Problém s Focusrite Scarlett 2i2 2nd Gen

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
Kornbluth
Kontaktovat uživatele:

Problém s Focusrite Scarlett 2i2 2nd Gen

Příspěvek od Kornbluth »

Dobrý den,
vyskytl se mi problém s externí zvukovou kartou Focusrite Scarlett 2i2 2nd Gen. Po obnovení PC do továrního nastavení (HP ProBook 450 G2 s Win 8.1) nefunguje. Před obnovením bylo vše OK. Zkoušel jsem aktuální ovladač Focusrite_Usb_4.65.5.658 i jeden starší (Focusrite_Usb_4.36.5.612, rok vydání ca. 2018). V obou případech instalace proběhla v pořádku, zařízení je připojené, ale když Focusrite nastavím jako výchozí zařízení, reproduktory jsou bez zvuku. Nevěděl by někdo, co s tím? Děkuji.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s Focusrite Scarlett 2i2 2nd Gen

Příspěvek od pavlii »

Není problém se zařízením, že ne? Kontrola ve Správci zařízení. Pak kontrola v Nastavení zvuku - není ztlumeno?

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Kornbluth
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kornbluth »

HW je v pořádku (vč. USB kabelu). Předpokládám problém na straně SW z důvodu zmíněné obnovy PC. Ve správci zařízení se Focusrite zobrazuje. Případné ztlumení v nastavení zvuku odpoledne prověřím...
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Dotaz na ztlumení byl spíš "pro formu". Když jsem připojoval svojí iD14, tak mi jí systém propašoval do výchozího zařízení (což nechci) a automaticky nastavil hlasitost na plno, takže by mi bylo divné, že by zde byl u Focusrite zvuk ztlumen. Ale Windows umí věcí.... :-D fakt bych podrobně prozkoumal Nastavení zvuku a Směšovač hlasitosti. V neposlední řadě i případné nastavení na úrovni zvukovky (má-li nějaký svůj interní mix například).

P.

Kornbluth
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kornbluth »

Vše mi přijde být na svém místě...
Nastavení.jpg
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Jo. Takže je i vidět, že tam počítač posílá nějaké audio, ale není nic slyšet? To zní jako perpetuum mobile nebo natolik nízkoúrovňová věc, že se na ní neumím zeptat (protože je natolik automatická, že o ní ani nevím).

Předpokládám reproduktory zapojené do Focusrite (to je uznávám už pěkná kravina, ale celé tohle je nějaké nereálné....).

Není zapnutý přepínač Direct Monitoring? Já nevím, jak se bude chovat mimo ASIO ovladač (ale jako neměl by nijak ovlivnit audio Z počítače, ale......).

Jinak fakt nevím. Proběhla instalace ovladačů v souladu s manuálem (tj. při odpojené zvukovce)?

P.

José

Příspěvek od José »

Něco podobného jsem historicky řešil s M-Audio Firewire solo, W 8.1, Firewire rozhraní v PCIe. Nakonec jsem na nějakém zahraničním fóru našel ten odkaz na konečně funkční ovladač -> byl to nějaký starší kousek, určitě nebyl mezi nejaktuálnějšími (navíc nebyl ani na W8, ale na sedmičky ovšem běhal)..

Ještě jeden takový test mne napadl, s ASIO4All běhá?
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“