Studiové monitory

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
Ivan

Re: Studiové monitory

Příspěvek od Ivan »

Dneska prvý mix na Erisoch e5. Javia sa dosť prísne. Spodky slabšie, ale dostatočne čitateľné. Stredy výšky vynikajúce. Budú asi návykové...
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
Bijec

Příspěvek od Bijec »

Dobré ráno, a toto

https://kytary.cz/presonus-eris-e4-5/HN150038/

je skvělé? Hledám něco, co bude výrazný posuv dopředu oproti počítačovým bednám na nahrávání doma v pokoji, ale zase něco, co mne nepříliš zruinuje. Nebo je lepší počkat a pořídit ještě lepší?
"Já chci hrát!" - já, 2021
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Oproti PC bedýnkám rozhodně. Bude tam samozřejmě málo basů, ale zase to nebude "vymyšlené".

P.
Naposledy upravil(a) pavlii dne 14.06.2020 17:55, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Doplnění textu.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Bijec

Příspěvek od Bijec »

Děkuji, tak to je skvělé! Asi budou i lepší než tyto: https://kytary.cz/m-audio-av42/HN157979/
Asi je pořídím :D
"Já chci hrát!" - já, 2021
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

Eris E4.5 dobré, ale E5 o dost lepší - tisícovkový rozdíl stojí za to...
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Souhlas. A rozhodně budou hrát lépe než M-audio.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Vasili98

Příspěvek od Vasili98 »

Ahoj, chci se zeptat na monitory jbl lsr 305 mkii. Četl jsem že produkují nehezký šum. Má tu s nimi někdo zkušenosti ? Třeba i se starší verzí bez mkii..
filo01

Příspěvek od filo01 »

Mám 305 MKII, šumí, ale hezky :) Je to klasický bílý šum. Sedím od nich cca 60cm a vzhledem k tomu, že 90% času mi do toho šumí mnohem více nějaké kytarové VST, to už ani nevnímám. Je to individuální, kdysi jsem koupil bazarové Presonusy E4.5 a chlaíp se jich zbavoval právě kvůli šumu. Ten měly přitom nižší než ty JBL 305.
Na fŕech se od některých dočteš, že naopak nešumí vůbec, když na nich co nejvíc snížíš volume a celkovou hlasitost si řídíš na zvukovce. Já už mám teď Focusrite na 3/4, takže jsem to ani nezkoušel.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
marekmarus

Příspěvek od marekmarus »

Mám 305 MKII zhruba rok. Šumí presne tak, jak to napísal kolega nademnou. Volume na monitoroch 3/4, ubrané basy a hlasitosť korigujem zvukovkou. Dajú sa poslúchať aj veľmi potichu, nijak šum neotravuje. Inak hrajú výborne. A to ich mám, bohužiaľ pár cm od steny. Každopádne, šum nie je problém. Zosilovače triedy D šumí.. Ďalej, páči sa mi jak riešené power lights. Žiadne ostré, nepríjemné LED, ale decentný biely prúžok. Keď sú monitory uspaté, ešte sa intenzita zníži. Super aj v ložnici. Keby si sa rozhodol a kúpil ich, hneď na úvod podoťahuj všetky šróby čo uvidíš. Ja som myslel, že moje budem musieť reklamovať.. a pritom stačilo dotiahnuť. Ušetríš si zbytočné nervy hneď na úvod.. Za mňa tieto monitory v danom rozmere (a cene) nemajú konkurenciu. :wink:
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Dneska jsem sousedům pouštěl Acid Witch tak nahlas, že jsem si trochu poškodil své letité a milované počítačové Evolve - Blues. Dozrál čas, abych se poohlídnul po kvalitních bednách k PC, které zapojím na svůj Lexicon Alpha, nebo případně do budoucna jinou, lepší externí zvukovku.
Potřebuju váš názor na to, jestli má smysl si připlatit například za tyhle ADAM AUDIO A3X, nebo jestli vzít něco levnějšího? Můj problém trochu je, že mám na stole poměrně málo místa a větší bedýnky než tyhle Adamy se mi tam nevlezou. Co vy na to?
Plánované užití: Hlavně přehrávání hudby, 80% metal, zbytek tuctuc, elektro a kdeco. Budou u zdi, natočené ke mě. Pravá bedna bude v rohu místnosti. Rozpočet kolem ~5K.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
filo01

Příspěvek od filo01 »

