Lupání při nahrávání
Pravidla fóra
Re: Lupání při nahrávání
Teď sedim u svého 2. NB s W7 a Sledování nemám. Jen
Aplikace, Procesy, Služby, Výkon, Sítě, Uživatelé
Aplikace, Procesy, Služby, Výkon, Sítě, Uživatelé
Skutečná svoboda je vždy svobodou pro jinak smýšlejícího. (Rosa Luxemburgová)
V dobách, kdy jsem měl sedmičky, jsem na to měl nějakou externí utilitu, teď nemám, už nevím. No a ta wifi je dobrej tip. Taky už jsem to zažil (u levného HP notebooku), ovšem to byl projev malinko delších pulzů šílených šumu než vyloženě lupnutí.
P.S. taky bych zkusil jiný USBéro, ideál ne druhé straně noťasu..
P.S. taky bych zkusil jiný USBéro, ideál ne druhé straně noťasu..
No tak to je mnohem lepší, sedmy podporuje i poslední verze LatencyMonitoru 7.0
Navíc můžeš zkusit i ty další tipy kolem USB řadiče, interní zvukule atd, viz https://unity.neuraldsp.com/t/optimizin ... uction/461
Ale začal bych tou wifinou a síťovkou.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Strich Pipe Tones, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, Minirig4, iPad + pluginy
ta zvukárna je FireWire. Každopádně děkuju všem ! Zavnímal jsem proaktivní robustní koncenzus napříč politickým spektrem !
8 + V/
8 + V/
Možná je to o verzi OS používám proff...
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
aha, záložka Výkon, Tak tam to mám taky. Děkas !
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jo FW zvukárna - nepřestali Windows od nějaké verze tak nějak podporovat FW řadiče? Neříkám, že by to vyloženě mělo přestat fungovat, ale...... jenže ty píšeš, že na jiném compu se to chová lépe (a tak nebude starší OS než W7 tipuju.....takže asi opravdu ten CPU, čert ví).
P.
P.
úplně přehledně :
13 let staré PC s W XP. FW funguje perfektně.
repáslej 6-8 let NB Lenovo s W7, FW perfektně
podobný, méně výkonný NB Acer, W7 - a tam právě řešim ty lupance.
13 let staré PC s W XP. FW funguje perfektně.
repáslej 6-8 let NB Lenovo s W7, FW perfektně
podobný, méně výkonný NB Acer, W7 - a tam právě řešim ty lupance.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jj, aha. Jinak u FW se taky řešil buffer (který taky tím pádem ovlivňoval audio), ale to je na straně FW ovladače. Tak se taky jukni.
P.
P.
Tak jsem vypnul antivir i WiFi a lupance zůstaly. zapnul jsem to Sledování prostředků, všechny záložky rozumně, tak do 50%, jen Disk lítá až na doraz. Moc do toho nevidim, nejsem IT, ale tohle praští do oka i mě.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
"Délka fronty disku" - to bude něco s bufferováním řekl bych. Přijde mi, že se totok hlídalo a řešilo v dobách ATA disků (bylo potřeba mít DMA režim zapnutý), ale tady mít takovéhleho dinosaura asi nebudeš......
Ještě mě napadá i souvislost se stránkováním ("SWAP") - málo paměti, takže to neustále hrabe na/z disk a celkově to tím pádem zpomaluje.
P.
Ještě mě napadá i souvislost se stránkováním ("SWAP") - málo paměti, takže to neustále hrabe na/z disk a celkově to tím pádem zpomaluje.
P.
No asi rezignuju a tenhle stroj na muziku nebude.
Já ti nevím, mám dojem, že to nic neukazuje (taky nejsem zrovna IT člověk), ty grafy vpravo takhle u mne vypadají normálně, když se nic neděje. Nechceš tam hodit nějaký normálnější nástroj?
U mě ty grafy "Disk" jsou nízko do chvíle, než pustim Cubase. Pak to vyletí takhle až nadoraz. Co myslíš ´Normálnější nástroj´?
Já ti nevím, co si tak vybavuju, tak jsem měl nějakou dobu HD tune (ten snad uměl docela dobře měřit rychlosti a průchodnost), Crystaldisk ci HD Sentinel. Ale už se s nahráváním na těhle starších kouscích netrápím, takže nejsem určitě ten nejlepší a nejinformovanější (sláva a mobilitě a GarageBandu
).
Jinak u těhle grafů se přepínají hodnoty na osách a to při dost divných hodnotách. Navíc tam máš stejně špatnou roletku (disková aktivita je ta zajímavější). Co by mne tak zajímalo z tohohle nástroje, tak je to přístupová rychlost (o tu roletku níž)..
Jinak u těhle grafů se přepínají hodnoty na osách a to při dost divných hodnotách. Navíc tam máš stejně špatnou roletku (disková aktivita je ta zajímavější). Co by mne tak zajímalo z tohohle nástroje, tak je to přístupová rychlost (o tu roletku níž)..
Už jsem to vzdal, ale ještě aspoň pro zajímavost - věta z manuálu :
Can occur when the speed of your processor cannot buffer audio fast enough. Windows XP - Try lowering your Inspire CPU to a lower setting, by right clicking on the Inspire control panel icon in your system tray.
Tak jsem včera klikal pravým tlačítkem o 106, ale na žádné nastavení bufferu jsem se nedoklikal.
Can occur when the speed of your processor cannot buffer audio fast enough. Windows XP - Try lowering your Inspire CPU to a lower setting, by right clicking on the Inspire control panel icon in your system tray.
Tak jsem včera klikal pravým tlačítkem o 106, ale na žádné nastavení bufferu jsem se nedoklikal.
nemyslí něco ohledně omezení výkonu cpu na baterky vs při zapojení do sítě?
to by mělo být v možnostech vlastního nastavení výkonu v kolonce aku, bych řekl..
to by mělo být v možnostech vlastního nastavení výkonu v kolonce aku, bych řekl..
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
tam není nic na baterky. Zvukárna se napájí buď po FireWire nebo adaptérem 230V.
já myslel ten notebook, že o něm se bavíme?
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
aha, to jsem nepochopil. Noťas je trvale na adaptér, baterka už je kantáre.