Aky Power amp k digitalu ?
Pravidla fóra
-
MetallicaFAN
Aky Power amp k digitalu ?
Zdravim
Vie mi niekto fundovane poradit ?
riesim otazku power ampu k digital. multiefektu takze FRACTAL—> POWER AMP —> REPROBOX.
Tranzistor alebo lampovy POWER AMP ?
Totiz z teorie o tranzistoroch, lampach a digitaloch ( opisame v SUPER clanku na tomto fore) vieme ze digital vlastne simuluje zzvukovy charakter lampy teda prepusta 2. harmonicke a ostatne parne... preto je zvuk z lampy “krajsi pre usi” ako z tranzistoru ktory prepusta vsetky kmitocty vratane neparnych, teda kedze zvuk za digitalom (Fractal) uz je upraveny, ci by ako Power amp nestacil aj tranzistor?
Neviem realne posudit ako a ci vobec by sa zvuk velmi lisil v oboch variantoch (tranzistor resp lampovy power amp) . Aby to napr co sa tyka kvality a vernosti prenosu zvuku nebolo v pripade lampoveho power ampu “zduplovane” a mozno zbytocne... Oni sa totiz lisia dost aj cenovo.
Alebo ma power amp zasadnu vplyv aj na dynamiku zvuku ? ...kedze tranzistor neorezava horne a dolne amplitudy ?
Dufam ze to neznie prilis vedecky, ale potrebujem iba vediet ako ten zvuk je subjektivne vnimany a ci je v tom velky rozdiel ak mate niekto s tym skusenost.
Dakujem za vase odpovede
Vie mi niekto fundovane poradit ?
riesim otazku power ampu k digital. multiefektu takze FRACTAL—> POWER AMP —> REPROBOX.
Tranzistor alebo lampovy POWER AMP ?
Totiz z teorie o tranzistoroch, lampach a digitaloch ( opisame v SUPER clanku na tomto fore) vieme ze digital vlastne simuluje zzvukovy charakter lampy teda prepusta 2. harmonicke a ostatne parne... preto je zvuk z lampy “krajsi pre usi” ako z tranzistoru ktory prepusta vsetky kmitocty vratane neparnych, teda kedze zvuk za digitalom (Fractal) uz je upraveny, ci by ako Power amp nestacil aj tranzistor?
Neviem realne posudit ako a ci vobec by sa zvuk velmi lisil v oboch variantoch (tranzistor resp lampovy power amp) . Aby to napr co sa tyka kvality a vernosti prenosu zvuku nebolo v pripade lampoveho power ampu “zduplovane” a mozno zbytocne... Oni sa totiz lisia dost aj cenovo.
Alebo ma power amp zasadnu vplyv aj na dynamiku zvuku ? ...kedze tranzistor neorezava horne a dolne amplitudy ?
Dufam ze to neznie prilis vedecky, ale potrebujem iba vediet ako ten zvuk je subjektivne vnimany a ci je v tom velky rozdiel ak mate niekto s tym skusenost.
Dakujem za vase odpovede
https://www.youtube.com/channel/UCGh_Fu ... a43LD4VVVQ
ESP LTD KH602
Fractal Audio AX8
Blackstar Series One 104 - 6L6
Blackstar Series One 412B V30
ESP LTD KH602
Fractal Audio AX8
Re: Aky Power amp k digitalu ?
Kdyby ti stačilo 50W mono, tak mám tip
https://hudebnibazar.cz/dord-50w/ID342286/
Sám lituju, že už jsem od lamp zběh, tohle je paráda nabídka, Dušan Zeman je celkem marka.
Ke kytaře nic lepšího než lampa není, to je jistota.
Mám zkušenost s "D" aparátama + nanotube (BluGuitar). Ten koncák se chová 100% jako lampa, snad i líp. Ale samotnej koncák se nevyrábí. O schůdek níž je Peavey Transtube - opět jen ve formě comba nebo hlavy. A o ničem horším neuvažuj. Valvestate je tragedy.
Sám lituju, že už jsem od lamp zběh, tohle je paráda nabídka, Dušan Zeman je celkem marka.
