VOX VT40X - Problém?!

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Maca91

VOX VT40X - Problém?!

Příspěvek od Maca91 »

Ahoj,
prosím zkušenější kytaristy o radu. Koupil jsem kombo VOX VT40X a mám problém se šumem u komba.
Zvuk je přesně dle mých představ, kombo hraje luxusně, ale nevím jestli je v pořádku to, že i když není zapojena kytara, tak to docela šumí. V návodu je napsáno, že kombo může šumět dokud se nenahřeje lampa, jenže ta se nahřeje, ale šum nepřestane.
Zkoušel jsem i funkci redukci šumu, kterou kombo disponuje, ale rovněž bez úspěchu.
Zkoušel jsem vše včetně přepojení do jiné zásuvky, ale nic nepomohlo.
Kolem komba nejsou ani nějaké spotřebiče, které by mohly rušit signál.
Divné je, že i když mám na kombu Master na nule, tak to stále šumí. A když dám Master naplno, tak to šumí o něco více.
Když zapojím sluchátka, tak v nich to nedělá.
Vím, že je u aparátu běžné, že šumí, ale nemáte někdo taky kombo z této série, ať vím jestli to řešit nebo ne?
Třeba u mého Line6 Spidera V30 mi tohle nedělalo a vůbec to nešumělo.
Tady to mám na videu:
https://www.youtube.com/watch?v=pqO6Aa6Q4I8

Jinak taky u tohoto VOXE nechápu sluchátkový výstup. Z LINE6 Spidera jsem byl zvyklý, že to hrálo pěkně nahlas, ale u toho VOXE i když dám master naplno, tak to hraje potichu, takže docela zklamání.

Prosím o odpověď a zároveň mě moc nekamenujte za případné začátečnické dotazy. :lol:

EDIT:
Kombo odesláno na reklamaci, tak uvidím a popřípadě napíšu, jak jsem dopadl.
Kytara: Squier Strat Affinity
Snímače: SSH Seymour Duncan SSL1 a TB-4
Kombo: VOX AV30
Maca91

Re: VOX VT40X - Problém?!

Příspěvek od Maca91 »

Tak reklamace "vyřízena" prý se jedná o normální šum. Tak jsem kombo vrátil a objednal VOX AV30 a maximálně spokojený sice taky trošku šumí, ale už je to únosná mez, kdy lze hrát i večer potichu. Takže asi tak, ale stejně by mě zajímalo, jestli VOXY bez kytary prostě šumí? :)
jenyceg

Příspěvek od jenyceg »

Ano, ty VT s elektronkou 12AX7 ano. Měl jsem 2 a to samé. Ale nebylo to silnější, než můj tinnitus...:-). Teď mám Vox Cambridge50 s NUTUBE a to nešumí/ nebrumí vůbec.
Maca91

Příspěvek od Maca91 »

jenyceg píše: 9.02.2021 9:37 Ano, ty VT s elektronkou 12AX7 ano. Měl jsem 2 a to samé. Ale nebylo to silnější, než můj tinnitus...:-). Teď mám Vox Cambridge50 s NUTUBE a to nešumí/ nebrumí vůbec.
Jj na Cambridge jsem se taky díval, ale nakonec jsem bral AV. Jako zvuk mají oba aparáty luxusní. A je u toho Cambridge taky tak potichu ten sluchátkový výstup? Myslím tím, že dáš master naplno ale hraje to tak nějak normálně - žádný moc velký kravál.
Na mém bývalém Line6 Spideru kdybych přepálil master tak bych ty sluchátka i odpálil, ale u toho Voxe je to
takové na můj vkus tišší. Jinak díky za reakci.
Jinak když v tom cambridgi nemáš kytaru a vyhulíš volume, master a gain naplno na simulaci nějakého zkresleného aparátu, tak ti to vůbec nešumí jo? 8)
Díval jsem se třeba na lampový AC30 a ten šumí taky jako kráva, takže to řešit nebudu... :)
jenyceg

