Kytara + Kombo pro začátečníky

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
filo01

Re: Kytara + Kombo pro začátečníky

Příspěvek od filo01 »

Už se v této kategorii (komba) nepohybuju, ale kdybych si teď vybíral pro sebe první malé kombo, tak bych asi uvažoval i nad novým Voxem Mini GO. Líbí se mi na něm, že je v podstatě all in one: má bubeníka, ladičku, AUX, provoz na baterky a konečně i looper. Cenu jsem, pravda, čekal níž, ta v porovnání s konkurencí úplně začátečnícká není (5800,- za verzi GO 10)
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
cid

Příspěvek od cid »

Pro tazatele nick Bartovak. Nejsi hudebník a kolegové dodali spoustu informací. Znáš obchod Thomann, jak to funguje, co všechno se tam dá zjistit o produktech, nebo už dcerka řádí na stránkách Thomanna a vše ti vysvětlila ? :D
Mám bráchu o osm let staršího a mohlo mně být tak 10 let, když jsem levnou a malou překlížkovou španělku hodil do kouta a hobloval jeho velkou španělu. Mám menší ruku, žádné lopaty a pokud není dcera vyloženě drobná s krátkými prsty, koupil bych ji ve 13 letech, už rozměrově "dospělý" nástroj, vím to podle spolužačky ze ZDŠ, když jsem k ní domů chodil objevovat nejenom kytaru.:mrgreen: . Spíš bych si dal pozor na váhu kytary.
Mám dceru "stejně starou", ale jak by řekli Cimrmani, jenom to násobení v tom falíruje, zkušenost mám. Mně táta koupil ve 14 letech nejdražší Jolanu. Dodneška, když si na to vzpomenu, tak si říkám jaký to byl frajer a nějak zjihnu. Když to dceru opravdu baví, tak bych hrábnul do štrozoku, nekupovat nejlevnější věci, je to dobrá "investice" :D Modelingové kombo tak do 7k a kytaru i malinko dražší. Bude potřebovat kabel ke kytaře, to je důležité, 300-500Kč/ 5m, vzít hned i struny, tloušťka 009 a pedál k ovládání komba, nemusí být součástí dodávky a ladičku.
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Osobně bych kombo doporučil klasickej tranzistor typu Laney LX35, čistej kanál slušnej a zkreslení v rozsahu crunch až metal, takže dost variabilní https://www.kytaryaparatury.cz/Laney-LX ... K4QAvD_BwE . Kytaru Strat nebo SG, ani jedno není nijak brutálně velký ani těžký, ideálně třeba Bach nebo Fokus.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
starypard

Příspěvek od starypard »

Tak dobře, reaguji na torsta a beru to.
Moje rada nyní zní - koupit okamžitě to, na co bylo upozorňováno ve Výhodných nabídkách. Nemít podobnou kytaru doma, okamžitě to koupím (kombo bych pak prodal).
https://hudebnibazar.cz/fender-squier-c ... /ID356210/
Dcerka se vyblbne, vždycky se to prodá (zvláště, když to ukecáš na deset).
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Souhlasil bych s Pardem. Je to v podstatě vybavení napořád. Kytara je super, má tenoučký krk, je lehká, krásně hratelná. Vím to z osobní zkušenosti, vybíral jsem ji v Kytarách před 2 lety pro naši kytaristku. Kratší menzura u Mustanga zase takové terno není. Navíc ta nejlevnější Squier Bullet řada je kvalitativně dost bída, nezabroušené pražce, plochý zvuk. A ten Roland Cube je výborný na tiché pokojové hraní i hraní v kapele, kdyby ji to chytlo a do nějaké časem nastoupila. Je to sice modeling, ale žádné složité nastavení. Efekty jsou tam jen tak pro vyblbnutí nebo okořenění. V podstatě se na něm nedá udělat blbý zvuk. Zvládne vše, od jazzu, country až po metal.
Bartovak
Nový uživatel

Příspěvek od Bartovak »

Děkuji všem, za rady a připomínky.
U komba máme jasno. Vezmeme Fender Mustang LT 25. Koukali jsme na recenze a oslovil nás i jednoduchým ovládáním.
Kytaru ještě nevíme. Tu co jsme chtěli původně nemají skladem. Ta z inzerátu je pěkná, ale už asi mimo rozpočet a pan prodává jen komplet.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“