Z dlouhé chvíle řeším takovou drobnost. Nedávno jsem si koupil lampové kombo Blues Junior (15W). A řeším jaké nakopávadlo by bylo nejvhodnější?
Samotné kombo kreslí pěkně, když si člověk pohraje s nastavením Gain a Master volume. Nicméně pro "tižší" provoz by se hodilo nakopávadlo.
Uvažuji nad několika variantami. MXR Micro Amp, MXR Distortion Plus, Boss SD-1 nebo Boss BD-2 případně MXR GT-OD? Napadl mě i samotný kompresor MXR DynaComp. Ten mám už použitý ve svém pedalboardu a zvukově se mi líbí.
Chtěl bych se Vás zeptat, který z vyjmenovaných efektů by si s daným kombem rozumněl nejlépe? Nechci zkreslení typu metal apod. . Nic co zní bzučivě. Jde mi o zkreslení alá David Gilmour s dlouhým sustainem.
Efekt vhodný jako "nakopávadlo"
Pravidla fóra
Re: Efekt vhodný jako "nakopávadlo"
DynaComp bude dost měnit charakter zvuku. MicroAmp je dobrý, ale Gilmourovo zkreslení nečekej, přece jen ho dělá hlavně fuzzem - EHX Big Muffem. Univerzální a transparentní je BD-2, má i slušný rozsah gainu.
- Alternátor
Nejsem fanda zkreslovacích krabiček. Spousta clean boostů garantuje pouze nakopnutí, ale přesto ten charakter zvuku mění. Za mě byl asi nejvhodnější Hardwire Tube Overdrive CM-2. Dost možností nastavení, takže se to dá nakroutit tak, že to zvuk doopravdy jen nakopává a moc neprzní. Ale osobně bych doporučil buď vícekanálový kombo, nebo vytočit víc gain, stáhnout volume na kytaře a pro ten boost volume přidat.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Jolana Diaman II 2020, Gibson Les Paul Traditional 2019, Gibson SG Standard 2016 T, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Je videt ze jsi na BluesJuniora nikdy nehral. To kombo ma gainu proste malo, i s gainem naplno a s humbuckery je to jen takovy crunch. Pro solovy zvuk s dlouhym sustainem to bude chtit prikrmit. Ale jak spravne pise Fort, pokud ma byt predlohou Gilmour, tak BigMuff, coz je spis fuzz/distortion.... Bude to chtit zaexperimentovat.Alternátor píše: 10.01.2021 22:15 , nebo vytočit víc gain, stáhnout volume na kytaře a pro ten boost volume přidat.
Hraju výhradně na šrot.
U Gilmoura záleží, jaké sólo chce napodobit. Třeba v Another Brick in the Wall II je gainu minimálně, tam je to právě kompresor. Gilmourův řetězec není moc jednoduchý. Základ je na zvuku zesilovače na hraně breakupu, který je dokrmen/upraven overdrivem (většinou lampovým) nebo kompresorem, sólový zvuk je často kombinace fuzzu a kompresoru. Nejsem si jistý, zda jej nemá za fuzzem, což mu dodá chybějící středy a zakulatí ho (možná tam má i overdrive). Doporučuju tento web:
http://www.kitrae.net/music/David_Gilmo ... Order.html
A samozřejmě gilmourish.com, kde jsou i tipy, třeba který OD nebo fuzz je vhodný na pokojíčkové hraní, tipy na zesilovače a komba, aj.
http://www.kitrae.net/music/David_Gilmo ... Order.html
A samozřejmě gilmourish.com, kde jsou i tipy, třeba který OD nebo fuzz je vhodný na pokojíčkové hraní, tipy na zesilovače a komba, aj.
Ok, pojmu to univerzálně.
Udělám si na to mini pedalboard. Použiji ten Micro Amp, vyloženě jen k nakopnutí. Nic na zvuku nepřidá, nechám kreslit samotné kombo.
A to zkreslení alá Gilmour bych pořešil nejspíš tím Blues Driver-em. Viděl jsem jej v ukázkách na Youtube. A zkusil bych i ten Big Muff (nano verzi) případě Green Russian.
Udělám si na to mini pedalboard. Použiji ten Micro Amp, vyloženě jen k nakopnutí. Nic na zvuku nepřidá, nechám kreslit samotné kombo.
A to zkreslení alá Gilmour bych pořešil nejspíš tím Blues Driver-em. Viděl jsem jej v ukázkách na Youtube. A zkusil bych i ten Big Muff (nano verzi) případě Green Russian.