Stereo recording - gitara
Pravidla fóra
Stereo recording - gitara
Zdravim,
chcel by som nahravat gitaru v stereu = mam boss dd-8 (delay so stereo vystupom) a neviem ako presne to spravit, resp. nie som si isty ci to bude fungovat, preto prosim o radu.
Z toho bossu chcem ist dvomi kablami do zvukovky (chcem kupit Behringer uphoria umc-204hd - podla manualu to ma 2 vstupy pre instrument), daw pozuivam reaper, pred bossom je este preamp (a dalsie krabicky), v daw mam pluginy na IRko (v podstate tak nahravam uz teraz, ale teda zatial len mono, lebo mam zvukovku s jednym vstupom).
Otazka teda je - bude to takto fungovat? v reapery sa nahraju 2 stopy?
Vdaka za kazdu radu!
Lukas
chcel by som nahravat gitaru v stereu = mam boss dd-8 (delay so stereo vystupom) a neviem ako presne to spravit, resp. nie som si isty ci to bude fungovat, preto prosim o radu.
Z toho bossu chcem ist dvomi kablami do zvukovky (chcem kupit Behringer uphoria umc-204hd - podla manualu to ma 2 vstupy pre instrument), daw pozuivam reaper, pred bossom je este preamp (a dalsie krabicky), v daw mam pluginy na IRko (v podstate tak nahravam uz teraz, ale teda zatial len mono, lebo mam zvukovku s jednym vstupom).
Otazka teda je - bude to takto fungovat? v reapery sa nahraju 2 stopy?
Vdaka za kazdu radu!
Lukas
Re: Stereo recording - gitara
Bude, ale je to podivný postup. Ona by ti stará zvukovka s jediným vstupem na dvojitou kytaru bohatě stačila. Principem zdvojování kytar je to, že se nahrajou obě stopy postupně, ne najednou. Tentýž kytarista, tentýž nástroj, ale vždy tam budou nějaké mikroposuvy v artikulaci, takže ty 2 stopy ve stereu udělaji pěknou hloubku, plnost. A bude to znít přirozeně, živě.
A i kdž budeš chtít ten digital delay, je opět lepší použít na totéž digitál delay jako simulaci v DAW. I s tím rozhozením do sterea (ping-pong). Jednak můžeš nastavení pluginy kdykoli upravit a jednak nahraješ jen jednu stopu, ušetříš polovinu objemu dat.
A i kdž budeš chtít ten digital delay, je opět lepší použít na totéž digitál delay jako simulaci v DAW. I s tím rozhozením do sterea (ping-pong). Jednak můžeš nastavení pluginy kdykoli upravit a jednak nahraješ jen jednu stopu, ušetříš polovinu objemu dat.
Říkají, že se mýlím. Kéž by měli pravdu. To, co je před námi, je strašné. Já to nezpůsobil. Jen jsem před tím nezavíral oči. Boha se nedovolávejte. (torst, 2026)
- LUBOSH
- Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum
Jinak je tady obdobné téma. jak-rozhodit-kytaru-do-sterea-46545
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
Ok jasne, zdvojovanie gitar chapem, nahravam 2 stopy zvlast (pan podla potreby songu
)... skor mi ale ide o nahranie prave toho delayu... napr. ako sa robia videa ktore ukazuju ako zneju krabicky a je to nahrate v stereu - ako to teda spravit?
Pokud chceš nahrávku, která dokumentuje chování DD-7, pak opravdu tvým způsobem.
Pokud bych chtěl mít v písni kytaru oefektovanou stereo delayem, který má mnou požadované parametry, líbí se mi a zní dobře, vynechal bych DD-7, nahrál bych jednu stopu a ten delay si udělal v počítači.
Pokud bych chtěl mít v písni kytaru oefektovanou stereo delayem, který má mnou požadované parametry, líbí se mi a zní dobře, vynechal bych DD-7, nahrál bych jednu stopu a ten delay si udělal v počítači.
Říkají, že se mýlím. Kéž by měli pravdu. To, co je před námi, je strašné. Já to nezpůsobil. Jen jsem před tím nezavíral oči. Boha se nedovolávejte. (torst, 2026)
ano, ide mi presne o to zachytit zvuk tej krabicky... stereo efekty ako pluginy samozrejme tiez pouzivam 
vdaka
vdaka
- LUBOSH
Pokud chceš vyloženě tu krabičku tak to udělal trochu jinak. Nahrál bych kytary bez te DD-8 a až potom prohnal krabičkou. Ale to už bude chtít ještě větší zvukovku. Tady je k tomu článek. clanek-externi-hw-routing-38702#p635448
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
https://www.musicradar.com/news/guitars ... gin-625442
... ale je to jen DD-2 ... :-G
... ale je to jen DD-2 ... :-G
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Proč? Myslíš kvůli možnosti opravit chybu při hře? Jinak mě nic nenapadá. Pokud jsme se trefil, tak ano - takhle by to smysl mělo. Jinak bude muset přehrát de-facto celou věc, pokud by udělal nějakou chybu.LUBOSH píše: 1.01.2021 20:00 Pokud chceš vyloženě tu krabičku tak to udělal trochu jinak. Nahrál bych kytary bez te DD-8 a až potom prohnal krabičkou...
P.
- LUBOSH
Kdyby v mixu nastavení DD nesedlo. Může to přehrát znovu aniž by musel znova nahrávat kytaru. Plus píše i o porovnávání efektů. Takže bude mít stejný zdroj zvuku pro porovnání.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jj, to je taky pravda. Akorát u těhle věcí mi přijde, že nahrávat to "aniž by to sedlo do mixu" je trošku divný nápad.....no ale zase je pravda, že třeba člověk má na začátku myšlenku rytmického delaye a v průběhu mixu se mu to "rozleží"...takže jo, proč vlastně ne.
P.
P.