OPRAVA ZVUKOVKY
OPRAVA ZVUKOVKY
Houstone, máme problém. Starší levná zvukovka Presonus Inspire FireWire. 2 Audio vstupy, u každého na výběr XLR nebo Jack. Levý XLR léta používám na připojení kytary přes DI. Před pár lety jsem ho odpálil silným signálem (mišpult). Uvnitř byly vyteklé 2 elyty. Vyměnil jsem a šlapala dál. Před pár dny XLR opět přestal fungovat. Jack in přitom zvuk bere a i při zasunutí a manipulaci s XLR se ozývá praskání. Preventivně jsem opět vyměnil oba kondíky, ale tentokrát to nezabralo. Nápad? Projevy účasti? Dík.
Vy jeden, každý musíme snést mínění druhého. Demokracie znamená diskusi. (Tomáš Garrigue Masaryk)
Re: OPRAVA ZVUKOVKY
Tomu říkám nejsmutnější příběh novodobé historie!
nemají ty konektory někde packy které vylučují použití obou konektorů najednou?
kdybys to vyfotil z obou stran bylo by to lépší, asi to bude dvou nebo třívtstvý spoj?
nemají ty konektory někde packy které vylučují použití obou konektorů najednou?
kdybys to vyfotil z obou stran bylo by to lépší, asi to bude dvou nebo třívtstvý spoj?
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
nejsmutnější? Snad ne ... To vyřazování Jackem mě nenapadlo, ale to by mohlo být. ještě prozkoumám, vyfotím.
Vy jeden, každý musíme snést mínění druhého. Demokracie znamená diskusi. (Tomáš Garrigue Masaryk)
Tady jsou fotky. Na 1. foto je nefunkční XLR vlevo, na 2. vpravo. Zas jsem se v tom trochu hrabal. Porovnával jsem s funkční XLR. Její střední pól je propojen s jedním vedlejším velkým elitem (2. fotka, levý XLR, vývod vpravo nahoře od střední packy XLR), kdežto u té nefunkční žádné propojení nepíská. Prodrátoval jsem to provizorně, ale ani pak zvuk nenaskočil. Asi se smířím s tím, že funguje jen jack.
když bys jí zapojil a dotknul se prstem řekněme, na xlr přímo na desce, zapajených vývodů, postupně vsech tří kontaktů, dva by měli reagovat, zabzučet, udělají to a na obou konektorech cca stejně, pri stejném nastavení..
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Zkusil bych multimetrem proměřit odpor mezi jednotlivými piny konektoru a trasou na DPS. Možná je špatný jenom konektor.
Jako druhé bych zkusil při zapojené zvukovce šťouchat tužkou do jednotlivých pinů nebo součástek v okolí konektoru.
dík. Tohle jsem všechno víceméně zkusil a nic nenastalo. Co mě zarazilo, že špička jednoho jacku (na zdířce) je výrazně citlivější než druhá. Po doteku šroubovákem výrazně vrčí. No, pořád si myslim, že je to chyba v tom jackovém konektoru. Podívám se doma a jestli najdu, zkusím cvičně vyměnit.
Jo, 2. fáze BYLA ÚSPEŠNÁ !!!!!!! nic se nesmí odbývat. Byl to ten kontakt na špičce jacku. Ten mutoval i když neměl. Trochu jsem ho načechral, střík kontoxem a zatim XLR funguje !! Bezva, spad mi kámen ze srdce do kalhot. Děkuji za porady !!simiruz píše: 4.02.2021 21:52 Jako druhé bych zkusil při zapojené zvukovce šťouchat tužkou do jednotlivých pinů nebo součástek v okolí konektoru.