Kombo na akustiku + využití pro další nástroje??

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
jbiker

Re: Kombo na akustiku + využití pro další nástroje??

Příspěvek od jbiker »

Takže za mě stručně jeden tip: https://kytary.cz/fishman-loudbox-artis ... gKTL_D_BwE
Zkoušel jsem nedávno, parádní zvuk, basy zvládne v pohodě a elektriku přes Zooma určitě taky. V kytarách ho alespoň nedávno měli píchlé v zásuvce k okamžitému vyzkoušení.
Rasguado
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rasguado »

Na hudebnimbazaru.cz už nějakou dobu visí Acus one za 8000 anebo akumulátorový Acus One for Street za 10000, to by mi přišlo na akustiku dost dobré...

Osobně jsem po obou pošilhával, ale kvůli mobilitě nakonec vyhrála YAMAHA THR5A. Mám to ale na španělu a jestli nepotřebuješ aku...
Ten Fishman loudbox mi přijde taky jako dobrá volba.
parní válec
Nový uživatel

Příspěvek od parní válec »

Chlapi, jaký je váš názor. Chystám se pořídit taky nějaké kombo na akustiku na hospodské hraní, do kterého by šel zapojit i zpěv. V mém výběru zůstali - z Thomanna onen již zmiňovaný Bugera AC 60, nebo https://kytary.cz/laney-a-solo/HN209136/ nebo https://www.thomann.de/cz/vox_vx50ag.htm. Nic dražšího nepotřebuju a nevyužiju, pro větší hraní se zapojíme do mixu a do aktivek. Jde mi čistě o menší hospodský prostor a funkci "zapoj a hraj". Dík moc za váš názor.
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Vox neznám, ale náš kapelník má pro akustickou sekci tohle: https://kytary.cz/laney-ah80/HN134372/? ... gLpQfD_BwE
Slušné kombo zvlášť za ty peníze. Líbí se mi i to, že má vzadu tvar jako monitor a můžeš ho na sebe naklopit bez té fórové drátěné opěrky, která mě na mém Rolandu dost irituje. Tobě by asi stačilo i AH40.

Bugera vypadá hezky, tady jí mají levněji než u Thomanna:
https://www.muziker.cz/bugera-ac60?gcli ... gKJf_D_BwE
Variace Uliho Behringera na téma AER. Můžeš se stát průkopníkem a dát vědět jak jsi spokojen :D. Recenze jsou ale celkem pozitivní.
himself

Příspěvek od himself »

Když jsme u toho naklápění....chci si pořídit Katanu 50 a má ovládání nahoře u zadní strany. Chtěl jsem si udělat na něj takový box... celé by to bylo na kolečkách, nad kombem foch na nějaké noty, pak stoleček na notebook a asi tak vysoké, že by po stranách mohly viset dvě kytary. A nevím, jak se popasovat s tím, že přes ty police nebudu moct k ovládání. Máte nějaký nápad?
Frostys

Příspěvek od Frostys »

Ovládat to na telefonu/notebooku :)
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

[quote=j
Bugera vypadá hezky, tady jí mají levněji než u Thomanna:
https://www.muziker.cz/bugera-ac60?gcli ... gKJf_D_BwE
Variace Uliho Behringera na téma AER. Můžeš se stát průkopníkem a dát vědět jak jsi spokojen :D. Recenze jsou ale celkem pozitivní.
[/quote]

Já ji mám už skoro rok. Spokojenost, malé, lehké, plno výstupů. Jediné co se mi nelíbí je ta efektová jednotka, ty zvuky nic moc ale tak dva reverby jsou použitelné. Za ty peníze stojí. Používám kombo jen na fesťácích a velkých pódiích ať má zvukař symetrický signál a já kytarový zvuk a nemusím spoléhat na odposlechy. Jinak hraju přímo do svého PA.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
parní válec
Nový uživatel

Příspěvek od parní válec »

