Neural DSP Quad Cortex

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Re: Neural DSP Quad Cortex

Příspěvek od bubucci »

Očividně nejsi cílová skupina a ten rezignovaný tón o podstatnosti vlastního zvuku to jenom podtrhuje.
Když už vezmu, že uvěříš resp. se smíříš s tím, že profil zní jako tvůj, řekněme optimálně, nazvučený aparát, tak u Cortexu máš výhodu použít ty aparáty ve stereu a nebo je kombinovat s existujícími modely. Na to potřebuješ 2 Kempery a nebo rackové Axe II/III. A to jsi cenově trochu jinde.
Ale to neznamená, že jsi závislý na externích profilech jako většina uživatelů Kempera, klidně si 'postavíš' svůj zvuk z existujících modelů (viz Tom Quayle video).
Potenciál je i v profilování samotných zkreslovacích krabiček.
On to není žádný mílový krok dopředu, co se týká zvuku, ale sází na moderní platformu, která má potenciál i do budoucna a Doug Castro mi příjde jako o dost otevřenější hlava vůči externím nápadům oproti např. Cliffovi z Fractalu.
Placka

Příspěvek od Placka »

vidím to podobně. Včera jsem po měsících s AX8 vyzkoušel kombinaci HX Effects a MB mark V25 - preamp z marka ve smyčce HX effects, za to oficiální Celestion impuls a skvělej šťavnatej crunch jsem měl nastavenej během minutky. Takže moje představa je, že si "otisknu" pár dobrejch nastavení z marka a bude to rychlejší proces než procházet tovární aparáty a externí profily/capture. Navíc tenhle malej Mark má dva dobrý módy na jednom kanálu (clean/fat a crunch), takže je nemůžeš používat zároveň. S QC by se to dalo vyřešit. Nebudu se doma snažit o sejmutí kompletního aparátu, na to nemám podmínky, ale capture preampu v pár oblíbených nastaveních určitě vyzkouším...
Capturing je ale pro mě okrajová záležitos, víc mě lákají jiné věci, které už jsem zmiňoval (velikost, UI, moderní platforma, u které předpokládám že je jen počátek stavu, do kterého to aktualizacemi dotáhnou, výkon, který umožní live zároveň plnohodnotně procesing elektrický kytary a akustiky, sluchátkový výstup...).
Ještě je otázka, jak zvládnou výrobu, protože hype funguje dobře (i na mě:-)), ale že by se mi chtělo rok čekat na nějaký waitlistu...
filo01

Příspěvek od filo01 »

Když jsme u toho Neuralu, viděli jste tohle video ohledně aliasingu? Je to sice plugin vs plugin, ale v diskusi padly i dotazy na QC s jedním zajímavým komentem ohledně Rabey Massaada.
https://www.youtube.com/watch?v=jxZDXJedhNY
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Nevím, jestli k tomu je nějaké prohlášení nebo oficiální 'důkaz', každopádně když se gear-head s dobrým hudebním sluchem a vkusem podílí na vývoji, určitě je to pro dobro věci a neviděl bych v tom konspiraci.
Není od věci zmínit, že autor je majitelem Kemperu a ti jsou po uvedení NDSP videí nejvíc slyšet, protože je to přímý konkurent a podle prvních demo/review ve všem lepší. Ten kvikot z Kemper fan klubu slyším až sem :) :)
filo01

Příspěvek od filo01 »

Kemper i QC jsou pro mě naprostý overkill, jen mě na první poslech zaujalo, co jsem slyšel. Na druhou stranu samotný antialiasing ještě nic neznamená, stačí si zahrát přes Emissary a cokoliv od Neuralu a i středně nahluchlý kytarista by měl mít jasno ;)
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Placka

Příspěvek od Placka »

Nemohl byste někdo hodit odkaz a článek, kterej by mi trochu vysvětlil, o co v tom videu jde? :)
Placka

Příspěvek od Placka »

Další videjko, tentokrát od populárního Paula Davidse a QC už nevyznívá tak dobře. Především dropouty a pazvuky při přepínání scén/presetů mě docela zklamaly - nějak jsem očekával, že když to má být "most powerful modeler", bude zrychlený (když už ne eliminovaný) i tohle...
edit: tak prej měl Paul nějakou betaverzi firmwaru a přepínání scén a jednotlivých bloků už je bez pazvuků a dropoutů, ty zůstávají v nějaké míře u patchů (pry je to daň za svobodu routingu a je pravda, že tím trpí i Helix nebo Fractal)
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

