Rockman Tom Scholz

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Fořt

Re: Rockman Tom Scholz

Příspěvek od Fořt »

Kinx píše: 26.11.2020 22:27 ... prisahal bych navic, ze jsem nekde cetl, ...
To mi něco / někoho připomíná … Máš mluvčího, co to za tebe bude hledat? :wink:
Asi máš recht, 7. To video je bídné. Ty znáš M/B určitě líp, já když to hledal, našel jsem tuto verzi s 8 poty:
https://ish.guitars/products/1979-mesa- ... -combo-amp
Ty asi myslíš tuto:
https://www.pinterest.at/pin/514043744952206517/
Stejně ale vypadá i Mark IIC+, ne?
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

haha, to bych plaval v bazenku becherovky a rozhodne bych se o tom nesoudil do roztrhani :)

8 potu = 15" kombo, nebo long head verze, drtiva vetsina to ma jinak jak pisu. Mel jsem Mark IIC+ kombo, ktery ma mimo jedne push/pull funkcionality navic uplne stejny layout, akorat cerne vrsky potaku a stribrnosede popisky (muj Mark I ma jinak taky bile). Jediny kus gearu, u ktereho lituju, ze jsem ho prodal :)

jinak to byla zrejme prvni Mesa v ceskoslovensku, pozdeji Kybic z Turba dovezl dve Mark III hlavy a Honza Kalousek mel skoro stejne Mark IIC+ kombo co jsem mel ja. Nejaky dobry aparaty tu behaly, stejne se ale vsechno tocilo na rockman :D podobne jako spousta desek na prelomu tisicileti byla natocena na POD.
torst

Příspěvek od torst »

Pavlíček v jednom rozhovoru vzpomínal, že Ivanhoe nahrál celou na Rockmana a že ho ten zvuk dodneška serre. No, kdyby byla jeho tvorba dnes stejně originální jako v ´87, odpustil bych mu i Digitech RP50 !
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
torst

Příspěvek od torst »

https://rockman-gearup.com/viewtopic.php?f=12&t=735
Objevil jsem na tomto fóru zmínku o Rockmanech na Hysterii. Píšou tam, že jejich RM byly modifikované, z čehož může pocházet ten lepší zvuk oproti normálnímu RM.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

torst píše: 27.11.2020 15:59 Pavlíček v jednom rozhovoru vzpomínal, že Ivanhoe nahrál celou na Rockmana a že ho ten zvuk dodneška serre. No, kdyby byla jeho tvorba dnes stejně originální jako v ´87, odpustil bych mu i Digitech RP50 !
to mi prijde spolu s Def Leppard jako asi nejlepsi zvukova ukazka RM tady z toho threadu. Nebylo to toceny spis na ten jeho tehdejsi Gallien-Krueger preamp? to melo cabsim a chorus taky. Jinak ten chorus/flanger mel MP v 80s rad hodne, treba na strace v hrsti pouzival starej TC Electronics Flanger+ (mel jsem chvili uplne totoznej).
torst

Příspěvek od torst »

Řek bych, že je to opravdu Rockman. Přiznává to právě i v jednom rozhovoru. Mě teda Yvanhoe moc charakteristický nepřijde, jednak kvůli Mistrově virtuozitě, nestíhám poslouchat zvuk, jednak tam má nějaké výraznější echo. S Def L. mám taky problém, viz výše, a co čtu, tak měli RM vylepšené.
Přede mě bych v těch předchozích videích našel daleko charakterističtější písně.
GaK CPL 2000 měl Michal tuším až od 2. desky Výběru, tam je ta kytara už taková aparátovější, bez té rockmanovské "pěny". https://reverb.com/item/1614086-gallien ... 1987-black
Na Rockmana natočil i Rány, taky to někde uváděl.
Straka, to bylo SG, combo MM pololampa, overdrive a chorus Boss, co si pamatuju jinej rozhovor.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Nebyl to Boss distortion, DS-1? Taky si na nějaký rozhovor vzpomínám.
ivanhoe mi ve většině songu, až na pár míst, moc RMovski nepřipadá. Ten zvuk je podivně tenký v sólech, v akordových plochách ubzučený, chrastivý. Je to horší než RM standard.
Na GaK se toho v 80. letech taky dost nahrálo, viz třeba ti I. Maiden a Rush. Ale tak plastikově to nezní, možná proto, že to nejspíš šlo poctivě přes repro a snímalo se mikrofonem. Ty speaker simulace v té době nebyly nic moc …
Hodně dělá chorus. Ten v 80. letech měla v základním zkresleném zvuku, permanentně zapnutý, spousta kapel. Ono to pak RM dost připomíná. Byl to takový posun od 70. let, kdy zase hodně lidí používalo permanentně phaser (Mick Ralphs z Bad Co, Peter Frampton, Alex Lifeson, EVH …).
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

phaser > chorus :D vetsina chorusu na zkresleni zni, jako kdyz si kytaru polijes dietni kolou a dela z toho instantni rockman. cest vyjimkam typu univibe.