Dík za tip na to Laney AH 40, ale nemá to reverb, kvůli zpěvu i kytaře bych tento efekt uvítal.
jbiker

Příspěvek od jbiker »

No jo, už to vidím. Efekťák má jen AH80, na některých eshopech to mají blbě. Ten delay je u 80w verze slušný.
Emu

Příspěvek od Emu »

Ahoj, hraju v kapele na akustickou kytaru. Mám ji zapojenou přes efekt zoom MS50 (zesílení a reverb na vyhrávky) do akustického komba a jsem spokojen.
Napadlo mě však použít do několika písniček elektrickou kytaru, ale její zvuk přes zoom do akust. komba mě neuspokojuje. Existuje pohodlnější řešení než tahat 2 komba? Zapojit za zoom nějaký IR cab simulátor nebo koupit multiefekt s IR simulací (např. Mooer řady GE) a používat jej pro obě kytary? Primární je pro mě akustika, tu elektriku bych použil jen občas a hledám kompromisní řešení (co nejmíň hardwaru).
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Zdar. A simulaci kytarového boxu na tom Zoomu máš zapnutou?
Emu

Příspěvek od Emu »

Simulaci mám zapnutou. On to není zase tak mizerný zvuk a nějakou dobu s tím i vystačím. Ale koumám, jestli existuje cesta, jak z kombinace el. kytary a ak. komba dostat víc.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

IR loader za Zoomem samozrejme trochu pomuže hlavně na zvuky s vyssim gainem,
ale uplny zazrak to bohuzel neni
https://soundcloud.com/hyenik/zoom-radar-12v
https://soundcloud.com/hyenik/d-1
https://soundcloud.com/hyenik/a-1
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Kenik

Příspěvek od Kenik »

Zdravím,
Zkouším looping, akustická kytara a zpěv. Jen pro sebe.
Mám rc-30, zoom a2 s mikrofonem na cestě a v plánu nějaký multiefekt na zpěv.
Microfon zapojím zatím do rc-30.
Minulý týden jsem koupil kombicko Yamaha thr5a který mi zvukové vyhovuje, ale nemá vstup pro microfon, respektive všechny efekty na něm se pak aplikují i na zpěv. Zvazuji jej vrátit v rámci 14 denní lhůty a vzít si např LANEY A-Solo nebo Lanex ah40. Které umí ovládat vše zvlášť. dostanu stejně dobrý zvuk?
Nebo bych mohl pak zpěv připojit přes aux-in.
Chci to hlavně na zkoušení a menší akce na zahradě.
Asi bych mohl jen připojit sluchátka pres zvukovku.
Rasguado
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rasguado »

Kenik píše: 27.02.2021 23:41 ...
Minulý týden jsem koupil kombicko Yamaha thr5a který mi zvukové vyhovuje, ale nemá vstup pro microfon, respektive všechny efekty na něm se pak aplikují i na zpěv....
Jestli ti ten koncept yamahy vyhovoval - na nový THR30IIA jsi se díval? Měl by mít oproti 5A už dva vstupy, ale cenově je to trochu jinde...
Sám s ním zkušenost nemám, jen s THR5A.
Kenik

Příspěvek od Kenik »

Ahoj, díky asi pujdo do nejakeho klavesoveho komba nebo aktivní reproboxu.
Protože mikrofon připojuji do looperu a pak znněj posílam dal kytaru i mirkofon na zpěv. Ale zatím si s tím jen hraju..
Placka

Příspěvek od Placka »

hyenik píše: 15.01.2021 13:16
Na kytarách majíd teď ve výprodeji několik kusů od Acus a docela teď koukám po malém kombu na akustiku, které bych případně využil na víc způsobů:

- samotná elektroakustika
- elektroakustika + zpěvačka (malý akce, "kavárenská" hlasitost)
- FRFR box pro elektrickou kytaru + Fractal. S tímto použitám nemám zkušenosti, jen předpokládám, že by kombo pro akustiku mělo hrát pokud možno rovně?

