NEJLEPŠÍ OVERDRIVE

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
kunec

Re: NEJLEPŠÍ OVERDRIVE

Příspěvek od kunec »

už to tady bylo zmíněno
Dan je zvukař a nastavuje zvuk kytary právě jako zvukař a ono mu to ve výsledném mixu dobře funguje. Byť se může zdát, že zvuk kytary je hnusný.
innerself

Příspěvek od innerself »

Tak znám (ne teda osobně) jiný zvukaře a producenty, který by to nazvučili jinak a taky by jim to fungovalo. Dost kapel má odlišný zvuky na svejch albech a proto se nějakym lidem víc líbí tenhle zvuk alba a jinejm zase ten druhej.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Jo, mi se samostatně taky líbí víc, když ho má vyplý. Ale v kapele naživo i na nahrávání ve studiu je prostě ten druhý zvuk se zapnutým paranormalem už "hotový" a přesně takový, že bude fungovat. Kdybych nehrál bažinné metaly, ale tight metaly, nejspíš bych měl úplně stejný zvuk jako on tady, agresivní plech a jedem. Protože to funguje a slyšíš se. V celku to pak dunět stejně bude, když kapela bude šlapat ;)
To už jsem za své roky praxe pochopil. Co zní dobře doma v obýváku, nezní dobře na zkoušce a koncertě, a ve studiu to je magie a kapitola sama pro sebe úplně. Ale to není nic proti ničemu. To je holt vývoj a pochopení problematiky :wink:
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
innerself

Příspěvek od innerself »

Za mě jsou tight metaly i s jinym zvukem a mně líbivějšim. A je jasný že věci musíš přizpůsobit kapele / mixu. Jinak by všichni hráli na Včko a vlastně oni tak nějaký kapely hrajou a taky proto se neslyší. V tý ukázce je jasný, že když ten efekt vypne, tak ty středy padnou dolu. A i když to jsou středy před zkreslenim a za mě formujou hlavně charakter zkreslení, tak ve výslednym zvuku prostě chybí. No a když má zvuk udělanej pro ten s paranormalem, tak je jasný, že když pak středy padnou dolu, začneme tu kytaru v mixu "hledat". Asi adekvátní srovnání by bylo takový, že by vždycky hnul s ekvalizérem na aparátu a případně ty frekvence tam dodal, nebo se zapnutym efektem ubral. To samý asi by mělo bejt i s gainem. A to už nikdo dělat nechce a s**t se s tim ještě na video už vůbec ne. Nicméně si stejně stojim za tim, že se mi takovej zvuk nelíbí ani v mixu, ani sám. Mám trochu jinej vkus, kterej by ostatní zase shodili a takhle furt dokola. Každopádně efekt dobrej, že se s nim dá vyhrát, ale najít si tu svojí frekvenci a ještě jí udělat správně širokou a posílenou je fakt pakárna :D
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Obrázek
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
innerself

Příspěvek od innerself »

Distortiony se myslim řeší jinde :D
José

Příspěvek od José »

IMHO, při aplikaci se bude spíš jevit jako heavy fuzz (tzv. green russian II). Tenhle by mít ovšem docela jemné zrno, tak k distortionům bude mít docela blízko. Každopádně ultimátní efekt. A když na tím tak přemýšlím možná by šel zařadit i extrémním tremolům, kterým se, tuším, říká slicer. Koneckonců by ani označení expander nebylo od věci..
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Gear4music mile překvapil demonstrací EHX Double Muffu:

Ještě mohli ukázat, jak nádherně reaguje na stažení volume na kytaře.
Už zase lituju, že jsem si ho nenechal.
Tohle je taky dobrá demonstračka (nemyslím to "mírně" rozladěné hraní, ale stažení volume ve 4. minutě):

Možná by se to hodilo do tématu o fuzzech, ale když to jsou vlastně 2 stacked OD ...
torst

Příspěvek od torst »

Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
krade

Příspěvek od krade »