Mám zkušenost s "D" aparátama + nanotube (BluGuitar). Ten koncák se chová 100% jako lampa, snad i líp. Ale samotnej koncák se nevyrábí. O schůdek níž je Peavey Transtube - opět jen ve formě comba nebo hlavy. A o ničem horším neuvažuj. Valvestate je tragedy.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Zesilovac s trafem z tesly a kondikama hitano bych nedoporucoval
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
-
MetallicaFAN
Myslis Marshal valvestate 8008 ? No nad tym som rozmyslal tiez... recenie o nom nie su zlětorst píše: 16.11.2020 20:02 Kdyby ti stačilo 50W mono, tak mám tip
A inak diky za tip, myslim ze 50W lampy by mal stacil na poriadny hluk na 200-250W boxe.
https://www.youtube.com/channel/UCGh_Fu ... a43LD4VVVQ
ESP LTD KH602
Fractal Audio AX8
ESP LTD KH602
Fractal Audio AX8
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Taky bych bral radši Soldano SM100R, akorát bych místo korun musel solit eura
S klidným svědomím můžu říct , že ten poweramp hraje líp než koncák z 50W Englu a srovnatelně s koncákem osazeným Mercury Magnetics.
Jinak k Fractalu bych radši zvolil lampový konec pokud bych nehrál do FRFR bedny ale do kytarového boxu. S classD mám zkušenost třeba s koncákem z Kempera a samo o sobě to nezní špatně, ale jakmile spustí zbytek kapely, ten zvuk zmizí jak prd ve větru. Fractala (Ultra, FX2, AX8) jsem slyšel s asi 4-5 lampovými konci a několika boxy a jako preamp to bylo srovnatelné s preampovou předlohou.
Ze zajímavosti jsem Fractala zkoušel i s Rocktron Velocity 150 a stejný scénář jako u Class Dčka.
Nevím za kolik se ten zesilovač prodává/l když byl nový
a nekomentuji jeho zvuk,ale kvalitu osazení
ponechám stranou to teslácké trafo,staré desítky let a dost předimenzované malým sycením
Ale dávat někam odpad jménem hitano, to je na mě vážně moc a to pořádný kondík zase není o moc dražší
není to jediný bastl,kde jsem tenhle sajrajt viděl, bohužel.. a není to internetová povídačka, mám s tím osobní zkušenosti..
Ani jsem si nevšiml kdo ho prodává, až teď : )
Budoucímu majiteli bych rozhodně doporučil, těch pár součástek vyměnit, toť vše !
a nekomentuji jeho zvuk,ale kvalitu osazení
ponechám stranou to teslácké trafo,staré desítky let a dost předimenzované malým sycením
Ale dávat někam odpad jménem hitano, to je na mě vážně moc a to pořádný kondík zase není o moc dražší
není to jediný bastl,kde jsem tenhle sajrajt viděl, bohužel.. a není to internetová povídačka, mám s tím osobní zkušenosti..
Ani jsem si nevšiml kdo ho prodává, až teď : )
Budoucímu majiteli bych rozhodně doporučil, těch pár součástek vyměnit, toť vše !
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
VS nezavrhuju an block. Komba pro amatérské kapely jsou v pohodě, tu jejich velkou hlavu používaj i některé profi kapely, což mnozí nechápou. Ale kolega měl ten rack koncák VS a hrál děsně, pištivě, uměle. Mít Fractala a honit ho přes takovej krám, nedoporučuju. Hrát to bude, ale jak?MetallicaFAN píše: 16.11.2020 20:55 Myslis Marshal valvestate 8008 ? No nad tym som rozmyslal tiez... recenie o nom nie su zlě
A inak diky za tip, myslim ze 50W lampy by mal stacil na poriadny hluk na 200-250W boxe.
50W v lampě bohatě !! Ten bubucciho Dord bych viděl jako ideál, samozřejmě po výměně kondenzátorů :-F.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
najkrajšie na uši to bude rozhodně s valvestate! dyk ho používali i Meshuggah!!!
