Sluchátka na poslech hudby/k televizi do 2500 Kč

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Jester
Rádce

Re: Sluchátka na poslech hudby/k televizi do 2500 Kč

Příspěvek od Jester »

Tak jsem zašel do audigo.cz a:

Nejdříve jsem zkoušel otevřené sluchátka Audiotechnika (TAD400 a AVA400). Bylo to takové neurazí, nenadchne.

Pak jsem zkoušel otevřené Grada SR60e a SR80e. Byly hrozně středové, bez jakkoliv zdůrazněných výšek a basů. Pro mě příliš sterilní, navíc komfort nebyl nic moc, díky tomu, že byly na uši a ne kolem uší.

Pak jsem vyzkoušel uzavřené Audiotechniky asi to byly tyhle. To jsem vydržel maximálně deset sekund. Dokonalý kelímkový efekt a ztělesnění toho, proč jsem uzavřené nechtěl.

Pak jsem zkusil Beyerdynamic DT990PRO a dostavila se nirvána. Hrály o třídu lépe než sluchátka, co jsem zkoušel předtím. Reprodukce přesně pole mého gusta, lehká vzdušná s pěknými výškami a asi lehce zdůrazněnými basy. Zřejmě do studia nic moc, ale na poslech hudby dle mého jako dělané. Hodně mi připomínaly projev mých beden NHT.

Takže bylo jasné, že nové sluchátka budou Beyerdynamic. Vybíral jsem mezi 990Pro, 990, 880 (polootevřené) a 770PRO (zavřené). Kupodivu jsem snesl i ty zavřené 770, ale nejlepší projev a komfort nošení pro mě měly ty 990PRO. Nicméně ty jsou 250 Ohm a i když na mém telefonu hrály pouze o jedno stisknutí tlačítka slaběji, nechtěl jsem riskovat a vzal si 990 s impedancí 32 Ohm. Byly trochu míň komfortní než PRO verze, ale to bylo asi tím, že byly nové a zvukový projev PRO verze byl o trošinku sametovější (víc vyhrané? - červený býk pro zdejší bořiče mýtů). To bylo v přímém porovnání.

Takže cherreda měl se svým tipem pravdu.

Jinak poslech je naprosto úžasný a rozhodně doporučuji. Je to silně návykové. Když jsem usínal, tak jsem se těšil na druhý den, až si přes ně zase něco poslechnu. Fakt totální radost z poslechu, to už se mi dlouho nestalo, abych byl z něčeho tak nadšený.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Vítej do klubu :-D a to jsem je před lety pořizoval za pár násobnou cenu; ale do studia právě moc fajn taky.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

No vida, takže už jsi snad 15 člověk, který mi potvrdil, že Beyery DT jsou ve své třídě zlatej grál. 8)
Do studia rozhodně neurazí - vlastně jsou přes 30 let takový celozeměkoulově studiový standard, sám jsem na 770 narazil poprvé v 1997 ve studiu v práci a byl jsem z nich paf. :) Tak jsem si je z následující výplaty koupil za 7800 v nějakém hifi krámu vedle Bílé labutě. Mám je doteď, jen jsem na nich 4x měnil náušníky a 1x hlavový polstr a to jsou pak jako nové (mimochodem, to je ještě dělali jen 600 ohmové).
Naposledy upravil(a) cherreda dne 26.01.2018 10:40, celkem upraveno 1 x.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

No asi bych byl opatrný s tím "zlatý grál", ale určitě by se daly zařadit k tomu výrazně lepšímu, co by si člověk do studia (a tím pádem i na cokoli jiného) mohl pořídit. Za príma cenu spolehlivá sluchátka s dostatečně transparentním zvukem odhalujícím detaily a řekl bych, že se před nimi nic neschová.

