Reproduktory v reproboxu 4x12

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
milanjencik
Nový uživatel

Reproduktory v reproboxu 4x12

Příspěvek od milanjencik »

Zdravím,
nezkoušel někdo smíchat 2xUSA(Eminence) s 2xBritish(Celestion) v jednom 4x12 boxu křížem?

Díky.
Trevor
Odborník

Re: Reproduktory v reproboxu 4x12

Příspěvek od Trevor »

Zdravím
Ano, zkoušel.
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
innerself

Příspěvek od innerself »

A jakej přesně druh eminence a celestion a v jaký bedně? Tohle asi moc tady lidem neřekne, protože se docela dost od sebe liší i modely stejný značky. A to nemluvim ani o vlivu samotnýho boxu.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
milanjencik
Nový uživatel

Příspěvek od milanjencik »

Vykuchal jsem 4x12 Engla, netuším teď přesný typ boxu.
Pořídil jsem 2x Eminence Texas heat spolu s 2xCelestion G12T-75 ještě z Anglie.
Nikde jsem nenašel nic o míchaní Americkýho a Britskýho zvuku v jedné bedně, tak mě jen zajímá, jestli na to někdo hraje a případné poznatky.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

innerself píše: 5.01.2021 11:30 A jakej přesně druh eminence a celestion a v jaký bedně? Tohle asi moc tady lidem neřekne, protože se docela dost od sebe liší i modely stejný značky. A to nemluvim ani o vlivu samotnýho boxu.
Přesně tak. Když už tak to takhle dělit, na American a British, tak třeba Eminence dělá řadu "British" repráků (Red Coat - British vs. Patriot - American) inspirovanou Celestiony.
https://www.eminence.com/faqconc/what-d ... riot-tone/
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Známý má Kranka 4x12, což je vcelku podobný box Englu a má v nich 2x Texas Heat dolů a 2x V30 nahoře. Hraje to dobře. Texas Heat tomu dají objem ve spodkách a V30 typický Celestion crunch. Vůbec bych se toho nebál.
Technikus

Příspěvek od Technikus »

Mel bych otazku do plena, ohledem menicu alphard hwc8-12ma300, HWC4-8MA300, nebo kdyz ne alphard, tak to same od fountek.
Byl sem u jednoho co ja vim znameho, on mi kdysi delal muj box 8x8".
Mel sem zapojeny svuj aparat, ktery neni nic moc, ale dokaze dat 150W sinus, bez nejake veleprznici zvukove kulisy, do velkych boxu.
Ja nevyuzivam tento vykon, pouze dynamiku a schopnost D zesilovace, dat vykon, bez nutnosti vlacet vahu.
Pouziva nekdo tyto, nebo podobne sirokopasmove menice, uprevene, nebo neupravene?
ja sem jich videl, slysel v sestave 2x12", zapojene do serie HWC4-8MA300, vysledna impedance 8R, ktere meli vypreparovane pomocne trychtyre. Hraji na tom z hlavou marshall code 100H
Po pripojeni meho zesilovace, to samozrejme ozilo, 100H, neni nejak silna masina, ty repraky by znesli klidne, i 200W, zvuk paradni, vysky nechybeli, pripomina mi to midnight 60, takova rozpoctovka.. Prijemny kulaty zvuk, ale cisty, zadny wintage.
Ale, meli tam bednu 4x12", osazenou "neamputovanymi" hwc8-12ma300, to je narez. Zvukove mi to pripomenulo F12M-150, kterou sem slysel osazenou v bedne pred asi rokem, na Fender Mustang GTX100, kde tento reprak byl osazeny, nebo vymeneny.
Zvuk cisty, krasne vysky, nebylo to vubec spatne.
Obe bedny otevrene.
Mel sem an tom pripojeny svuj amp, poprve sem ho donutil hrat na plno, kdyz zacal vypinat zdroj.
Bez naznaku zkresleni, ty repraky hrali uplne krasne.
zkousel sem to i na rerodukovanou muziku, jelikoz mam smycku efektovou, pripojenou na zvukovce, takze sem si dovolil udelat i test kolik to snese a jaky to ma zvuk.
Zvuk byl cisty a monitorovy, kdyz bych se mel strapnit, tak do asi 100W cisty, temer hifi, pak se uz zacal projevovat otevreny system a akusticky skrat, zacal omezovat spodni kmitocty.

Proto se ptam, zdali to nekdo pouziva, zkousel to nekdo a ma li to nejake nedostatky, ponevac me se ten zvuk libil prevelice.
Zesilovac, ktery pouzivam, je klasika fullrange modul TPA3255, sice dokaze dat az teoreticky 600W do 2R zateze, ale do 8R da jenom 150W, ma i slaby zdroj, 48V 6A.
Ja osobne sem liny typ, prevazne nepouzivam zadne krabicky a nejsem verici na zazraky, umim si zbastlit vselico, ale pouzivam nejradeji efektovou smycku pres PC a co potrebuju, si namodeluju, stejne hrat neumim, ale umim si hrat, ze umim hrat.
https://www.hi-fi.ru/upload/iblock/20c/ ... 2d3d03.jpg
Dik za zkusenosti, pripadne za nejake postrehy, nebo kritiku.
....
Modul zesilovace, sem okoukal v zarizeni "Bias rack", pred asi rokem.
Pro kytaru pouzivam pouze predzesilovac a zvukovku FOCUSRITE, vystup primo do zesilovace.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“