Demilich píše: 9.02.2021 13:27 Budou u zdi, natočené ke mě. Pravá bedna bude v rohu místnosti.
Jsem na tom úplně stejně, bohužel. Měl jsem doma malinké iLoudy, ale nešlo to, moc basů i přesto, že mají "výfuk" zepředu.
Rozpočet máš ~5k a šilháš po Adamech? ;) Erisy E4.5 nehrály zle, lehce šumí. AUX vstup se na domácí použití hodí.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Jako když někdo řekne, že dát 6,6K za ty Adamy se fakt vyplatí a jsou o třídu lepší, tak na něj dám a třeba to zkusím, to už pro mě až takový rozdíl není. Ale proto se ptám, protože sám zkušenost s těmahle věcma zatím nemám.
No ještě s tím rohem, jako ještě můžu posunout stůl o půl metru a nebude to úplně v rohu, ale půl metru od rohu u stěny. Bude to rozdíl? :) Nejspíš moc ne...
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
José

Příspěvek od José »

Pockej za ty adamy je to 13 a kousek,ne?
LUBOSH
Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum

Příspěvek od LUBOSH »

Jak píše José, těch 6.6k je za 1 kus ne za 1 pár https://kytary.cz/adam-audio-a3x-x2/HN2 ... t=HN115967
U monitorů na tohle pozor. Dost často se prodávají po kusech a ne po párech.
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
filo01

Příspěvek od filo01 »

Demilich píše: 9.02.2021 15:42 No ještě s tím rohem, jako ještě můžu posunout stůl o půl metru a nebude to úplně v rohu, ale půl metru od rohu u stěny. Bude to rozdíl? :) Nejspíš moc ne...
Z mé homodomo zkušenosti nebude. Ale narážel jsem spíš na to, že při neupravené místnosti je nesmysl hnát se za dražšíma bednama. Mám JBL 305 MKII (3.8k z bazaru za obě) a myslel jsem si, že si pomůžu Focal Alphama 65, které jsou hodně doporučované a nové dvakrát dražší (13k). Dojmy? Přestože mají front port a 6.5" středobas, tak nee. Zvuk byl lehce "jiný", ale rozhodně jsem si z něho nesedl na p***l a neospravedlňoval 2x vyšší cenu. Neduhy, které slyším s JBL, tam byly taky, holt místnost. Proto bych bral na doma cokoliv rozměrově přijatelného. I nejmenší 5" JBL jsou pro tebe asi moc velké, takže nakopnu Tannoy Reveal 402, Presonusy Eris E3.5 (E4.5), Mackie CR-4X, Swissonic ASM5 (Thomann)
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Šmarja, jasně, já jsem ještěr :lol: Dík za trknutí. Máte recht, na obrázku je jedna bedna, cena je za jednu bednu, Demilich ciwe...

Jo, díky za podnětné podněty, pomohly :) Nebudu hrotit, vezmu něco z toho co tady padlo. Poměřím, pokoukám a vyberu.
Problém, že by ty věci nedosahovaly kvalit Evolve Blues nejspíš nehrozí, takže to asi bude vpohodě :)
Placka

Příspěvek od Placka »

Eris 4.5 mám tady na stole a v pohodě se vejdou i na menší stůl. Hrajou velmi slušně, aux in je fajn. Vlastní šum mi přijde velmi malý, ale neporovnával jsem s konkurencí...
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Jo, na ty koukám, ty se mi tady vlezou. Je to na hraně, ale půjde to. Pak jsem koukal na ty Mackie CR-4X. Ale ty Erisky budou asi lepší, ne?
filo01

Příspěvek od filo01 »

Srovnat můžeš tady, já bych bral Erisy. Plusem jsou korekce, sice vzadu, ale jsou.
https://www.youtube.com/watch?v=BnAIAEhvCpM
torst

Příspěvek od torst »

Tak se rozhoupávám, že bych konečně upgradoval Geniusy na něco lepšího. Nehledám žádný luxus, než Genius bude lepší cokoli. Kouk jsem na Presonus, no a ted tady vidím, že ty Eris jsou celkem chválené. Pro potřebu mého DAW mi přijdou ideální, občas použiju i na běžné audio. V podstatě stejná situace jako Bijec. Tak než objednám, ocením případný názor.
Bijec píše: 14.06.2020 13:22 Dobré ráno, a toto

https://kytary.cz/presonus-eris-e4-5/HN150038/

je skvělé? Hledám něco, co bude výrazný posuv dopředu oproti počítačovým bednám na nahrávání doma v pokoji, ale zase něco, co mne nepříliš zruinuje. Nebo je lepší počkat a pořídit ještě lepší?
https://www.casopismuzikus.cz/testy/pre ... e-monitory
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“