'most powerful' neznamená 'flawless'.
Je jasné, že s rozšířením mezi lidi se budou objevovat větší či menší mouchy, ale vnímám pozitivně, přístup jakým se k tomu Neural staví. I zpoždění samotné vydání je v podstatě snaha o maximální odladění SW, HW už je připravený.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

bubucci píše: 2.02.2021 7:20 Očividně nejsi cílová skupina a ten rezignovaný tón o podstatnosti vlastního zvuku to jenom podtrhuje.
Tak snad jenom neremcám, já i chválím. :lol:
Mně se to hodně zalíbilo hned, jak s tím vylezli.
Nějak počitám s tím, že za pár let se AX8 budou prodávat za 10-15 tis. :)
Ale prostě uvidíme, jaká bude za rok a víc střízlivá zátěžová realita.
U Fractal/Kemper je kromě zvuku nezanedbatelnej faktor dobrá spolehlivost - však (bez jakékoli dehonestace) kolik profíků jezdí s Headrushem nebo Helixem?
Myslím, že tohle bude hodně zajímavé sledovat a ukáže to jen čas.
Jsem fakt zvědavej - teda až zase někdy začnou koncerty - jak si QC povede u profíků, jestli jím kapely začnou nahrazovat Fractaly a Kempery - protože když bude tak dobrej, tak se to prostě stane samospádem, jako vždycky.
To bude mít hodně důležitou výpovědní hodnotu - ne YT recenze a srovnávačky ze studií a pokojíčků, to je jen jakýsi náhled potenciálu, kterej samozřejmě zaujme, ale aby mě osobně přesvědčil vysypat měsíční plat, na to už jsem starej cynik. :)
AX8 jsem si koupil až na základě toho, že jsem na koncertu slyšel a viděl opravdové borce, jak jim to může hrát (Haken a Erik Gilette) a pak to završil pochvalnej post Devina Townsenda s AX8 na instáči. :)
Když vidíte, že opravdu mají ty už trochu odřené a zaprášené mašiny na podiu a slyšíte z PAčka super zvuk, takže to evidentně nastavit jde - tak to je pro mě nejdůkazovatější důkaz, že by mi to taky "mohlo" stačit. :)
Takže momentálně je QC sice hodně chutná a voňavá, leč ještě tak na 2 roky pouhá jitrnice. 8)

Každopádně nakopli to rozhodně správným směrem - za míň peněz víc muziky - a konkurenti ať si drbou hlavu a přemejšlej jak to přebít.
Jen houšť. 8)
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Ono je to ve finále výhra pro všechny, co chtějí nějaký modeler pořídit :)
Na videu od P. Davidse jde ale krásně slyšet, že klasický aparát je zatím nedostižný a u 'edge of breakup' zvuků, viz tady Matchless (výstižné jméno :) ) se to projeví nejvíc. Kemper ten zvuk vyloženě zprasil a jde tam krásně slyšet ta komprese a zamatlaný spodek a to je přesně to, co slyším v každém Kemper profilu a proč ho nemám. QC profiluje o něco čistěj, ale zase tomu chybí jakoby troška gainu/presencí oproti aparátu.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Rabea se snaží, aby to nevyznělo pro Kemper úplně špatně, ale holt je čas před žezlo v profilování :D Na druhé frontě, to bude ještě zajímavé u samotného modelingu a efektů proti Fractalu.

Miraantikrist

Příspěvek od Miraantikrist »

Zajímavé budou ceny kemperu na bazarech. Uz teď se dá koupit i s powerampem za 40k.😁
volfi

Příspěvek od volfi »

Trocha toho metalu
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

To by mě zajímalo, jestli je reálně využitelná ta možnost valit přes to až 4 kytaristy naráz.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

v tom videu popisuje tu možnost nazvučit celou kapelu přes jeden QC i kolik to využije CPU. Navíc má i u dvou vstupů mikrofonní preampy a jsou tam efekty přímo na zpěv.
Placka

Příspěvek od Placka »

Ač nejsem zas tak znalej metalu, tak Olovo video je super, dobře se na to kouká i poslouchá, byť tyhle zvuky nikdy hrát nebudu. I takovej aspoň zdánlivě objektivní tón je fajn.

4 zvuky naráz si umím představit. Nálezy metalový kapely hrajou prakticky jen na jeden zvuk celej koncert. Nakonec i to projeví zvuků by se dalo vyřešit. Každej by před sebou měl malej midi switch a zapinal/vypinal by si FX bloky ve svém řetězci. Vlastně bys všechno hrál na jeden patch...
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

většinou ty 'modernější' kapely jedou podle clicku a tam si to sesynchronizuješ a neřešíš vůbec žádné přepínání. Teď mně napadá, jestli jde mít i 2 Capture ampy za sebou a přepínat je v rámci jednoho presetu ?

To jeho hodnocení tak nějak sedí....není to zvukově něco, co by sesadilo současné modelery/profilery, ale ty možnosti a cena to dělají velice zajímavé řešení.
Placka

Příspěvek od Placka »

bubucci píše: 12.02.2021 15:34 většinou ty 'modernější' kapely jedou podle clicku a tam si to sesynchronizuješ a neřešíš vůbec žádné přepínání. Teď mně napadá, jestli jde mít i 2 Capture ampy za sebou a přepínat je v rámci jednoho presetu ?
Myslím že určitě jdou, v nějakým videu jsem to myslím viděl
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

psal jsem reálně využitelná :)
Každopádně marketing se jim zatím daří, to je potřeba uznat.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

To jsem viděl - kapela 2x kyt. + basa přes AxeIII, každý před sebou svůj midiftsw, normálně si přepínali zvuky jak potřebovali, nepůsobilo to nějak výrazně omezujícím dojmem. :)
Neural to asi taky utáhne, akorát pro tenhle případ mi takhle od oka přijde AxeIII jaksi "připravenější" možnostmi konektivity.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“