Minimum je nejširší záběr, protože zabírá nejvíc prostoru a tím pádem má nižší kvalitu. Ale myslím, že se tu hodně slovíčkaří. Já třeba na tom pedálu nikde parametr "Q" nevidím. Je tam jenom frekvence, šířka pásma a gain. Proč teda řešit, jestli je Q větší nebo menší? Q na tom pedálu vůbec není.innerself píše:No tak jak je možný že ostatní parametrický ekvalizéry maj třeba s knobem na minimum hodnotu třeba 0.25 což je nejširší záběr?
zkrátka takhle
Artec se-peq 4 < 7 (Q mi dá na 7 širší spektrum)
ostatní eq: 4 >7 (Q mi dá na 7 užší spektrum)
prostě artec čím vyšší číslo má, tim širší celý spektrum je (přímá úměra). Ostatní eq to maj tak, že čim nižší číslo maj, tim širší celý spektrum je (nepřímá úměra). Jde mi o to, že třeba na artecu si nastavim hodnotu na max která má dávat Q na 7. Můžu teda to samý najít pod stejnou značkou Q7 na jinym ekvalizéru když maj prohozenej ten pohyb toho potenciometru?
Pokud se vrátím k původními dotazu a podívám se na ten pedál, tak je možné, že skutečně mají tu šířku nastavenou obráceně, těžko říct. Nejlíp to vyzkoušet. Nastav frekvenci třeba na minumum, gain na maximum a poslouchej, co dělá ten poťák "width". Pokud bude zvuk mohutnější, basovější, tak zřejmě zabírá větší šířku.