Zdravím. Pokouším se vytvořit havajku. Neví někdo v jakém programu lze vytvořit a vytisknout hmatník s menzurou 572 mm k nalepení pod plexi. Nějaké nástroje jsem si už pro sebe vyrobil a tato havajka je taková výzva. Díky.
Tady mnalá ukázka nástrojů: Je na obr. Ukullelbanjo a el. uku. Prostřední kytara je po opravě právě prohlé vyduté deswky. Je to stará ššpanělka ale pořád hraje. A ještě moje 1 baskytara.
Steel kytara
Re: Steel kytara
Steel kytara není havajka. A havajce se cca půl století neříká havajka, pokud to zrovna není třeba ten střep z Hořovic s banánkovým konektorem. Říkej tomu lap steel, ď.
dobro Začal javor, dobro Meredith smrk/palisandr, samodomo lap steel, banjo Průcha Student, Tele ze směsi dílů, Fokus-H Les Paul, Recording King RD-10, samodomo 15W lampička a halda krabiček
Díky moc za odkaz. Chvíli mi trvalo než jsem na to přišel, ale vinikající. Neumím angl. Je mi 68 a už se ani nebudu učit, ale prošel jsxem to a uložil do PDF. Tak už jen vytisknout. Posílám foto zatím jen těla. Ještě jednou díky moc. Tony
Zdravím. Nejsem takový odborník a díky za opravu. Bohužel vycházím jen s toho co vyčtu. Tak ještě jednou díky. Tony. Tady jen takový jeden odkaz podle něj jsem se řídil. https://www.hudebni-scena.cz/slovnik-hu ... kytara-123Japhy píše: 29.11.2020 20:00 Steel kytara není havajka. A havajce se cca půl století neříká havajka, pokud to zrovna není třeba ten střep z Hořovic s banánkovým konektorem. Říkej tomu lap steel, ď.
Nemůžeš věřit všemu co si na těch internetech najdeš.
Dříve nebo později taky narazíš na moudra pana Ing. Travěnce, tak tudy taky cesta nevede.
Jestli chceš vidět co se na takovou elektrifikovanou fošničku dá vykouzlit, zajdi na Druhou Trávu nebo Ivo Viktorin Trio (v obou kapelách vynikající Luboš Novotný) nebo na Radka Vaňkáta v duu s Kubou Rackem. Nebo mrkni na YouTube na Bena Harpera.
Dříve nebo později taky narazíš na moudra pana Ing. Travěnce, tak tudy taky cesta nevede.
Jestli chceš vidět co se na takovou elektrifikovanou fošničku dá vykouzlit, zajdi na Druhou Trávu nebo Ivo Viktorin Trio (v obou kapelách vynikající Luboš Novotný) nebo na Radka Vaňkáta v duu s Kubou Rackem. Nebo mrkni na YouTube na Bena Harpera.
dobro Začal javor, dobro Meredith smrk/palisandr, samodomo lap steel, banjo Průcha Student, Tele ze směsi dílů, Fokus-H Les Paul, Recording King RD-10, samodomo 15W lampička a halda krabiček
Zdrar díky za info na Yotube jsem mrkl, moc pěkné, ale je mi skoro 70 tak už moc nejezdím a pro mě je to spíše tak akorát koníček. Ta el fošna jak píšeš je pro mě jen taková výzva od kamarádů. Jinak tento styl hudby se hraje určitě na více nástrojů jako tř. Havaj, Dobro , Steel kytara, nebo pedálové Steelky.. Tak se měj a ať ti to hraje. Tony
Tak jsem trochu pokročil. Sraz s kamarády máme po vánocích, tak doufám, že si zahrajeme, i když se budu teprve učit.