PC si nerozumí s zesilovačem

Aktivní reproboxy, pasivní reproboxy, zesilovače, ...
Gibbson

PC si nerozumí s zesilovačem

Příspěvek od Gibbson »

Zdravím, snad píšu správně.

Na PC jsem měl, asi měsíc, zapojené staré malé bedničky, ale chci využít velké od MALONE. Tyto bedny mám už dlouho a se starším notebookem si vždy rozuměly. Když je zapojím do PC, tak je slyšet velmi nepříjemný šum. Zvuk slyšet je, ale v pozadí. Nemáte někdo s tím zkušenost? Snažil jsem se hledat různé tipy, ale tento problém se těžko vysvětluje. Snad mi rozumíte. :)

Předem děkuju všem za každou reakci.
Japhy

Re: PC si nerozumí s zesilovačem

Příspěvek od Japhy »

Výstřel naslepo - blbě domáčklý jack? Podle toho popisu to vypadá že se požírají oba kanály a slabě leze ven rozdíl.
dobro Začal javor, dobro Meredith smrk/palisandr, samodomo lap steel, banjo Průcha Student, Tele ze směsi dílů, Fokus-H Les Paul, Recording King RD-10, samodomo 15W lampička a halda krabiček
Gibbson

Příspěvek od Gibbson »

Jack tam bude dobře. Na ntb jede úplně normálně. Do PC jsem to zkoušel do všech "zástrček", kam zvuk dát a je to stejný.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Já bych dle popisu rovněž usuzoval na problém v Jacku na PC.
José

Příspěvek od José »

Jaké to jsou bedny -> to je jaké mají vstupy? Jak, vypadá ten kabel kterým to vedeš? Máš to ve stejné zásuvce? Nevedeš ten signál pak hned vedle analogového signálu do monitoru nebo vedle síťové šňůry?
Klidně dodej fotky kabelu a terminálu na bednách.
starypard

Příspěvek od starypard »

Není možná prostá (a velmi častá) nekompatibilita jacku a samice? Různé délky a rozteče kontaktů, případně různé tloušťky (metrix versus palec)? Co použít nějakou redukci, která se taknějak "lépe chytá"? V nejhorším případě prostě najdi jakýkoliv stereojack, který se v samici compu chová dobře a spolehlivě a nabastli ho ku kabelu k reprákům.
Mimochodem, jsi si jistý "podobností" (elektrické parametry) výstupů karet v notebooku a ve tvém PC?
Gibbson

Příspěvek od Gibbson »

V nějakých slovech se ztracím. :D Promiňte. Pošlu dvě foto.

https://ibb.co/qm8RCWq
https://ibb.co/nPr5m8d

Červený a bílí zapojuji do zesilovače, druhý konec ze zadu do PC, do zeleného vstupu. Zkoušel jsem ten černý zapojit i ze předu a byl problém stejný.
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Sluchatka ti tam na pc hraji normalne?
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Gibbson

Příspěvek od Gibbson »

Trevor píše: 30.01.2021 16:06 Sluchatka ti tam na pc hraji normalne?
Dobrá otázka. Sluchátka taky šumí, ale rozhodně ne tolik, co reprobedny. Je divné ale, že ty malé bedýnky nešustí vůbec.
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

jestli to tvoje velké nemají piezo na místě výškáčů, to jsou taková šumítka..
malé bedničky můžou být prostě tak zvukově ořezané , těžko říci
já spíš slyším v pc bednách někdy pohyb myší,ale šum naprosto neznatelny, spíš žádný
zkoušel jsi překontrolovat ovladače v pc? nastavení atp? zesilovač má třížilové připojení nebo dvoužilové do sítě? notebook je od sítě izolován a pc není, tak jestli není tam nějaký problém...
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Gibbson

Příspěvek od Gibbson »

Trevor píše: 30.01.2021 18:53 jestli to tvoje velké nemají piezo na místě výškáčů, to jsou taková šumítka..
malé bedničky můžou být prostě tak zvukově ořezané , těžko říci
já spíš slyším v pc bednách někdy pohyb myší,ale šum naprosto neznatelny, spíš žádný
zkoušel jsi překontrolovat ovladače v pc? nastavení atp? zesilovač má třížilové připojení nebo dvoužilové do sítě? notebook je od sítě izolován a pc není, tak jestli není tam nějaký problém...
Stáhl jsem si program, který mě automaticky aktualizuje všechny ovladače a mám je aktuální, ale problém přetrvává. Kde by jinde mohl být problém v nastavení? Myslím konkrétně.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

