FX pluginy-kde a jak použít

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
bazdesh
last.fm: bazdesh
Bandzone: bazdesh
Kontaktovat uživatele:

Re: FX pluginy-kde a jak použít

Příspěvek od bazdesh »

jen teda, aby se to neztratilo - davat je "na konec", za simulace aparatu a tak :D
torst

Příspěvek od torst »

Pro všechny z vás, kteří už pochopili, že žádná jiná výbava, ani zastaralé lampové zesilovače, ani komplikované profilery a modelery, nemohou přinést opravdu kvalitní kytarový zvuk, neboť ten vytváří jen a pouze legendární nepřekonatelný Rockman Tom Scholz, právě pro vás přináším dnes, v čase předvánočním, pro chvíle klidu, pohody a rozhřešení, tu jedinou a esenciální možnost, jak se dobrat této opravdové nirvány. Zde popis cesty, jak získat ten jediný a pravý zvuk v prostředí domácího studia, bez námahy a strádání, zatímco za oknem radostně chumelí, purpura voní a rolničky z dálky zvoní příslibem šťastných chvil.

+ popis pod videem
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Jesus

Příspěvek od Jesus »

-
Naposledy upravil(a) Jesus dne 30.12.2020 12:44, celkem upraveno 1 x.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Tohle nechápu. Co takhle oči na vstupní měřák a držet to někde mezi jánevím -18..-6 dBFS? Jako když už je člověk jó línej, tak nastavovat gain podle Clip LED na zvukovce (při nejsilnějších pasážích může lehce probliknout, nebo to pak ještě o fousek vrátit). To by jako nešlo? :-D

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Jesus

Příspěvek od Jesus »

-
Naposledy upravil(a) Jesus dne 30.12.2020 12:48, celkem upraveno 1 x.
José

Příspěvek od José »

Kdyby sis misto psani toho zbleptu neco precetl, bylo by vsem hned lepe. Nebo se muzes jit ptat na autoforum k cemu je ta raficka na budiku s cislama, cervenym polem a s napisem rpm ci 1/min a ze se ptas, pac si nemel 150 autaku, 5 diagnostik atp..
Jesus

Příspěvek od Jesus »

-
Naposledy upravil(a) Jesus dne 30.12.2020 12:48, celkem upraveno 2 x.
José

Příspěvek od José »

Jesus píše: 29.12.2020 23:22 Miesto toho, keby si si radšej cicinu vyhonil, lepšie by si spravil.
To mi asi budes muset nazorne prevest, na to mi google srozumitelny navod nedal (narozdil od zhruba milionu navodu, jak nastavit uroven pri nahravani). Kazdopadne tu jsme total OT, tak mi to budes muset demonstrovat jinde..
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Hmm - vstupní indikátor se nachází buď:

- v mixeru zvukové karty (dodávaná aplikace)

nebo

- v DAW (například Cubase - "Input channel")

Pokud by nic z toho nebylo možné použít, tak ti zbývá orientace dle LED na zvukovce nebo vyměnit zvukovku. Pokud existuje nějaká appka/plug-in, který tohle umí ze zvukovky "vytáhnout", to netuším.

Jinak jsem svojí odpověď nemyslel nijak humorně, takže jsi můj smysl pro vtip nijak neminul, protože tu žádný nebyl. Aniž bych tě chtěl nějak shazovat, tak pokud člověk s něčím pracuje, má tomu aspoň do nějaké míry rozumět - takže výmluvy typu "...jsem noob...." a podobně opravdu neberu (ano, je to můj postoj, ale s tím nikdo nic nenadělá - maximálně se spoustě lidí znelíbím, ale co už, to je život) ;-)

Ohledně vazby na LED, tak by měla být informace v manuálu ke zvukovce, jakou "logiku" mají příslušné barevné stavy. Pokud to tam není, tak je to chyba výrobce - tyhle věci by měl uvádět. Když bych sečetl mnou navržené možnosti "nedostatku" příslušného HW, tak by měl člověk spíš uvažovat o jeho výměně za něco smysluplnějšího pro práci než se snažit z toho nějak vybruslit - to myslím zcela upřímně. Sundavat kolo u auta taky lze třeba se sikovkama.....ale kdo by to dělal, když tu je třeba 19mm nástrčkový klíč žeano 8-)

Držím palce a trochu se nad to povznes, jinak to budeš mít v životě dost těžký :-)

P.

