musí být do THRU out zapojeno repro, aby to bezpečně fungovalo, to je asi jasné, že Lachime? Ale jinak je to v pohodě, jak píše torst, musí to ten DI samozřejmě podporovat, tzn. ověřit v manuálu každého DI boxu.
Příklad DI boxu přímo pro tento účel:
Samozřejmě lze použít i DI box, který takto vyhraněný není, leč tuto funkčnost podporuje, např. Radial JDI (pomocí aktivování PAD a SPEAKER tlačítka), který se v tomto případě zapojí paralelně k reprobedně (jako se propojují dva reproboxy). Konkrétní zapojení a nastavení může být pro každý DI box trochu odlišné, je třeba ověřit v daném manuálu.
Příklad DI boxu přímo pro tento účel:
Tak jestli je to Torstem osobně vyzkoušeno, tak mé obavy krapet polevily
A Hendrekovi díky za vysvětlenou
A Hendrekovi díky za vysvětlenou
- krabiček a efektů kýbl
- krabiček a efektů kýbl
Teď jsem trochu brousil po Maťově kanálu na YT (kytarová zbrojnice a pod.) . Narazil jsem na popis homerecordingu kytary - osvědčená kombinace-HW lampová hlava + SW impulsy. Pro nás, impulsivní nestory, stará vesta ! Jen mě udivuje, proč v domácích podmínkách bazíruje na HW load boxu (Torpedo), když plugin je daleko pohodlnější, flexibilnější a zdarma !
Hlavně - co přes Torpedo nahraješ už nezměníš, kdežto v pluginu můžeš kdykoli vyměnit IR. (!).
Nejvíc mě zaujal komentář ve 28:30. Že když v editoru nastavuješ různé polohy mikráku, jedná se vždy o další, samostatný impuls. O tom se tu psalo - že by to znamenalo tunu samostatných IR´s, tudíž neproveditelné. Matěj se mýlí? Asi ano, a zde se jedná jen o equalizaci, že ? (tedy potvrzení mojí averze vůči podobným "nadstavbám").
Nejvíc mě zaujal komentář ve 28:30. Že když v editoru nastavuješ různé polohy mikráku, jedná se vždy o další, samostatný impuls. O tom se tu psalo - že by to znamenalo tunu samostatných IR´s, tudíž neproveditelné. Matěj se mýlí? Asi ano, a zde se jedná jen o equalizaci, že ? (tedy potvrzení mojí averze vůči podobným "nadstavbám").
Pořídil jsem Palmer PDI-05. Ani nevím jestli už jsem to sem do nějakého vlákna psal
Testoval jsem jak z preampu tak z koncáku. Nějako recenzi ohledně různých druhů zapojení a nahrávek jsem udělal zde : https://feki99.wixsite.com/feki/post/palmer-pdi-05
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
ty bláho, perfektní, tolik práce a invence 
akorát nerozumím proč se v době mikro IR loaderů za hubičku takhle sadomasochisticky týráš
s dobře vybraným impulsem v Radaru (anebo Pangee kdyz potřebujes i zátěž) by cela tahle super konstrukce letěla do koše...
a dodám překvapivé včerejší zjištění, když jsem do Radaru nahral externi impuls, tak přestaly logicky fungovat ty fičury jako pozice mikrofonu atd, kdežto u Hotone Binary CAB to vesele jede dal a da se tim tedy zprasit i externi impuls.
akorát nerozumím proč se v době mikro IR loaderů za hubičku takhle sadomasochisticky týráš
s dobře vybraným impulsem v Radaru (anebo Pangee kdyz potřebujes i zátěž) by cela tahle super konstrukce letěla do koše...
a dodám překvapivé včerejší zjištění, když jsem do Radaru nahral externi impuls, tak přestaly logicky fungovat ty fičury jako pozice mikrofonu atd, kdežto u Hotone Binary CAB to vesele jede dal a da se tim tedy zprasit i externi impuls.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Asi to bude v tom Hotone dělaný eqalizací a ne dalším impulsem s jinou pozicí mikráku. Prostě očůrané 
- krabiček a efektů kýbl
- krabiček a efektů kýbl
no samozřejmě, ale tak je to urcite delane i v Radaru, akorat byli trochu chytrejsi 
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
feki - také smekám před profi přístupem, snad lepší než firemní promo !
