Dobrý den,
před zhruba rokem a půl jsem si zakoupil baskytarový zesilovač Markbass little marcus II. Po necelém roce začal zesilovač chrčet při štelování různých poťáků (nejdřív poťák na gain, pak ekvalizér atd.) - není to způsobeno klipováním z přegainování. V létě jsem dal zesilovač do opravny audia a videa s tím, že chyba je nejspíš v poťácích. Tam poťáky nejspíš promazali, což pomohlo, ale jen na pár měsíců a teď je problém zpátky. Chrčí to převážně, když šteluji poťáky, ale občas to zachrčí nachvíli jen tak při hraní a pak zase přestane. Nevíte někdo, co s tím?
Markbass little marcus II chrčí
Pravidla fóra
-
Plamenak13
- Nový uživatel
Re: Markbass little marcus II chrčí
co potenciometry vyměnit za nové?
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Hmm... Trevore, sám nejlíp víš, že je k tomu třeba přinejmenším odsávačka cínu, mikropájka a snad i hodinářská lupa vzhledem k provedení plošných spojů. V servisu asi poznali, že je lepší se do toho nepouštět. Já sám bych k tomu přistupoval s největší obezřetností. A to nevíme zcela jistě, jestli je závada opravdu v potenciometrech. Stejně tak může být někde studený spoj. Bohužel autorizovaný servis tohle řeší asi výměnou celé desky. Servis "audio video", který uvádí pisatel asi není autorizovaný. Pokud je zesilovač v záruce, řešit to raději reklamací. A nebo se domluvit zde na Kytary cz.
GK MB 150 S, GK MB 800
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
Ja vím, mnohdy jsem řešil opravy které se jinde řešit nechteli, pravda, nejdriv odhalit, zda je to tím a pak resit, sám to vidím trochu jinak no, jako opravář...
Nejlíp najit bastlire v okoli a pak by se vidělo... Tezko takhle na dálku..
Nejlíp najit bastlire v okoli a pak by se vidělo... Tezko takhle na dálku..
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