Jesus

Příspěvek od Jesus »

-
Naposledy upravil(a) Jesus dne 30.12.2020 12:49, celkem upraveno 1 x.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Jak jsem psal - ber to s nadhledem :-) a na tvojí otázku: ano - při prvním otevření Cubasis (byla přiložená ke zvukovce) jsem do toho "vejral" jak z jara. Takže přišel ke slovu manuál a učení. Následně před natáčením bylo potřeba si zjistit, jak se "to" vůbec dělá, tj. úrovně, monitorace a tak dál. Je pravda, že v té době nebyl Internet tak rozmáchlý, ale s takhle základními věcmi bych na něj rozhodně nechodil. Nicméně chápu, že to máme každý jinak (a respektuju to, nicméně si neodpustím na to nikdy narazit, protože si nemyslím, že by to bylo od věci ;-) ). Možná, že i díky tomuhle přístupu jsem po těch letech dneska tam, kde jsem (včetně znalostní úrovně). Z toho titulu taky přistupuju k fóru a FB a k diskusím vůbec tak, že tu jsou hlavně pro řešení neobvyklých věcí a ne naprostých základů (od toho třeba zde existují články, kde je rozhodně většina věcí a co tam není lze případně doplnit; stačí se ozvat).

Chápu, že ne všichni se pídí po znalostech a jde jim jen o zodpovězení otázky. Podle mého se tím děsně ochuzují, ale je to každého boj.

Tak - to bylo takové intermezzo a zpět k tématu: jak jsi zatím dopadl s tím měřákem vstupní úrovně?

P.

LUBOSH
Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum

Příspěvek od LUBOSH »

Jesus Maria Pepo. Když už se na něco ptáš tak aspoň udej třeba jakou zvukovku a DAW používáš. Ono, mám zvukovku a do ní strčím kytaru není zrovna něco naco se dobře odpovídá. Jinak Pavlii dal naprosto přesnou odpověď. Pokud používáš zvukovku na nahrávání určenou tak nad knoflíkem gain by měla být ledka nebo i víc ledek, dle zvukovky. To měl Pavlii na mysli. Když hrábneš silně do strun tak klidně může probliknout do červeného. Jinak za mě. Po půlroce nahrávání teprve zjišťuješ jak nastavit gain? Tento humor fakt nechápu.
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
Jesus

Příspěvek od Jesus »

-
Naposledy upravil(a) Jesus dne 30.12.2020 12:49, celkem upraveno 1 x.
Jesus

Příspěvek od Jesus »

-
Naposledy upravil(a) Jesus dne 30.12.2020 12:51, celkem upraveno 2 x.
torst

Příspěvek od torst »

CO MÁŠ ZA ZVUKOVKU ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Jesus píše: 30.12.2020 12:22
LUBOSH píše: 30.12.2020 11:44 Když hrábneš silně do strun tak klidně může probliknout do červeného. Jinak za mě. Po půlroce nahrávání teprve zjišťuješ jak nastavit gain? Tento humor fakt nechápu.
No, keby to prebliklo do červeného tak už je to moc.
Ne nutně. Obvykle bývá první spouštění červené barvy/LED nastaveno někam na -3 dBFS, čili právě občasné lehké probliknutí nevadí, protože je vstupní signál stále úrovňově v mezích, které A/D převodník zpracuje bez problémů a chyb. Tato informace by měla být v manuálu.

P.

Jesus

Příspěvek od Jesus »

pavlii, kľudne ma zruš úplne. Baviť sa s kktmi fakt nemá zmysel. Jeden j3bnutý autista strieda druhého.. Pozdravujte svoje jebnuté mamy a nevyčítajte im, že vás splodili so slepými orangutanmi. Inak to nešlo, lebo keby tie orangutany videli, tak vaše škaredé mamičky ani neoprcajú a skor by utiekli:D:D
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Výborně - díky za spolupráci. Fakt je ten, že se tu mohl hodně co dozvědět, ale komu není rady......

P.

Jesus

Příspěvek od Jesus »

neni zač, ty autistický kretén:D:D
Jesus

Příspěvek od Jesus »

ešte stále možem písať? Kde to viazne? Je čas na poobedný čajík a autista musí ísť presne podľa plánu? Jesus-neJesus? pavlii, ale vážne, ty si fakt kus kkta:D Mal si v mladom veku nejaký úraz, alebo ti takto dobre j3be už od malička? Hlavne dúfam, že nemáš deti, lebo ďalej rozširovať tie autistické gény je hriech. Proste, žiadny kkt by nikdy nemal premýšľať o tom, že bude mať deti. A keď už natrafíš na nejakú opicu ktorá ti dá, tak to hlavne nepúšťaj do nej, radšej jej postriekaj tú hnusnú hubu:D:D
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“