Zdravím všechny,
potřeboval bych poradit. Mám studiové monitory JBL LSR305P MKII a po připojení jen napájecího kabelu začnou šumět. Pokud je vypnu tlačítkem OFF, šum přestane. Pokud dám VOLUME úplně dolů, šum přestane. Naopak, pokud zvýším hlasitost, začne z nich vycházet šum. V těch nejvyšších hlasitostech zhruba 80%+ mi příjde, že se ještě zvětší, ale ne o moc a příjde mi, že je šum na VOLUME 1-79% stejný a od 80%+ se trochu zvýší a dál už se zase nezvyšuje. Zkoušel jsem to ve dvou různých zásůvkách a chová se to stejně. Šum není nějak extra hlasitý, ale slyšet je, když se na něj zaměřím - to asi normální není. Ostatní kabely jsem z nich vypojil, dělá to ten napájecí (zřejmě). Monitory se prodávají po jednom kuse a dělají to oba dva, takže předpokládám, že se nejedná o vadný kus. Napadá někoho, čím by to mohlo být?
Za jakékoli rady velice děkuji!
Šum ve studiových monitorech po připojení napájecího kabelu
Pravidla fóra
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Šum ve studiových monitorech po připojení napájecího kabelu
Mno napadá mě buď problém v obou kusech (spíš ne) nebo problém ve zdroji (konstrukční návrh - spíš ano). Nahrál bych to na mobil a prodiskutoval s prodejcem jako reklamaci nebo výměnu/vrácení zboží (jde o to, jak moc (ne)jsou nové).
P.
P.
-
marekmarus
Nie, nie, nie je to vada. To je prosím vlastnosť zosilovača triedy D. Vlastním ich, nedá sa s tým nič robiť. Tazateľovi odporúčam akurát dobre dotiahnuť vruty zozadu (tam jak strká kabely), aby tam nič nerezonovalo. S tým som mal malý problém. Inak sú to super bedne za super cenu, bohužiaľ je treba akceptovať drobné nedostatky vyplývajúce z technológie výroby. Jak si psal, šum vnímaš len keď sa na to zameráš. Normálne to nijak neruší, ani pri veľmi tichom režime. Nech Ti dobre slúžia 
Je to uplne normalni. KAZDY zesilovac slysitelne sumi.. Deal with it.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Taky se přídám, 305P MKII mám na stole - šumí a šumět budou, s tím už jsem je kupoval. Jestli to je pro tebe zásadní problém, budeš muset googlit, vláken na různých fórech je ohledně vlastního šumu beden poměrně dost.
Z vlastní zkušenosti - třeba Eris E4.5 šumí výrazně méně než 305P. Ale i tak jsem je koupil od předchozího majitele s tím, že to je "hrozně obtěžující".
Z vlastní zkušenosti - třeba Eris E4.5 šumí výrazně méně než 305P. Ale i tak jsem je koupil od předchozího majitele s tím, že to je "hrozně obtěžující".
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Strich Pipe Tones, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, Minirig4, iPad + pluginy
Děkuji všem za příspěvky, šum mi zas tak nevadí na to, abych je šel vrátit. Upřímně se mi ani nechtělo, protože ten zvuk mají opravdu pěkný a jestli šumí všechny monitory z této kategorie, tak není už vůbec co řešit. Ale jsem rád, že jste mi to potvrdili a nebudu mít teď brouka v hlavě, že s nimi něco je, a nebo že je mám špatně zapojené.
Ještě jednou děkuji všem.