Příspěvek od jenyceg »

Sluchátka jsem zatím nezkoušel. S tím šumem - jistě, že to bude šumět. Na to je noise gate, aby když nehraješ, šum zahlušil.
V 80. a 90. letech šumělo všechno. A pak se to zesílilo přes PA, které šumělo taky, takže na sále to mezi sériema (tehdy se na zábavách hrály 3 songy/pauza/3songy...) bylo jako u splavu:-). Proto mně připadá, jako nepřirozené, spíš úplné ticho.:-)
Maca91

Příspěvek od Maca91 »

Děkuji moc za reakci. Viděl jsem hodně videí ohledně noise gatu pedálech a nestačil jsem se divit, jak to některým šumí, takže jsem si řekl, ok borcům to šumí ještě 2x tolik. Nicméně, co jsem vypozoroval, tak to lze opravdu kompletně vyřešit noise gatem a proto ti děkuji za tip.
Hledal jsem na internetu a hodně dobře vychází tento z Číny za 500 Kč, takže jsem jej objednal a jsem teda zvědavý...
https://www.aliexpress.com/item/3306007 ... 4c4dA1Tmud

Viděl jsem na internetu srovnání s mnohem dražšími noise gaty a závěr recenzí byl, že je prostě srovnatelný s ostatními.
Recenze 1: https://www.youtube.com/watch?v=VCp-3GisuNs&t=128s
A srovnání s mnohem dražším ISP Decimatorem: https://www.youtube.com/watch?v=Sen0llNsJIQ&t=257s
Líbí se mi jak v tom srovnání říká, že se lidé bojí kupovat efekty z Číny a pak otočí toho Decimatora a ta jeho reakce "Hmmm taky madi in China" :-D
jenyceg

Příspěvek od jenyceg »

Hola, já mám zase rád, když apec "dýchá", takže mi nějaký šum nevadí. Nehraju žádné velké metly a zkresluju spíš méně, než více. Cambridge50 má noise gate vestavěný a stejně, jako 98% z nich, "krade" signál. Tzn., že při nižších hlasitostech gate zavře a tím utrhne tón ještě před jeho dozněním. Proto , kde to jde, gate vypínám, rád mám tón pod úplnou dynamickou kontrolou. Maximální zkreslení používám crunch ala ACDC/Kabát, tam to jde urejdovat bez noise gate. Na nějaký metly bych ho tam už asi trochu dal, ale to skoro nehraju. Číny se neboj. Existuje jediné pravidlo - aby to fungovalo tak, jak Ty si představuješ. Všechny ty značky... Kdosi chytrý řekl: Ještě žádná kytara neproslavila kytaristu, to bylo vždy naopak. A s efektama a apecama je to to samý:-).
Maca91

Příspěvek od Maca91 »

jenyceg píše: 11.02.2021 8:51 Hola, já mám zase rád, když apec "dýchá", takže mi nějaký šum nevadí. Nehraju žádné velké metly a zkresluju spíš méně, než více. Cambridge50 má noise gate vestavěný a stejně, jako 98% z nich, "krade" signál. Tzn., že při nižších hlasitostech gate zavře a tím utrhne tón ještě před jeho dozněním. Proto , kde to jde, gate vypínám, rád mám tón pod úplnou dynamickou kontrolou. Maximální zkreslení používám crunch ala ACDC/Kabát, tam to jde urejdovat bez noise gate. Na nějaký metly bych ho tam už asi trochu dal, ale to skoro nehraju. Číny se neboj. Existuje jediné pravidlo - aby to fungovalo tak, jak Ty si představuješ. Všechny ty značky... Kdosi chytrý řekl: Ještě žádná kytara neproslavila kytaristu, to bylo vždy naopak. A s efektama a apecama je to to samý:-).
Super napsané, díky moc za reakce! :wink:
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“