P.

cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

V ceně 3500-4000? Za mě zlatej grál. ;)
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Ale jo - proč ne :-) Já tak široké spektrum průzkumu nemám, takže další polemika je z mé strany zbytečná, ale protože se BD sluchátka (obecně) prakticky všech zde zmíněných typů docela často používají, tak na nich rozhodně něco bude. Něco víc spíš :-D

P.

innerself

Příspěvek od innerself »

Čus. Moh by někdo poradit sluchátka na běžnej poslech u PC?

Doteď jsem používal tyhle https://www.philips.cz/c-p/SHP2000_10/a ... -s-kabelem co jsou snad už přes 11 let starý a koupili mi to tenkrát ještě rodiče. Vlastně abych pravdu řek, tak mi tyhle docela stačí, jedinou nevýhodou pro mě bylo to, že nehrajou tolik nahlas.

Přítelkyně má taky phillips za podobnou cenu a to konkrétně tyhle https://www.philips.cz/c-p/SHP1900_10/s ... -sluchatka Ty hrajou pro mě už hrozně "plechově". Ty moje starý mi přijdou ekvalizací trochu do V, což mi vyhovuje. Oboje šlo sehnat v rozmezí 3 až 4 stovek, takže tady pro frajery určitě nic moc, ale když už budu teď něco pořizovat, tak bych chtěl už něco lepšího. Nechci zase na druhou stranu dávat palbu za něco, co vlastně nijak víc nevyužiju. Poslouchám s tim hudbu přes PC, někdy přes mobil, to je celý asi. :D Někdo nějaký návrhy?
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Tak třeba AKG K72. Jak se rozehrajou, běžný poslech mi přijde cajk.

P.

Pavel K

Příspěvek od Pavel K »

Já si koupil Superluxy HD-330 a oproti starým Sony do cca 1000 Kč o třídu výš. Ale jsou to polootevřená sluchátka (uzavřená jsou HD-660) a kroucený kabel. Kdybych vybíral znova, šel bych asi do uzavřených modelů, kroucený kabel je celkem tuhý a krátký, ale dá se buď přepájet nebo vyřešit prodlužkou. Vychytal jsem je v akci pod pětikilo, takže super, jinak ty AKG asi taky v podě.
dabass

Příspěvek od dabass »

Dlouho jsem používal na domácí poslech hudby Kossy Porta Pro, potom nějaký čas uzavřený Philipsy a v současné době Superlux HD 681... Bohužel to nejsou uzavřená sluchátka, tak občas znervozňuju okolí :-). Narazil jsem ale na zajímavá sluchátka the t.bone TDJ 1000.
Teoreticky mají poměrně velký měnič se značným rozsahem, bojím se ale zkreslení. Má někdo zkušenosti se s těmito sluchátky?
dabass

Příspěvek od dabass »

Mno, si odpovím sám. Jsem zjistil že do náušníků sluchátek t.bone TDJ 1000 se mi nevejdou uši. Navíc jde o nepovedenou kopii sluchátek Pioneer HDJ-1000. Protože jsem zvyklý na Superlux, rozhodl jsem se pro uzavřená Superlux HD-662 BK Evo. Ale čím je krmit? Xonar U5-U7, nebo BlasterX G5. Nebo FiiO E10k OLYMPUS 2 ?
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Máš úplne jedno. Prepáč, že to tak napíšem, ale pri kúpe slúchadiel za 30 eur sa netreba hrať na fajnšmekra ani prí výbere zvukovej karty. Hocičo z toho bude hrať.
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

...pokud to nebude interní zvukovka od notebooku, tam se rozdíl pozná hned.
dabass

Příspěvek od dabass »

