P.
Sluchátka na poslech hudby/k televizi do 2500 Kč
Pravidla fóra
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Sluchátka na poslech hudby/k televizi do 2500 Kč
Nojo, věk......mě už taky nejni 20, 30.... 
P.
P.
Strejda lesák dodal hluchátka (model Otík), tatík kamaráda repráčky a kablíky ze starých telefonů (dělal na poště údržbáře na ústředně), měděná dvoulinka, pětikolík z Elektry, AKG propisotem a hifárny jak řemen. Kazeťák Tesla A3 v koženém prezervativu, kazety Emgeton, nahrávky z Větrníku. Když jsem to tuhle vykládal svým pubescentům, tak si mysleli, že si z nich dělám p**el.dabass píše: 2.02.2021 11:36 No, co se týče sluchátek je nabídka až nepřehledná. V mnohých případech i momentální výběr není asi přesně to ono... Za komančů jsme si museli sluchátka vyrábět z mikrofonů, tuším AMD 108.....
Tak nevím, v jakém dřevním pravěku jste si je vyráběli. Já si v půlce 80. let pořizoval výborná ARF300, a pokud se pamatuju, tak v malé elektře v Nové Pace měli minimálně 3-4 druhy "HiFi" sluchátek, jejichž kvalita možná předčila kvalitu některých dnešních nižší a střední třídy. K walkmanu jsem si koncem 80. let pořizoval výborné sovětské Elektroniky.
Omlouvám se za OT, ale díky jbikere za krásnou vzpomínku na mládí! Speciálně u propisotu se divím, že ho dnešní spellcheckery neoznačí za překlep 
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Strich Pipe Tones, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, Minirig4, iPad + pluginy
Naposledy upravil(a) dabass dne 3.02.2021 8:58, celkem upraveno 2 x.
Co tam dávali nevím, vypadá to spíš jako malé repráčky, pokud se dobře pamatuju. Ale hrají dobře, nebo aspoň velmi příjemně. Nejen na tu dobu.
Jo pak se výroba trochu rozjela: Naše ARF300 (měniče mohly být trochu blíže k uchu), s DDR orthodinamická RFT HOK-80 (měl jsem asi měsíc, připadaly mi takový zvukově plochý), a z SSSR tuším TDS-15 (ty jsem nezkoušel) 
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Hele - dobrý, ale už je to skoro jako historický koutek
ale mám to rád. Nicméně co původní dotaz a nějaký výsledek - už je?
P.
P.
Jo, zpět k vláknu
Sluchátka hudba+film - vybráno: Superlux HD-662 BK Evo. Ještě medituju nad nějakým DAC k tomu, ale tam stále váhám: ASUS Xonar U5 nebo Delock USB Sound Adapter 7.1
Oboje jsou nejlevnější šunty, kde o kvalitě zvuku nemůže být řeč. U toho Asus ani nevidím dedikovaný sluchátkový výstup? Nějak nechápu, proč koukáš na 7.1 převodníky, když chceš krmit sluchátka...
Ale abych byl konstruktivní - ten Fiio E10k bude mnohem lepší než cokoliv z výše zmíněných
Ale abych byl konstruktivní - ten Fiio E10k bude mnohem lepší než cokoliv z výše zmíněných
Naposledy upravil(a) Placka dne 3.02.2021 13:11, celkem upraveno 1 x.
No, super
díky moc za radu... Začínám se ubírat tímto směrem 
Checht, mladíku. Tohle bylo před půlkou sedmdesátek, kapesné 20 Kčs na měsíc, do Prahy 1x za rok se základkou, do okresního města podobně, po ruce jen maloměstská Elektra a bazar Klenoty, abych jmenoval všechny místní potenciální zdroje audiotechnikyFořt píše: 2.02.2021 20:48 Tak nevím, v jakém dřevním pravěku jste si je vyráběli. Já si v půlce 80. let pořizoval výborná ARF300, a pokud se pamatuju, tak v malé elektře v Nové Pace měli minimálně 3-4 druhy "HiFi" sluchátek, jejichž kvalita možná předčila kvalitu některých dnešních nižší a střední třídy. K walkmanu jsem si koncem 80. let pořizoval výborné sovětské Elektroniky.