Jinak víceméně souhlas s hyenikem, v době dostupných IR loaderů je to passé. Byl jsem skeptický vůči koncertnímu využití, ale před koronou jsem zažil výbornou akci s bezva zvukem, kde bych asi i ten Radar vs. Palmer poznal.
Analogoví simulanti (Palmer, RedBox, Behr. GI100...) maj výhodu v jednoduchosti, žádná editace, žádné displaye, menší odběr proudu a td. Pro nás burany bezva. Jako nouzovka pro rychlé řešení do klubu nebo hospody, proč ne? Taky mám toho Behringera a občas ho beru pro jistotu sebou. Ale reprobedna hraje jinak, což umí jedině IR´s.
A ve studiu do nahrávky? To pozná i hluchá babička! Ale proti gustu ?!
Zde totéž v kompaktním provedení za kompaktní prachy:
https://hudebnibazar.cz/di-box-a-speake ... /ID347164/
Jinak víceméně souhlas s hyenikem, v době dostupných IR loaderů je to passé. Byl jsem skeptický vůči koncertnímu využití, ale před koronou jsem zažil výbornou akci s bezva zvukem, kde bych asi i ten Radar vs. Palmer poznal.
Analogoví simulanti (Palmer, RedBox, Behr. GI100...) maj výhodu v jednoduchosti, žádná editace, žádné displaye, menší odběr proudu a td. Pro nás burany bezva. Jako nouzovka pro rychlé řešení do klubu nebo hospody, proč ne? Taky mám toho Behringera a občas ho beru pro jistotu sebou. Ale reprobedna hraje jinak, což umí jedině IR´s.
A ve studiu do nahrávky? To pozná i hluchá babička! Ale proti gustu ?!
Zde totéž v kompaktním provedení za kompaktní prachy:
https://hudebnibazar.cz/di-box-a-speake ... /ID347164/
Jasně, ale víš jak to je když něco konkrétního prostě chceš. Nicméně rozhodoval jsem se pro: https://www.adaamps.com/gcs-5
Protože můžeš rozdělit výstupy pro odesílání signálu buď do kytarového zesilovače a do mixu jak pro live , tak rec, navíc PDI umí i brzdu.
Navíc mám takovej pocit, že nám to bude asi stejně k hovnu.
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Jasně, to mi nemusíš vysvětlovat. Taky bych svuj Rockman, Marsh DRP-1, Pandoru PX-1 nedal, i když vím, že jsou morálně v terminálním stadiu.
Ten routing chápu, to maj zmáklý do důsledku.
Zvukově je to kompromis, ale jsou party, který zrovna tohle vyhledávaji.
K hovvnu to teď ještě nekrátký čas bude.
Ten routing chápu, to maj zmáklý do důsledku.
Zvukově je to kompromis, ale jsou party, který zrovna tohle vyhledávaji.
K hovvnu to teď ještě nekrátký čas bude.
Náhodný záchyt na YT. Nezní to blbě, ale EQ jako sp. sim. asi jen nouzově. Spíš mě udivilo jeho nastavení. Jako sp. sim. bych chápal spíše "A" - vytažené středy.
Samozřejmě dle očekávání ten higainovej včelín v závěru je tradičně komický a skvělá hra to nezachrání. 
V dnešní IR době absolutně ztratilo smysl se tímhle zabývat.
V dnešní IR době absolutně ztratilo smysl se tímhle zabývat.
| Cruel YT | Cruel sptf
https://hudebnibazar.cz/strymon-iridium/ID393718/
řešení pro velký kluky.
řešení pro velký kluky.
Flamma FS07 Cab
Další šikovnej levnější IR player:
https://www.flamma.shop/products/flamma ... tion-pedal
Umí import impulsů a co hlavně - mix 2 impulsů s nastavením jejich latence (tedy vyladění fázování) - podle mě je to za ty peníze naprostá pecka
Kdo si někdy mix 2 impulsů zkusil, asi ví, proč se mi to tak líbí.
https://www.flamma.shop/products/flamma ... tion-pedal
Umí import impulsů a co hlavně - mix 2 impulsů s nastavením jejich latence (tedy vyladění fázování) - podle mě je to za ty peníze naprostá pecka
Kdo si někdy mix 2 impulsů zkusil, asi ví, proč se mi to tak líbí.
| Cruel YT | Cruel sptf