PreSonus Faderport 16

Instalace
První drobný zádrhel vychází asi hlavně z toho, že update dokumentace nebude úplně sledovat případný update firmware, ovladačů apod. Takže jsem se chvíli zasekl nad nastavováním dvou Mackie Control zařízení, protože ovladač k FP16 nabízí následující MIDI porty:

Ale dobrý, asi tak napotřetí jsem to dal (prostě port "1" je ten bez čísla) a perfektní. Scratch displeje dávají info, fadery se hýbou, je tam zpětná vazba, potěšení - Timecode je (na rozdíl od infa v manuálu) funkční, ale to by mě tak jako tak netrápilo. Takže v prvotní fázi spokojenost.
Namátkové zkoušení "špeků"
- Narazil jsem na to na jedné FB diskusi, takže jsem se hned chopil příležitosti a vyzkoušel. Šlo mi o to zjistit zpětnou vazbu z Cubase11 do FP16, pokud začnu pracovat na šavli mimo aktuálně zvolený rozsah (tedy FP16 pracuje s prvními 16 stopami/kanály například a já v Cubase kliknu (=označím) kanál 17. A zpětná vazba není
což mě trochu zamrzelo, ale uvidíme, co na to podpora (samozřejmě jsem založil dotaz, v Q&A sekci na PreSonus webu jsem podobný dotaz nenašel, takže to asi nikdo neřešil). Přesněji: zpětná vazba je (šavle se ve FP16 označí), ale protože se neposunou banky, tak já to označení nevidím a není tedy možné hned šáhnout na fader apod. a na FP16 pracovat. Ale třeba se ve finále ukáže, že tohle zrovna nebude nutná funkcionalita, takže jí přesunu do kategorie "nezajímavé" 
- Oproti manuálu nepřepíná Enkodér a/nebo tlačítka Prev/Next sadu bank po 16, ale jen po 8. Tohle mi už přijde jako rozhodně správný dotaz na podporu, protože se mi nezdá, že bych něco nenastavil/přehlédl v dokumentaci, takže tohle by mě zajímalo víc.
- Srovnání se Steinberg Houston, který mám na své velmi staré platformě, ale přecijen to je bazarový kousek, který má svoje za sebou a kdoví, jak by to bylo s jeho funkčností na novějších OS (na W10 zřejmě funguje, dle Steinberg fóra, ale jistota je jistota): rozhodně mám za sebe jednu drobnou mušku na kráse, ale i přesto jsem FP16 zvolil: tou je absence "JOG" kolečka, které je na Houstonu naprosto perfektní pro "scrubbing" a přetáčení dopředu/zpět. Enkodér na FP16 to samozřejmě taky umí, ale menší průměr, tužší chod a absence důlku pro ukazovák...no měl bych tohle rád, ale zatím mi v Cubase přišlo, že mi to zase tolik chybět nebude.
P.