(dokončení off-topic vsuvky
Tak teď mám zase dilema: budou stačit k Fiio E10k Superlux HD-662 BK Evo? Tak trochu totiž šilhám i v mém věku po Beyerdynamic DT 770 PRO 32Ohm, nebo AKG K-371.Placka píše: 3.02.2021 10:29 Ale abych byl konstruktivní - ten Fiio E10k bude mnohem lepší než cokoliv z výše zmíněných
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No jen tak od oka soudím, že Fiio není žádný zázrak, takže je to se sluchátkama fuk. Kdybys pošilhával po sluchátkách řekněme okolo 10k+, tak ti napíšu, že nesmysl. Ale zmíněné kombinace nebudou overkill 
P.
P.
dabass, kde máš vlastne prioritu? V rozpočte alebo kvalite? Lebo od Superluxov k Beyerom je to trochu extrém...
Vyšší rozpočet mi rozhodně nevadí, ale nechci si v mém věku na něco hrát... Nicméně ten červíček tam občas hlodá... Po přečtení mnoha fundovaných zahraničních for jsem znova dospěl k závěru, že HD 662 EVO jsem vybral dobře. Po několika drobných úpravách jsou sluchátka zcela srovnatelná se sluchátkami za 150Euro. Koho by to náhodou taky zajímalo, jistě si dohledá.
Tak po dvou letech jsem se rozhodnul o alternativu k philips shp2000. Zkusil jsem od akg modely k371 a k52, který teda byly totálně mimo muj vkus a hrajou spíš jak studiovky tzn. skoro rovně. Kámoš mi půjčil jeho koss porta pro, což bylo taky mimo muj vkus a ještě to ani pořádně nedrží na hlavě a nejsou přes celý uši. Jenom jsem chtěl vědět co na nich spousta lidí miluje a neumim říct. Hrajou pro mě nějak standardně, jako levný sluchátka. A nakonec mi sedly český soundeus fidelity a50. Sice oproti philips shp tlačí víc asi kolem 250hz, což mi tolik frekvenčně nesedí ale zase hrajou dostatečně nahlas, maj odnímatelnej kabel, Bluetooth a jsou na hlavě hodně pohodlný. To jenom taková rychlá recenze a zároveň i úžas že starý shp2000, který se už nevyrábí hrály fakt dobře až na tu nízkou hlasitost. Ještě před nima jsem měl shp2500, který maj abnormálně dlouhej a nepraktickej kabel, ale zdálo se mi že hrály o trochu víc nahlas. Nicméně soundeus fidelity jsou rozhodně alternativou podobnýho a silnějšího zvuku.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Z vlastní zkušenosti nesouhlasím. Nechci začínat flame, nebudu to dál řešit, jen nechci, aby to náhodný čtenář bral jako objektivní pravdu.dabass píše: 8.02.2021 16:21 Vyšší rozpočet mi rozhodně nevadí, ale nechci si v mém věku na něco hrát... Nicméně ten červíček tam občas hlodá... Po přečtení mnoha fundovaných zahraničních for jsem znova dospěl k závěru, že HD 662 EVO jsem vybral dobře. Po několika drobných úpravách jsou sluchátka zcela srovnatelná se sluchátkami za 150Euro. Koho by to náhodou taky zajímalo, jistě si dohledá.
Přešel jsem od různých Superluxů a KZ in-earů k Beyer DT770 Pro 80 ohm a rozdíl tam je jasně slyšitelný. A ne, není to subjektivní placebo. Nic proti levnějším sluchadlům, i ony umějí hrát velmi solidně.