Jak docílit tohoto zvuku? (sběrné téma)

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
mirda

Dík

Příspěvek od mirda »

Na to seznámení s efektama jsem myslel, abych měl možná lepší představu jakej zvuk chci.

Dvanáctku jsem měl, ale mám zdravotní problémy , že někdy nejde ani pořádně hrát na šestku, bohužel.

Jen mě ještě napadá, ten Zoom, kdybych bral z druhý ruky, tak na co si dát bacha?
Objevuje se u něj nějakej častej a zásadní " průser"?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Co se týče el.ak. kytary a efektů - jde to, i zkreslení. Stačí se podívat na Johna Butlera, ten má pedalboard docela obstojnej, má i nějaký kreslítka, tak se třeba zkus porozhlédnout po co má...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

vsechno jde nejako zkreslit... a kdyz se da zkreslit i foukaci harmonika, tak proc ne kytara, ze? :)

ja jsem mel kdysi multak na akustiku do zooma - A2

clovek si s tim docela pohral... ja to ale nejak nevyuzil. zkresleni (distortion) tam ale neni zadne. nejvetsi problem u vsech tady tech serepeticek co se strkaji k elektroakustice je ten, ze pokud na to hraje clovek doma jen tak pro zabavu, tak je to strasne.. slysi zvuk kytary a do toho ten upraveny signal. me to prestalo bavit velmi rychle
Oltec

Příspěvek od Oltec »

Přesně tak, nakonec stejně každej zjistí, že akustiku bez všech prznítek - ani zabudovanýho ekvalizéru a co já vím ještě - pěkně čistej, snímanej dobrým mikrákem.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Oltec píše:Přesně tak, nakonec stejně každej zjistí, že akustiku bez všech prznítek - ani zabudovanýho ekvalizéru a co já vím ještě - pěkně čistej, snímanej dobrým mikrákem.
Tak s tímhle souhlasím...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

http://www.roland.com/products/en/CH-1/index.html
Jako 100% dvanáctka to nebude asi nikdy, nicméně se tomu alespoň trochu přiblížíš...
Die Hard or Die Home
mirda

Příspěvek od mirda »

Dík.

To jste mě od toho teda docela odradili, od toho mulťáku.
Budu přemýšlet o tom, co jste tu psali. Pozeptám se, co maj na krámech, třeba něco vyzkouším, uvidím.
Pravda je, že člověka vždycky nadchnou nějaký věcičky, a pak to nadšení dost opadne, tenhle pocit znám, asi je to nutný.
Skiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skiner »

mirda píše:Dík.

To jste mě od toho teda docela odradili, od toho mulťáku.
Budu přemýšlet o tom, co jste tu psali. Pozeptám se, co maj na krámech, třeba něco vyzkouším, uvidím.
Pravda je, že člověka vždycky nadchnou nějaký věcičky, a pak to nadšení dost opadne, tenhle pocit znám, asi je to nutný.
Jde fakt o to, co od toho čekáš, já mám ZOOM 504II a je to takový různý. Pokud prostě hledáš více zvůků, tak to není nejhorší. Nastavíš si jednu banku na delay, jednu na reverb, jendu na chorus, a pak nějaký jejich kombinace a je to. Pokud chceš jen jeden zvuk na vylepšení sóla, tak si kupo třeba nějakej dobrej true-bypass delay nebo chorus. Rozhodně bych ale ty mulťáky nezatracoval hned. Třeba do pc jsme s tím pořídil slušné nahrávky.
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

tyvole sem to musel vypnout :) takova prisernost.. :)
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

pigdestroyer píše:tyvole sem to musel vypnout :) takova prisernost.. :)
:P Náhodou je dobrej oldskůlák :P a byl aj v Simpons :wink:
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Kdyby ste někdo měli tab na to "řezání" z kdyby tak bych se nezlobil... sice je to lehké odposlouchat ale nevadí
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
JOHNY Swamp Inc.

Příspěvek od JOHNY Swamp Inc. »

Varťák mixoval Rectifier a JCM 800, taky do toho všeho nějak pral V-Twin, nemá to jednoduchý ten kluk...
Používám jen nick "Swamp"
dandee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dandee »

Tomáš hraje na hlavu Mesa/boogie Dual Rectifier - to je základ toho zvuku, zkreslení na lampovém preampu. Protože používá celkem 4 ks beden Marshall 1960 s G12T75 (2x "A", 2x "B", má ještě marshallovskou hlavu (JCM 900), z níž ale využívá jenom koncový stupeň, kterým "krmí" druhý stack - zvuk EL34 je sice trochu jiný než z 6L6, ale nic fatálního. To podstatné je sampler/delay Line6 dl4, do kterého Tomáš naživo při koncertě sampluje fráze, přes které pak vrství další zvuky - proto je to tak neskutečně hutné. Z efektů používá ještě orig. EH big muff, kvákadlo Cry Baby. Je to spíš v hlavě a v pazourech, než v aparátu.Jinak kytary ma godin radiator, artisan, a6 a a12 pak gibson standart, strudio a firebird a pak o nějaký hohner,a fendr stratocasteru. Ma toho urco vic, ale o tomhle vim.
Mesa Boogie Single Rectifier, Marshall 1960 A Vintage, PRS CE24 made by BGS, , EHX Small Clone, BOSS DD3, EHX Small Stone, BOSS TU2
raaadooo

metallica efekt help

Příspěvek od raaadooo »

zdravim, potrebujem poradit nejaky efekt na metallicu konkretne album master of puppets diky....
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Deucetone RATa si kup a pak se mrkni na web Pro Co, kde je primo na zvuk MoP zobrazene nastaveni :D
raaadooo

Příspěvek od raaadooo »

wikxzen píše:Deucetone RATa si kup a pak se mrkni na web Pro Co, kde je primo na zvuk MoP zobrazene nastaveni :D
hmm dik... ale ja by som chcel aj wave...tak keby si este o niecom vedel :roll:
hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hardcore guitarist »

wikxzen píše:Deucetone RATa si kup a pak se mrkni na web Pro Co, kde je primo na zvuk MoP zobrazene nastaveni :D
Oni mají rata?
JOHNY Swamp Inc.

Příspěvek od JOHNY Swamp Inc. »

Nepoužívaj žaádnej distortion všechno jde z Rectifierů, Triaxisů a Dieselů...
Používám jen nick "Swamp"
raaadooo

Příspěvek od raaadooo »

JOHNY Swamp Inc. píše:Nepoužívaj žaádnej distortion všechno jde z Rectifierů, Triaxisů a Dieselů...
Mozes mi please vysvetlit co je to ten rectifier, triaxis a diesel plx :D
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

to jsou hlavy (zesilovace).
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“