Mám doma RCF 710,310 a hlavně 408, který používám jako odposlech pro elektrickou kytaru nejčastěji. Nicméně už kdybych chtěl připojit zpěvačku, potřebuji malej mixáček --> další krám na tahání a zapojování

Hyenika jsem dal do citátu, pač vím, že má zkušenosti třeba s RCF 408 i s kombama Acus. Hlavně by mě zajímalo, jak obstojí oproti RCF 408:
  • V "linearitě" zvuku. Přesvědčil jsem se, že různý rádoby frfr aktivky hrajou každá uplně jinak. 408 chybí trochu chybí středy/vyšší středy, poměrně dost basuje a pak zas cinká ve výškách...

V akustickém tlaku/hlasitosti. Papírově je samozřejmě Acus mnohem slabší, na druhou stranu nepotřebuju plnej výkon 408-ičky
Ještě by mě zajímalo, jakej je rozdíl mezi ACUS One Forstrings 8 a ACUS One Forall Wood. Papírové parametry si porovnat umím - Forstring má víc efektů, phantomové napájení, 4-pásmový ekvalizér, takže výbavou je na tom o dost lépe než Forall - je nějaký důvod, proč za stejné peníze kupovat Forall? Hraje třeba líp/rovněji/věrněji?
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

díky za důvěru, ale bohužel moc neporadím, protože elektriku jsem do Acusu zatím nezkoušel.
můžu maximálně večer to prubnout...ale i kdyby to nehrálo rovně, tak EQ si to doladíš (ten RCF nemají)
Forall je imho starší verze a jestli si matně pamatuju tak ma ty korekce posazene trochu jinak, jakože může i klávesy? Nebo si to uz pletu s Cremonou? Zrovna tenhle systém a názvosloví taliáni nemají moc přehledný. Na druhou stranu si nemyslím že uvnitř to bylo nějak extra odlišné, to by výrobce byl sám proti sobě.
A kytary mají možnost vrácení do 30 dnů, takže v klidu můžeš vyzkoušet. A když si počkáš tak i 8 občas chodí za takovou slevu.
Jinak přesně na to ji používám, je do ní píchlá i flétna/zpěv na zkoušce. Z efektů používám jenom reverb a to jenom do té doby než konečně doprogramuju HX Effects :) Ted uz muzu protoze mam namontovany další snímač v kytaře, takže jdu konečně duálně.

Ale potěšilo že moje fotka je i na ofiko stránkách Acus :)
https://www.acus-sound.it/en/one-forstr ... orall.html
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Placka

Příspěvek od Placka »

Tak jsem objednal Forstrings 8 a s RCF 408 si to v klidu porovnám doma. Oproti One Forall má ještě jednu důležitou fičuru - žkosený záda, takže ho snadno nakloníš i bez stojanu:-)
Placka

Příspěvek od Placka »

Tak Acus Forstring 8 jsem vyzkoušel na několika zkouškách a určitě si jej nechám. Je to taková šikovná malá bedýnka akorát do ruky, která v pohodě zastane roli komba pro AC kytaru i roli odposlechu pro digi simulaci kytarového aparátu.

NA zkoušce do něj zapojím jak akustiku, tak elektriku (přes Fractal FM3) a bez problému se slyším, bez nějakého přepínání pohodlně střídám nástroje. Hlasitost dostatečná a kvalita zvuku bez problému. Velkou výhodou je 4-pásmový EQ, takže doladit si na místě třeba zvuk z modeleru (podle prostoru trochu přidat/ubrat basy atd) je otázkou drobného pootočení poťákem, nemusíš nikde lozit do menu Fractalu. Za výhodu považuju i dvojité středy (low mid a high mid), zrovna ke kytaře a doladění finálního zvuku se to dost hodí.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“