Mně se toho teď doma nakupilo víc. aparát mám nastavenej na něco, čemu říkám "vytavenej crunch", tak jsem hledal něco, co lampy ještě mírně nakopne. Zároveň jsem chtěl taky krabičku, která bude fungovat i na čistým kanálu a dodá jen takovej, řekl bych, edge - jakože hodně jemný nakreslení. No, nakonec jsem doma nahromadil: klasický TS v miniverzi, Boss SD - 1 (ten jsem ještě nezkoušel), Nux OD3, Caline Pegasus, JRAD Archer a HDR Parascreamer. Ač se čínskýmu zboží bráním, co to jde, tak musím uznat, že ty levný efekty hrajou fakt dobře. Dokonce ten Nux mi seděl víc než to klasický TS a to jsem nakonec prodal a Nux si nechal. Zajímavý je i video, na kterým srovnávaj Caline a originál Klon a hraje to fakt podobně...
Gibson SG Firebrand 1980, Gibson LP Special 1996, Gibson SG Junior 2011, Miles Steelcaster 2019, Fender Telecaster Standard 1989, Splawn Competition, Fender Bassman Silverface 50w, 1974, 2x12 Custom Coffee Cabs (V30 + Creamback),
http://bandzone.cz/commodore64
innerself

Příspěvek od innerself »

On ten Nux OD-3 má oproti jinejm kopiim Tska i Cčkovej poťák na tone a třeba oproti tsku od joyo, kde je lineární, těch 50% má Nux někde na 2/10. Když jsem ty rozdíly dohnal, tak to hrálo nerozeznatelně. Možná i to může bejt důvod, proč ti to sedělo víc oproti originálu. Nebo taky vůbec nemusí, jenom mě to napadlo jak to teď čtu. :D
krade

Příspěvek od krade »

já ti nevím, prostě to mýmu uchu frekvenčně sedělo víc než to ts - tam, když byl tone na 12 hodinách, už se tam vkrádal takovej nepříjemnej fizz, když jsem to stáhl směrem do basů, přišlo mi to už trochu zahuhlaný, to u toho nuxu nebylo. na druhou stranu ts-ko bylo víc transparentní, ten nux má jakejsi svůj zvuk, což chápu, že někomu, kdo používá ts spíš jako clean boost, nesedí...

...a ještě mi to nedá a musím udělat reklamu český firmě HDR...jejich parascreamer (klasický ts, díky dvěma spínačům lze použít jen jako ekvalizér) mi fakt sedí - nakopávám s ním svýho HDR Aurona (což je vlastne klon osmikule) a je to super.

taky si brousím zuby na red ant mustard - tyhle jedno-knobový věci pro deb*ly (jako jsem já) mě fakt baví...
Gibson SG Firebrand 1980, Gibson LP Special 1996, Gibson SG Junior 2011, Miles Steelcaster 2019, Fender Telecaster Standard 1989, Splawn Competition, Fender Bassman Silverface 50w, 1974, 2x12 Custom Coffee Cabs (V30 + Creamback),
innerself

Příspěvek od innerself »

Jo tak to jo. Já myslel, že test byl dát to na 12h a říct si co je lepší :D Já nedávno viděl test maxonů 808 a OD-9, jako boostu k high gainu a taky jsem nechápal, že tam rozdíl nějakej je. Z videa mi přišel OD-9 víc placatější. Asi to tak teda je no. Já si právě myslel, že je ten tone poťák akorát s jinym průběhem poťáku a ono to tak bejt nemusí. Možná místní znalci by uměli říct, čim to je. Koho to zajímá, tak to video bylo tohleto:
torst

Příspěvek od torst »

https://www.jhspedals.info/bonsai
Znáš Bonsai? Je teda drahej, ale měl bys vše (hodně) v jednom.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
innerself

Příspěvek od innerself »

torst píše: 10.02.2021 11:26 https://www.jhspedals.info/bonsai
Znáš Bonsai? Je teda drahej, ale měl bys vše (hodně) v jednom.
Znám. Mám dokonce i čínskej Demon TS808/TS9, kde jdou taky mody přepínat (jenom teda ty 2) a rozdíl slyšitelnej neni. Ta ts-9 je jenom nepatrně trochu silnější.
krade

Příspěvek od krade »

myslim, že hlavně v kapelním mixu ten rozdíl zanikne...
innerself

Příspěvek od innerself »

Tak tam zanikne víc věcí samozřejmě, ale co kdyby náhodou jsme začínali song jenom naší kytarou. Tam by to už slyšet bejt mohlo :D A proto chceme to lepší :D
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

byla to jenom otázka času :)

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Tak při té ceně toho jejich posledního vintage fuzz úletu tady tipuju tak 30 k.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

pozdě, ale přece...like a Boss :)
Z nějakého zvláštního důvodu se mi to ale vizuálně líbí.
Zlatý je jako standard a stříbrný limited ?
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“