A ten šum je vážně silnější než vlastní zvuk? Šum a brum způsobený nějakou zemní smyčkou je při přípojení audio výstupu z pc častý. Co zkusit nějaké oddělovací trafo? Já mám ověřeno toto, prakticky nejlevnější:
https://www.basys.cz/behringer-microhd-hd400.html
Pokud v ČR nebude, pak od Thomanna:
https://www.thomann.de/cz/behringer_microhd_hd400.htm
Jde to ubastlit, trafíčka stojí pár korun, ale kdo by se s tím dělal, krabička a konektory taky něco stojí.
Gibbson

Příspěvek od Gibbson »

Fořt píše: 30.01.2021 19:30 A ten šum je vážně silnější než vlastní zvuk? Šum a brum způsobený nějakou zemní smyčkou je při přípojení audio výstupu z pc častý. Co zkusit nějaké oddělovací trafo? Já mám ověřeno toto, prakticky nejlevnější:
https://www.basys.cz/behringer-microhd-hd400.html
Pokud v ČR nebude, pak od Thomanna:
https://www.thomann.de/cz/behringer_microhd_hd400.htm
Jde to ubastlit, trafíčka stojí pár korun, ale kdo by se s tím dělal, krabička a konektory taky něco stojí.
V bednách je ten šum dost silný, ve sluchátkách ne tolik, ale při produkci to umí člověka vytočit. :D To trafo nevypadá špatně. Nebudu na to potřebovat redukci? A ještě otázka - jak to trafo funguje?
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Pokud se nepletu, tak oddělovací trafo odseparuje ss složku signálu, jíž šum-brum způsobený zemní smyčkou může být. Redukce asi potřeba bude. Má to vstupy i výstupy na 6,3 mm TRS jack. Zároveň to mění nesymetrický signál na symetrický, pokud by ty tvé bedny měly symetrické vstupy (většinou to bývá XLR konektor). Ale pokud chceš jít do vstupů s cinch konektory, tak to neřeš, stačí obyčejné mono jacky.
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

galvanicky od sebe signály oddělí a tím zemní smyčka není : )
ovšem tazatel by měl zmínit jaké silové připojení ten zesík má, jinak to nemá cenu..

k těm ovladačům, vždy je hledej a manuálně instaluj ze stránek výrobce hardware, soft třetí strany, ktery dělá něco automaticky, není dobré řešení
Dotazy prosím do SZ
Gibbson

Příspěvek od Gibbson »

Nečekal jsem tolik odpovědí, vážím si toho.

Ale bohužel nejsem v tomto oboru nějaký velký znalec, proto hodně zprávám nerozumím. To trafo koupit můžu, ale co když to nebude řešení a problém bude přetrvávat?
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Hmm...je mi divné, že se pořád nikdo nepozastavil nad tím, jestli to je brum nebo šum 8-) brum (=způsoben prakticky výhradně zemní smyčkou) se odstraňuje třeba popsanými způsoby, ale lze vyzkoušet (bez nutnosti investice) odpojit zem na jedné straně signálového kabelu. Pokud jsou ale zalité konektory, tak toto vyzkoušet nejde :-(

Šum by mi bylo divné, že by na jedné sestavě byl a na druhé ne. Zkuste se nad tím zamyslet. ;-)

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Gibbson

Příspěvek od Gibbson »

pavlii píše: 1.02.2021 16:00 odpojit zem na jedné straně signálového kabelu. Pokud jsou ale zalité konektory, tak toto vyzkoušet nejde :-(
Co myslíte tím "zem na jedné straně..."? Reprobednu?
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Šum a brum lidi nerozlišují, proto jsem automaticky předpokládal brum a zemní smyčku. Pokud by to byl opravdu šum, a navíc slabý vlastní signál, pak by to taky mohl být špatný kabel, třeba studeňák v pájení kontaktů.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

2gibbson: ne, to by nefungovalo. Jsem líný googlit, ale když vyjdu z dotazu, tak jsem měl na mysli zem v kabelu mezi PC a zesilovačem.

2fořt: jojo, tak jsem to taky myslel.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Odpovědět

Zpět na „Zesilovače a reproboxy“