Kytara do 10 000

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
Suchac cz

Re: Kytara do 10 000

Příspěvek od Suchac cz »

... nebo pošli login a heslo :twisted:
jastud

Příspěvek od jastud »

Z te fotky to neni uplne moc videt. Mam neco podobnyho na jedne ze svych kytar a nicemu to nevadi. Kdyz to pujdes zkouset tak poklepej na horni desku kolem musta te praskliny (a nejlip pi cele desce) a poslouchej jestli to nejak nedrnci. To by bylo uvolneny zebro. Pokud to drncet nebude tak bych se toho nebal a kytaru vzal.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Zrzunda

Příspěvek od Zrzunda »

Ok , zkusím to proklepnout 😊. Díky.
Obě kytary jsem zkoušela na prodejně , zrovna tuhle Dowinu tam měli.
No rozdíl byl znát, Dowina byla lepší,ale zase tu ,kterou zvažují není úplně nová a ještě s tou prasklinou..navíc tedy na vyzkoušení 100 km výlet.
Washburn byla ok a ještě o 1000 levnější...
Někdo zkušenosti s tim Washburnem?
Zrzunda

Příspěvek od Zrzunda »

Suchac cz píše: 14.12.2020 1:54 ... nebo pošli login a heslo :twisted:
Jojo je mi jasný ,že jsem za exota 😂. Ale nakonec se to povedlo.
jastud

Příspěvek od jastud »

Washburny nejsou špatné, ale Dowiny jsou, podle mého, o třídu výš. Pokud se bavíme o kytarách v ±stejné ceně.
Zrzunda

Příspěvek od Zrzunda »

Ahoooj,tak se po delší pauze vybírání a zkoušení pochlubim tou dowinou.
Je skvělá, teda dle mého laického pocitu. Vzala jsem ji is tou prasklinou,snad se mi to nevymsti....
Jen dotaz , nevíte jestli se dá nějak upravit dohmat?
Teď po delším hraní se mi zdá, že musím více na struny tlačit, než na mé staré kytaře.
Díky.
16098582094087490230436806988993.jpg
16098582094087490230436806988993.jpg
Zrzunda

Příspěvek od Zrzunda »

Super, rovnou dvakrát, tak třeba pro někoho kdo rád vidí dvojmo,hahaha...
jastud

Příspěvek od jastud »

Tohle je treba docela dobre: http://m.josef-gruber.webnode.cz/serizeni/

I tady na foru je spousta rad, staci pouzit funkci "Hledat".

Pripadne:

Zrzunda

Příspěvek od Zrzunda »

Díky, prozkoumám to😊
mysz
Nový uživatel

Příspěvek od mysz »

Zdraví pěkně,
jsem pořád ještě spíš kytarový začátečník, začínala jsem na kytaře Fender CC-60s, která mi tehdy vyhovovala zejména díky menšímu tělu a dobře hratelnému krku. Loni v létě jsem investovala peníze ušetřené za dovolenou do Taylora BBT a vůbec toho nelituju, dokonce si říkám, jak by bylo krásné učit se od začátku právě na něm. Nicméně od té doby samozřejmě slyším zásadní rozdíl mezi oběma kytarami. :) Taylora, i když jenom toho levného, se mi ovšem nechce tahat např. na výlety s kamarády, takže přemýšlím o výměně Fendera za nějakou sice nepříliš drahou, ale lépe znějící kytaru.
Fendera jsem tehdy koupila úplně neprozřetelně černého, a ty tuny laku taky dělají svoje. Big Baby má open pore povrch, což jsem si zamilovala, takže mi aktuálně padla do oka docela chválená Cort Earth 70. Najde se tu někdo s většími zkušenostmi, kdo by mi tenhle nápad potvrdil či naopak rozmluvil? Přemýšlím nad mahagonovou přední deskou - je v tom znatelný rozdíl oproti smrku? Co se týče tvaru, ideálně bych volila spíš concert, ale ty má třeba právě Cort jen vrstvené...
Předem díky!
ajdam

Příspěvek od ajdam »

Cortka bude dobrá, já osobně bych s klidným srdcem tahal na výlety i toho Taylora, obzvlášť když se ti tak líbí. Ale to je každého věc samozřejmě :-)
himself

Příspěvek od himself »

Já skoro souhlasím, jestli je Taylor za 12-13, tak hledat něco do deseti na tahání je asi zbytečné.
Pokud ne, rozhodně bych hlasoval pro menší tělo (event. i kratší menzuru). Mahagon je věc vkusu a slyšet je. Kamarádka má už asi třetí mahagonovou kytaru, včetně drahého Martina, protože jí to prostě vyhovuje.
Vrstvené přední desky bych se vůbec nebál, obzvláště, je-li to kytara k ohni.
jastud

Příspěvek od jastud »

Na výlety bych koupil tohle: https://hudebnibazar.cz/cort-earth-mini ... /ID350677/
Polomasiv, skladný, hrát bude dobře.
Mahagon je skutečně o vkusu, já ho třeba rád nemám, na mě je ten zvuk moc tupý.
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Souhlasím s předřečníky 🙂. Aby to zadání dávalo smysl, malou kytaru na pařby (vycházky do parku, drnkání na ulici, ...) bych hledal někde na úrovni Harley Benton GS Travel https://m.thomann.de/cz/harley_benton_g ... hogany.htm . Cokoliv dražšího mi v poměru s BT připadá nezajímavé. Já osobně bych přišetřil a koupil Taylor GS Mini. Klidně mahagon, aby byla nějaká variabilita. Jsou to výborně postavené kytary, jen o píď větší než ta tvoje. A bejbátko bych tahal ven. Pokud je to úplně mimo rozpočet, šel bych do toho Harleye. Na fóru se o něm debatovalo, za ty peníze podle všeho dobrý kup.
jastud

Příspěvek od jastud »

Případně tohle: https://kytary.cz/cort-l-100-o-ns/HN188027/ (velikost orchestra je v podstatě totéž jako concert). Jednou jsem ji měl v ruce a byl to fajn nástroj. Na lítačku super.