nejlepsi je soundtrack z Majora Zemana, kdyz tam je kytara, tak vzdy pres prehuleny phaser :)) to kunkani je fakt super a vlastne docela tezko napodobitelny.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ad MP: tady zminuje, ze rockmana pouzival jen na "chorus". tak je mozny, ze to mel furt zaply pres ten CPL2000 do linky :) http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-cla ... ijen~2014/
torst

Příspěvek od torst »

MP: Věta "Chorusy jsem točil přes Rockmana" se dá chápat různě, no . :-/ Ten rozhovor znám, to je to nadávání na Ivanhoe.
Na Z. Lišku mi nešahej !! Nejlepší filmová hudba !
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Kinx píše: 10.12.2020 16:26
nejlepsi je soundtrack z Majora Zemana, kdyz tam je kytara, tak vzdy pres prehuleny phaser :)) to kunkani je fakt super a vlastne docela tezko napodobitelny.
Úžasný phaser je v coveru Marušky Rottrové "Muž číslo 1". V originálu od Jacksons možná ani není.
torst

Příspěvek od torst »

https://www.zvukarina.cz/viewtopic.php?t=5505
pohoda, že nás Hendrek v tomhle úpadkovém tématu nerozhání kvůli offtopic !
torst

Příspěvek od torst »

Vycházeje vstříc Kinxovu dotazu, zda je dostupná nějaká free simulace druhého nejdůležitějšího vynálezu po elektrické kytaře - Rockmanu Tom Scholz, nespokojiv se s odpovědí, že není, vylaborovav novou metodu pomocí dostupnějších a jednodušších pluginů (než minulý Green Machine Amp), dospívajíce tak k ještě věrnější nápodobě originálu, předkládám k posouzení a k volné dispozici toto nové řešení. Veškeré potřebné materiály zde :
http://torst.sweb.cz/Presets-Juicy77.zip
a zde:
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Tak tady ten RM bez chorusu a delaye zní docela fajn, marshallsky, ne? Ta simulace nic moc … To ty tvé už byly blíž ...
torst

Příspěvek od torst »

teď nerozumím. Která simulace nic moc? Které mé byly blíž?
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Ty co jsi postoval před pár týdny, dělané na Zoomu(?)...
torst

Příspěvek od torst »

Jediná zoomovská simulace, kterou jsem postoval, byla Vila Adda - 2. půle sóla zde:
torst píše: 21.11.2020 17:26 ...... Udělal jsem tedy tu VST simulaci (odkaz) a hraje celkem solidně, zkusil jsem v některých už hotových skladbách. Někde to nesedí, jinde naopak velice dobře. Pochopitelně zkusil jsem remake Stromboli, tam je R.sound daleko živější než původní plugina !
https://soundcloud.com/torst2/adda
To sólo uprostřed je tedy simulace Greenmachine, závěrečné sólo je pro změnu simulace R. pomocí ZOOM G1on. Není špatná, ale ty VSTčka jsou myslím lepší. Takže lze i bez originálu X100, ale ten je pochopitelně bez konkurence, ale také už obtížně sehnatelný........
Ale při vší skromnosti, mě ta simulace z posledního videa přijde hodně, hodně dobrá (lepší než předchozí "zelená" plugina). Při hodně pozorném poslechu X100 vs. Juicy poznáš, ale musíš se fakt soustředit. A v aranži bys to myslím nepoznal vůbec. Žádnej stres, ale momentálně kritice nějak nerozumím.
torst

Příspěvek od torst »

Možná, že časem tomu Kemperu přeci jen přijdu na chuť, když umí takto bezvadně napodobit Rockmana !

Fořt

Příspěvek od Fořt »

Jo, to je nerozpoznatelné. Jen nevím, proč 2. video simuluje nahrávku, která ještě RM nepoužívala (1. album Boston). Ono to zní podobně, což jen dokazuje, jak geniálně TS dokázal ten Boston sound analogově nasimulovat. A jak dobře ten sound odpovídal tehdejšímu ideálu mainstreamového hardrockového soundu, když ho tolik kytaristů použilo. Módní vlna? Nebo jen pohodlnost?
kunec

Příspěvek od kunec »

Jak to tak sleduji.... snad se mi to začíná líbit a budu si to muset pořídit 😂😂😂
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“