Bezdrát na kytaru

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Scorstin
Kontaktovat uživatele:

Re: Bezdrát na kytaru

Příspěvek od Scorstin »

Digitaly by vsetky mali mat viacmenej verny prenos signalu(nic z vyssie menovanych som ale neskusal), no problem moze byt napr v latenci, na to by som si dal pozor u lacnejsich modelov. U niektorych su tie hodnoty dost vysoke. Ak mas viac digitalnych zariadeni tak sa latence scita a moze nastat problem.

Inac osobne pouzivam bezdrat na miestach kde je viacej
priestoru, na skusky a klubiky je to imho zbytocne. Je fajn nezakopavat o kabel, ale ked sa nemas kam pohnut tak je to jedno :)

Jo a pozor na rusenie, u mojho line6 g30 sa mi parkrat stalo ze ma niekto rusil svojou wifi a signal potom ma vypadky. Zvlast v tych mensich kluboch sa to stava...
Udoharys

Příspěvek od Udoharys »

Mám Xvive U2. S kytaristou a basákem, jsme si koupili téměř v současném období. Jevilo se nám to jako dobrý nápad, když někde hrajeme a taky na zkušebnu. Bohužel i když jsme dali každý odlišné pásmo, vysílačky se rušily. Když byly zapnuty pouze dvě, v pohodě. Horší situace na koncertě. Ve většině hospod je wifi a ta nám vysílačky rušila. Takže dnes má vysílačku Xvives U2 jen kytarista. A na koncerty používá kabel. Vyplatí se zakoupit něco kvalitnějšího, třeba na HBazaru AKG mini nebo nové zboží třeba od Sennheiser. Tak to je.
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

Tipoval bych, že problém je pásmo 2.4 GHz, které je dost plné. My používáme v kapele 3 ks 5,8 GHz vysílaček a doposud vše OK. Samozřejmě máme každý jiný kanál.
Béda Ladič

Příspěvek od Béda Ladič »

To je přesně to, o čem jsem před rokem psal. Pásmo 2,4GHz je plné. WiFi rušení číhá všude. Doma router, v hospodě router, zkrátka všude kam se pohneš, s vyjímkou hlubšího lesa je WiFi signál všude. 5,8GHz je jediné východisko. Zatím v českých E-shopech klíčenky s pásmem 5,8GHz neviděl. Možná jsem neprošel všechno, ale neviděl.
volfi

Příspěvek od volfi »

Můžete mi někdo prosím objasnit výhody a nevýhody UHF vs. Digitál?
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

UHF - nižší latence, lepší signál, resp. průchodnost, nižší spotřeba baterek, zvuk závisí na kvalitě kompanderu
WIFI - bez komprese, horší latence (snad už věc minulosti), možnost scanování volných kanálů, riziko dropoutů.
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Bezdrát na kytaru a WiFi? To je nějaký renonc ne?
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

přenášení signálu v digitální formě na frekvenci 2.4 GHz ad-hoc ne nepodobné principu fungování Wifi, akorát bez příslušného protokolu. Lepší ?
volfi

Příspěvek od volfi »

bubucci píše: 30.03.2022 5:58 UHF - nižší latence, lepší signál, resp. průchodnost, nižší spotřeba baterek, zvuk závisí na kvalitě kompanderu
WIFI - bez komprese, horší latence (snad už věc minulosti), možnost scanování volných kanálů, riziko dropoutů.
děkuji
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Čavli

Příspěvek od Čavli »

bubucci píše: 30.03.2022 8:13 přenášení signálu v digitální formě na frekvenci 2.4 GHz ad-hoc ne nepodobné principu fungování Wifi, akorát bez příslušného protokolu. Lepší ?
Kromě bezlicenčního frekvenčního pásma, které mimochodem používá kdeco (proto i vysílačky na kytary), to nemá s technologií WiFi vůbec nic společného.

V muzice (a zvukařině) bych se tomuto pásmu důsledně vyhýbal.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
volfi

Příspěvek od volfi »

Bohužel například v miniaturních řešeních není moc na výběr.
BTW napadá vás nějaká obstojná konkurence k Boss WL20, která zvládne aktivní snímače? Koukal jsem, že se dají koupit o polovinu levnější 5,8 Ghz vysílačky, ale nejsem si úplně jistej, zda to je dobrej směr. Většina novejch routerů běží na této frekvenci.
Udoharys

Příspěvek od Udoharys »

Nemáte někdo zkušenosti v kapele se dvěma line6 g30?
Placka

Příspěvek od Placka »

V kapele máme g10 a g50. Zatím teda jen na jedné dlouhé akci a naprosto bez problémů. Myslím že dvě g30 nebudou problém
Scorstin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorstin »

V kapele mame G30 a G55, pouzivame roky bez problemov, dohodli sme sa ktore kanaly bude kazdy pouzivat (aby sa nekryli - myslim ze v manuali je toto popisane blizsie) a vsetko ok. Akurat nas casto rusi zvukar svojim routerom k "bezdratovemu" mixu, tie su stale beznejsie a ked je router pobliz wireless prijimaca tak to pada.
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Chce to dát všechny rádia tak aby nebyly blízko sebe. Třeba AP od mixu dávám z pódia úplně pryč, většinou na stojan s repro. Svoje hraje i kvalita, protože čím větší šmejd, tím zaruší větší část pásma. Bohužel i Line 6 v tomhle směru také není kdovíco.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Kajman2nd

Příspěvek od Kajman2nd »

U nás v kapele mají katarista s basákem oba G30, nehádá se jim to
Placka

Příspěvek od Placka »

Nemáte někdo doporučení na opravdu pevný bezdrát na kytaru řekněme z Aliexpressu? Chci to jen na doma, zjistil jsem, že mi docela vyhovuje, když nemusím řešit, jestli mi židle zase nestojí na kabelu:)
Neřeším tím pádem rušení, ale kvalita zvuku by nemusela být úplný sh*t...
Díky za tipy
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

Já už delší dobu používám tenhle:
https://a.aliexpress.com/_mKtKkZk
...a plná spokojenost. Latence neznatelná, baterka velká (včera 5 hodinová akce a v pohodě drží), výšky nežere. Máme v kapele 3.
Jediná výtka je trochu křehká konstrukce upevnění jacku. Kolegovi se ho už podařilo urazit, ale dalo se to celkem jednoduše opravit.
starypard

Příspěvek od starypard »

Mám čerstvě nějaké levné Yoyo z kytar.cz a budu kupovat ještě čtyři. Bude to i na akustikách, klávesách, base i bicích. Nebaví mne už kabely. Funguje to dobře.
Udoharys

Příspěvek od Udoharys »

Máme v kapele 2x Sennheiser ew 100 G4-CI1 A-Band. Na moji ek. kytaře mám singly a signál z vysílačky je v pohodě. Jiné je to u sol. kytaristy, který má na kytaře 2x humbuckery. Signál se dá na vysílačce utumit, ale na úkor zvuku - dovuku při zkreslení. Používá Boss GT 1. Máte někdo podobnou zkušenost, či řešeni?
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“