A ano mám Cortky rád (i když teď zrovna žádnou nemám). Mají dlouhodobě super poměr cena kvalita.

EDIT:Vlastně jednu Cortku mám, AD810 OP na chalupě na opilecké večírky. Na to, že jsem ji kupoval před cca. deseti lety za 2200 novou je to super kytara.
mysz
Nový uživatel

Příspěvek od mysz »

Děkuju všem za reakce. Nad tou cortkou ve verzi mini jsem taky přemýšlela, ale přijde mi už moc prťavá. Ještě zvažuju:
https://kytary.cz/cort-jade-1-op/HN122451/
https://kytary.cz/cort-earth-50-op/HN190936/
Když se tedy odkloním od toho mahagonu... :)
Druhou kytaru chci i proto, že ji přes léto můžu nechat na chalupě, kde často pobývám, a nemusím pak tu jednu pořád převážet. Ten Fender je navíc i docela těžký, nevyhovuje mi ten lak, zkrátka nějak jsem si s ním nevytvořila vztah. :) (Na rozdíl Taylora Big Baby, kterého můžu s čistým svědomím doporučit všem, co chtějí opravdu kvalitní nástroj trochu menší velikosti za rozumnou cenu.)
MarcusX
Nový uživatel

Příspěvek od MarcusX »

Volil bych asi CORT Earth 50 OP (druhý odkaz), navíc pro hraní venku bude smrk víc zvukově průraznější než mahagon... Cort má i zpracováním skutečně slušné kytary, koupili jsme jednu do rodiny a majitel je s ní velmi spokojen...
Suchac cz

Příspěvek od Suchac cz »

himself píše: 1.02.2021 11:32Vrstvené přední desky bych se vůbec nebál, obzvláště, je-li to kytara k ohni.
Naprosto souhlasím, hoří výborně. Buřty mají krásnou tmavou kůrčičku 😅😅

... teď vážně, papundeklová deska snese hodně, ranní rosu, střídání teplot atd, já bych masiv na přespání venku taky netahal.
jastud

Příspěvek od jastud »

mysz píše: 1.02.2021 14:32 Děkuju všem za reakce. Nad tou cortkou ve verzi mini jsem taky přemýšlela, ale přijde mi už moc prťavá. Ještě zvažuju:
https://kytary.cz/cort-jade-1-op/HN122451/
https://kytary.cz/cort-earth-50-op/HN190936/
Když se tedy odkloním od toho mahagonu... :)
Druhou kytaru chci i proto, že ji přes léto můžu nechat na chalupě, kde často pobývám, a nemusím pak tu jednu pořád převážet. Ten Fender je navíc i docela těžký, nevyhovuje mi ten lak, zkrátka nějak jsem si s ním nevytvořila vztah. :) (Na rozdíl Taylora Big Baby, kterého můžu s čistým svědomím doporučit všem, co chtějí opravdu kvalitní nástroj trochu menší velikosti za rozumnou cenu.)
Oboje bude použitelné, ale osobně bych šel do té L-100. Je to jen o tisícovku dražší než Earth50 a přitom je to už "dospělá" kytara (tím nemyslím velikost, ta je srovnatelná ne-li menší než Earth 50). Polomasivu bych se k ohni vůbec nebál. Tahal jsem roky k ohni Cort Earth 70, teď Taylor 214 a žádný problém. Akorát je dobrý dát kytaru po ukončení produkce do futrálu :-D

Celomasiv k ohni netahám ne proto, že bych se bál že se rozklíží, ale z obavy, že mi ho někdo rozšlápne. Už se mi to jednou stalo, naštěstí se starou orajbanou Strunalkou. U kytary za 30k+ by mě to asi dost štvalo.
mysz
Nový uživatel

Příspěvek od mysz »

Tak si říkám, že jedna z těch Cortek to nakonec asi bude. :) Ale raději asi chvíli počkám - v naději, že třeba ještě někdy otevřou obchody a budu si moct ty nástroje ozkoušet. Bohužel nemám kolem sebe žádného kamaráda, který byl měl klasické "déčko", takže si to nemůžu "osahat" - mohla bych tedy ještě poprosit o nějakou stručnou odpověď na zvídavý začátečnický dotaz, nakolik je větší tvar dreadnoughtu skutečně poznat (pro člověka, který je zvyklý na concert a ten taylorovský zmenšený tvar)? Ta původní Cort Earth 70 by mě lákala, ale zase si nechci zbytečně komplikovat život - pořád se teprve učím a vyhovuje mi, když na všechno pěkně dosáhnu. (Ta L-100 má zase o něco širší hmatník, jak koukám...) Moc díky!
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“