Martin 000-28 - Reklamace kytary

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
iNG0

Martin 000-28 - Reklamace kytary

Příspěvek od iNG0 »

Ahoj,
co si myslíte o reklamaci kytary s touto vadou? Jsem zhýčkaný, nebo Vám to přijde oprávněné? Osobně si myslím, že krk by měl být přilepen naprosto po celé délce bez této mezery. Kytaru jsem si nechal zaslat z Anglie přes reverb.com
Pro jistotu jsem poslal dotaz na martinguitar.com, aby mi řekli, jak jim prošel tento nástroj výstupní kontrolou, ale zatím bez odpovědi.

Díky
Přílohy
IMG_3789.JPG
IMG_3791.JPG
IMG_3792.JPG
IMG_3793.JPG
IMG_3794.JPG
--==============================================--
Seagull Maritime SWS mini jumbo HG [2011]
Ovation Custom Legend 12-string 1658 Natural [1980]
Journey Instruments OF312
cherreda
Rádce

Re: Martin 000-28 - Reklamace kytary

Příspěvek od cherreda »

U tak drahé kytary toto?
Reklamovat.
iNG0

Příspěvek od iNG0 »

Taky mě to překvapilo, kytara je nová z https://www.gak.co.uk
Už mi odepsali na základě fotek, že distributor souhlasí s reklamací, jen v emailu napsal, že buď udělá re-set krku, nebo ji vymění. ten re-set se mi moc nelíbí, kupoval jsem novou kytaru, na reset má čas aspoň 30 let. Na druhou stranu jsem udělal možná jednu blbost, že jsem si u ní nechal zbrousit sedlo. Nevím, jestli teď nebudou pindat... Ale i tak mám pocit, že mám právo na nový kus :-)
Šimkojc

Příspěvek od Šimkojc »

Reklamace to je jasná, navíc 000 28 už je docela za ranec, ale taky je to pěkný opruz kytaru zase balit a posílat někam do tramtárie. Novou kytaru asi neuhraješ, půjde nejspíš na repasi krku a pak se jen můžeš modlit, aby kytarář nebyl kopyto. Jinak je celkem slušná šance že to dopadne dobře a na kytaře nebude nic vidět, ale je to smůla, která se holt občas přihodí...
cid

Příspěvek od cid »

iNGO - nechat si zbrousit sedlo na drahé kytaře v záruce a ještě to veřejně ventilovat? To snad radši nekomentovat..... ta reklamace už není vůbec jasná. Proboha, kdo to dělal, to si nevšimnul závady? Nic mně po tom není, ale od pátku mají zavřeno, tak jsem neodolal :mrgreen:
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Pokud se brousil jen plátek v kobylce, nemělo by to mít na reklamaci žádný vliv, není to zásah do nástroje.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
iNG0

Příspěvek od iNG0 »

džetro píše: 14.12.2020 20:32 Pokud se brousil jen plátek v kobylce, nemělo by to mít na reklamaci žádný vliv, není to zásah do nástroje.
Samozřejmě, jen plátek v kobylce - prostě saddle.
iNG0

Příspěvek od iNG0 »

Šimkojc píše: 14.12.2020 20:13 Reklamace to je jasná, navíc 000 28 už je docela za ranec, ale taky je to pěkný opruz kytaru zase balit a posílat někam do tramtárie. Novou kytaru asi neuhraješ, půjde nejspíš na repasi krku a pak se jen můžeš modlit, aby kytarář nebyl kopyto. Jinak je celkem slušná šance že to dopadne dobře a na kytaře nebude nic vidět, ale je to smůla, která se holt občas přihodí...
Myslím, že reklamaci musí udělat tak, aby to nebylo poznat. Myslím, že udělají reset, když to bude vidět, prodají to jako B-stock a dají novou, když ne, tak mi ji zase pošlou. No, je z toho poučení... nemá být člověk nedočkavý a má si pro ni osobně zajet .-)
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Zdar. Napadlo mě, ale dost možná pozdě, zkusit na ně opravu místním kytarářem s tím, že by ti proplatili opravu. Svou kytaru, obzlášť takovou, bych rozhodně nechtěl posílat na takovou štreku.
iNG0

Příspěvek od iNG0 »

Ahoj,
díky všem za rady a za podporu, kterou jste mi projevili. Celá věc nakonec dopadla tak, že jsem jim kytaru odeslal k reklamaci. Pánové v obchodě se na ni podívali a prohlásili, že to vypadá, že by to mohlo projít, ale musí ji poslat distributorovi. Ten danou situaci vyhodnotil tak, že je třeba nástroj vyměnit a tento mi poslali asi před týdnem. Dal jsem ji opět na shlédnutí kvalitnímu kytaráři a ten konstatoval, že tohle je úplně jiný nástroj, tedy, naprosto v pořádku. Výsledkem je, že po dvou a půl měsíci mám svůj nástroj.
Jako druhou variantu nabízeli, že to na vlastní náklady případně opraví, to jsem ovšem kategoricky odmítnul.

Abych jen nechválil, tak to má určitý háček. Firma nechtěla vůbec slyšet na slovo reklamace. Třikrát jsem upomínal, že proces reklamace by měl být asi mnou nějak potvrzen a že bych měl dostat nějaký dokument ohledně toho, ale vždy tuhle otázku zasklili. Protože nejsem urgovací typ, tak jsem to tak nechal.

Tedy, nakonec jsem spokojen.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“