Ivan: Díky za příspěvek, je znát slovo odborníka.
vasekh: No právě :-( Na starém PC jsem přes zvukovku M-Audio Revolution 5.1 poslouchal na HD-681. Teď jsem dostal slavnostně úplně novej komp, co má PCIe a jsem v hajzlu. Přes integrovanou zvukovku je to na sluchátkách HD-681 úplná katastrofa :-( Chybí mi teď i sluchátková emulace 3D prostoru.
K svátku jsem si vybral HD-662 BK Evo (abych nerušil okolí), na zahraničních forech to fajšmekři docela chválí a recenze na DIY-Audio-Heaven je taky povzbudivá.
Místo nové zvukovky na PCIe uvažuji nad něčím externím. Samozřejmě nejsem fajšmekr, tak Smyth Realiser A8 bych si určitě nekoupil, ale třeba Xonar U5-U7 3D emulace taky má. Převodník 192 kHz/24 bitů a odstup (SNR) nad 100dB by mi asi taky stačil... Realitu poslechu neznám.
A teď to dilema: nebo bude lepší (s výše jmenovanými sluchátky) se zajímat o osvědčené výrobky s čipy ESS Sabre a 3D emulaci honit softwarově na kompu. To jsou starosti, co? :lol:
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Takze sice nejsi fajnsmejkr, ale chces 24/192 prevodniky? Mas vubec sbirku v takovem rozliseni? A kdyz uz bys ji mel, tak to vazne jeste hodlas prohnat kurvitkem jako je emulace 3D prostoru?

Jinak Ivanovo prispevku docela rozumim. Jedny superluxy mam a kazde sluchatko hraje troksu jinak a leve i mirne chrci o neco driv, nez prave. K tomu samotnemu bych asi nehledal nejaky super zdroj...
Hodně budem někde...
José

Příspěvek od José »

A nezacina ti tam litat kablik? Mne taky chrcelo jedno (hd-660), ale stacilo z musle povytahnout ty kabliky (samo s citem :D) a chrci az na urovnich, kdy uz neposlouchám, pac kricim..
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

No ke 192/24 bych čekal poněkud jinou relaci sluchátek než do 2500 Kč. Dtto zvukovka. Souhlasím s kluky výše. V téhle cenové je to opravdu plus minus jedno sluchátka se tak jako tak vybírají podle osobní zkušenosti, jinak je to taky jedno (i v dražším ranku).

P.

dabass

Příspěvek od dabass »

Aby nedošlo k desinformacím: rozhodně nepožaduji převodník 192/24 :-). Opravdu to není moje požadované kritérium a na Superluxex uz teda vůbec ne. :lol: . To co jsem uvedl, jsou jen parametry výrobku (co jsem našel), které mají mnou chtěný surround na filmy, na hudbu mi určitě stačí 44-48 kHz. Kdyby měl někdo pro mne i jiný typ z momentálních nabídek, rád se nechám poučit.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Tak to potom jo. Když odhlídnu od té ceny, tak pohled stran jednoho príma zvukaře se dá najít na webu (rozcestník ZDE.). Stojí za to přečíst a pak se případně pozastavit nad těmi levnějšími - pokud nezměníš názor. Je to tak jako tak čistě subjektivní pohled na věc, ale třeba pomůže (mě to třeba od Beyerů 990 Pro nijak nezviklalo ;-) ). Minimálně je to třeba dobré v té celé šíři modelů, co včelkám prošly pod rukama.

P.

dabass

Příspěvek od dabass »

No, co se týče sluchátek je nabídka až nepřehledná. V mnohých případech i momentální výběr není asi přesně to ono... Za komančů jsme si museli sluchátka vyrábět z mikrofonů, tuším AMD 108. :) Jinak ten rozcestník od zvukaře je prima počteníčko :D díky moc. Jsem narazil na stať "slyšení". No mazec. Jsem si totiž vzpoměl, jak v 25letech jsem pravidelně slyšel řvát houf netopýrů, když jsem šel z letního kina (tam jsem dělal). Vloni jsem je po dlouhé době zase viděl, ale neslyšel (mám 64let). Zkoušel jsem moje uši projet na generátoru, no, už to mám jen do 12kHz :( No ale zase mě to tak nebolí, šlo to postupně. Možná proto mi stačí ty Superluxy...
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“