Vypadlý snímač?

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
thulo03

Vypadlý snímač?

Příspěvek od thulo03 »

Ahoj kytaristi,
Koupil jsem si úplně první kytaru typu SG (Angus Young mě na ni donutil začít "hrát"). Koupil jsem si použitou, je parádní, vypadá dobře není poškrábaná atd...ale má jeden nešvar. Přední snímač "drží" pouze na jednom šroubu. Co jsem tak hledal, tak jsem našel, že šrouby se mění výška snímače, takže to zkazilo můj plán šrouby pouze utáhnout :D . Také jsem našel, že tam má být pružina, případně to někdo vycpává molitanem, jestli jsem to dobře pochopil. Znamená to tedy, že mi tam chybí pružinka? Všiml jsem si, že šroub, na kterém snímač nedrží je jiný než ostatní.
Doufám že jste to pochopili, kdyby ne není problém poslat foto. Díky
torst

Re: Vypadlý snímač?

Příspěvek od torst »

foto můžeš, ale je to banální záležitost. Snímač trží v desce nebo rámečku na 2 šroubech, na kterých jsou navlíklá perka, aby odtlačovala snímač dolů. Tobě se asi jeden vyšrouboval, pružinka vypadla a snímač "kloktá" prostě rozebrat a dát dohromady. Žádná věda. Je-li šroubek jiný, nevadí, pokud má správný závit. Na to pozor, ty závity nebývají typové, šroubek je většinou spešl. Pokud ztratíš pružinku, stačí použít jinou ze staré propisky.
Někdy i tak bývá snímač volný, při hře se vaklá. Pak se může v dutině těla podložit kouskem molitanu, ale ne moc silným, aby nevytlačoval snímač nahoru proti perkům.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
thulo03

Příspěvek od thulo03 »

Díky, už jsem to vyřešil a při tý příležitosti rovnou vyměnil struny :D , já si nebyl jistý, abych něco nepokazil...(učím se na ní 2 týdnem :wink: )
torst

Příspěvek od torst »

Tak gratulace. Na kytaře nic nezkazíš, pokud nekutáš do dřeva. SG chválím. Jaká značka? Převažuje se na řemenu na hlavu?
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
thulo03

Příspěvek od thulo03 »

„Zatím” Epiphone. Teprve s kytarou začínám, tak uvidím, kam to dotáhnu. Nevím, jestli se bude naklánět s řemenem, zatím ho nemám. Bez něj jo, ale nějak mě to neomezuje, spíše vůbec :D
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“