tyhle žvásty jsem taky za mlada poslouchal, a protože tenkrát toho moc nebylo, tak jsem na jeden valvestate byl nucen chvili hrat. Ta úleva, když jsem ho vyměnil za Peavey Ultra ve mě zůstala na celý život
Když říká Bubucci že to hrálo slušně, tak bych neřešil nějaké hitano mr*dky
osobně toho vlastnil a doopravdy vyzkoušel přibližně 10x víc, než kdy Trevor viděl obrázků na netu
PS: a nečerti se fešáku, to je jenom nadsázka, víme že hitano je sh*t, ale i Dacie může příjemně překvapit
naposledy jsem naživo slyšel fractala přes tohle a bylo to v klidu (v rámci djentu
)
https://kytary.cz/seymour-duncan-powers ... 0/HN194645

tyhle žvásty jsem taky za mlada poslouchal, a protože tenkrát toho moc nebylo, tak jsem na jeden valvestate byl nucen chvili hrat. Ta úleva, když jsem ho vyměnil za Peavey Ultra ve mě zůstala na celý život
Když říká Bubucci že to hrálo slušně, tak bych neřešil nějaké hitano mr*dky
osobně toho vlastnil a doopravdy vyzkoušel přibližně 10x víc, než kdy Trevor viděl obrázků na netu
PS: a nečerti se fešáku, to je jenom nadsázka, víme že hitano je sh*t, ale i Dacie může příjemně překvapit
naposledy jsem naživo slyšel fractala přes tohle a bylo to v klidu (v rámci djentu
https://kytary.cz/seymour-duncan-powers ... 0/HN194645

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Nevíte jestli se vyrábí nějaký lampový power amp do pedalboardu?
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Teda, kolik wattů by sis představoval?
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Panečku, to je dotaz. Za zlatého bludišťáka
Asi jako třeba "Existuje formule f1, ale ve verzi pro celou rodinu?"
Ale abys neřekl tak poslední ampík ze zdejšího seznamu:
https://guitar.com/guides/best-pedalboard-amps/
Stejně to je ale nesmysl. Jak to asi může hrát? Asi tak jako formule f1 pro celou rodinu jezdit.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
Třeba 15 wattů, já jen že jsem se s ničím takovým asi nesetkal, tak se ptám. Engl šel pryč, tak teď hraju přes AC30 a na můj styl to není ono. Přemýšlím nad nějakým provizorním řešením než budu mít novej zesilovač. Mám lampovej starej preamp od ibanezu, tak jsem si říkal, že bych to zatím spojil s nějakým koncákem, ale asi výjde levněji koupit z bazaru nějakou malou lampovou hlavu.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Jestli myslíš ten Vanflet, tak ten lampovej není. Asi nejblíž je lampovymu power ampu do pedalboardu je Mooer:
https://kytary.cz/mooer-tube-engine/HN196307
https://kytary.cz/mooer-tube-engine/HN196307
Mooer - čet jsem test v Muziku, moc pochvalný nebyl.
"ale asi výjde levněji koupit z bazaru nějakou malou lampovou hlavu." Myslím, že je to rozumný. Já takhle dlouho používal E. Thunder, jako koncák k preampu. Když selže preamp, máš v záloze funkční aparát.
https://hudebnibazar.cz/zesilovac-randa ... /ID339191/
"ale asi výjde levněji koupit z bazaru nějakou malou lampovou hlavu." Myslím, že je to rozumný. Já takhle dlouho používal E. Thunder, jako koncák k preampu. Když selže preamp, máš v záloze funkční aparát.
https://hudebnibazar.cz/zesilovac-randa ... /ID339191/
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
VS 8008 je dobrý, ale slabý výkonem. Přijde mi, že EHX .44 magnum je silnější.MetallicaFAN píše: 16.11.2020 20:55Myslis Marshal valvestate 8008 ? No nad tym som rozmyslal tiez... recenie o nom nie su zlětorst píše: 16.11.2020 20:02 Kdyby ti stačilo 50W mono, tak mám tip
Když už tady jela ta diskuze o lampáči do boardu, tak existuje (nebo alespoň existovával) Z.Vex nano head. Tuším, že krásného půl wattu měl..
To vypadá tak pěkně zvráceně až mám cuky to vyzkoušet, akorát možná s uživatelsky dostupnější elektronkou..
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Mel jsem malej zesik ShiftLine, hral super a do pdb by se rozhodne vesel - ale holt 1W neni 15 
co-jsme-zrovna-koupili-8819?view-post=691317#p691264
co-jsme-zrovna-koupili-8819?view-post=691317#p691264
| Cruel YT | Cruel sptf
Shift line maj celkové dost pěkný produkty... Ten fender preamp je aktuálně ve verzi sice bez koncáku, ale zase s vestavěným IR loaderem...
Jojo u shiftline jsem nakonec zakotvil, co se týká IR vhodných pro zkreslenu basu. Ovšem, co se týče korekcí, tak ten olympic prý taky korekcema (aka 1ch lebassu možná i ostatních lepreampů) dost véčkuje..