Zhodnoťte naše nahrávky - studio a recording
Pravidla fóra
Re: Zhodnoťte naše nahrávky - studio a recording
přinejmeněším vtipnej booklet !!
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
- bazdesh
- last.fm: bazdesh
- Bandzone: bazdesh
- Kontaktovat uživatele:
diky!
ja ted jen doufam, ze to distributorovi trva na streaming schvalit kvuli korone a ne kvuli tem nazvum (uz skoro mesic to visi na nejakym schvalovacim procesu)
Ještě jsem si to neposlechl, protože tohle jako podmaz pro práci nefunguje 
bazdesh: Poslech jsem si, ne celé, ale repre průřez. Už jsem psal dříve, stoner není muj šálek, ale hodně pasáží se mi líbí víc, než předchozí tvoje poslední ukázky. Přijde mi, že je ve skladbách, aspoň místy, víc technickeho hraní, trocha té krimsnovské instrumentace, což kvituji, protože ty čistě náladové plochy jsou pro mě prostě nuda. Jsem na to starej. Takže v rámci vašeho žánru jste nepochybně extratřída.
Co mi asi vadí nejvíc, že slyšim 6x stejnou písničku jen s různými názvy. Trochu nadsázka, ale ne moc. I ta jednotvárnost patří k žánru? Jsem hluchej, nebo jsou všechny i v jedné tónině?
Co mi asi vadí nejvíc, že slyšim 6x stejnou písničku jen s různými názvy. Trochu nadsázka, ale ne moc. I ta jednotvárnost patří k žánru? Jsem hluchej, nebo jsou všechny i v jedné tónině?
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
- bazdesh
- Kontaktovat uživatele:
diky! jo, za to technicky hrani muze trochu kytarista
a k tem toninam... trochu jsme se zamilovali do oktatonickejch stupnic, hodne riffu se mota kolem half-whole diminished stupnice (na ecku napr 0-1-3-4-6-7-9-10; kazdopadne to nepisem tak aby to nejaka stupnice byla, jen to ty nase "kreativni hlavy" nejak vali ven jedno za druhym); ale uplne bych nerekl ze to ma nejakou specifickou toninu, vetsinou spis jen ze se to casto mota kolem nejhlubsi struny, takze bud E nebo D 
Po preciznějším poslechu v podstatě shrnu, co už jsem psal:
- je to celkově hodně povedený
- občas nějakej synth by to posunul do stavu, kdy by to znělo "kompletně"
- snare je moc nahlas
- je to celkově hodně povedený
- občas nějakej synth by to posunul do stavu, kdy by to znělo "kompletně"
- snare je moc nahlas
- bazdesh
- Kontaktovat uživatele:
diky
s tema syntakama jsem byl opatrny no, at to pak na zivo (haha, "pak"..) nezni prazdne jen v triu 
a ke snaru

a ke snaru

Další nástřel pro kapelu. Spoluhráči dodali kostru songu, já to opopil svými riffkordy (bude zamítnuto) a opatřil libretem. https://soundcloud.com/torst2/pisar
K poslednímu remaku Vincentky jsem sesmolil clip :
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Klobouček. Je vidět, že ses vyblbnul a já nemohu říct, že mě to nebavilo
.
Dávám lajka.
PS: jak jsi ošéfofal tu licenci na YT, neměl by sis tam claimnout práva na text?
Dávám lajka.
PS: jak jsi ošéfofal tu licenci na YT, neměl by sis tam claimnout práva na text?
Dííík za lajku, povzbudení a pochvalu !
"Claimnutí" je na ochránění mého textu? Tak nevím co to je a jak se to dělá ...? Ne, že bych se třás hrůzou, že mi to někdo sebere, nakonec podle data zveřejnění je zřejmé, kdo ho použil prví, při případných sporech :W.
V tomhle plavu. Spíš řešim opačný problém, jak si nenaběhnout s tím svévolným coverem, proto tam aspoň kopíruju všechny ty fráze o nekomerčním amatérském využití.Hendrek píše: 17.02.2021 9:03 PS: jak jsi ošéfofal tu licenci na YT, neměl by sis tam claimnout práva na text?
"Claimnutí" je na ochránění mého textu? Tak nevím co to je a jak se to dělá ...? Ne, že bych se třás hrůzou, že mi to někdo sebere, nakonec podle data zveřejnění je zřejmé, kdo ho použil prví, při případných sporech :W.
videoklip... čumím!
Zdravím všechny,
jsem naprostý amatér, který se už cca rok motá kolem mixingu muziky. Pokud někdo najde chvíli času na nějakou "review" mého mixu, byl bych moc rád.
Na internetu jsem našel multitracky na Scarlet od Periphery, sranda song.
https://nrqs.net/en/posts/110 - odkaz na multitracky, kdyby měl někdo zájem
https://soundcloud.com/literaturanonsen ... arletvacex - odkaz na mix
(tohle je můj první post, buďte prosím shovívaví)
jsem naprostý amatér, který se už cca rok motá kolem mixingu muziky. Pokud někdo najde chvíli času na nějakou "review" mého mixu, byl bych moc rád.
Na internetu jsem našel multitracky na Scarlet od Periphery, sranda song.
https://nrqs.net/en/posts/110 - odkaz na multitracky, kdyby měl někdo zájem
https://soundcloud.com/literaturanonsen ... arletvacex - odkaz na mix
(tohle je můj první post, buďte prosím shovívaví)
Děláš si prdelky? To je metloš jak dělo, profi výsledek, perfektní zpěvačka !! Jistě, ještě se na mixu dá něco dotáhnout, ale jako první dílko, bombový! Zpěvačka se mi líbí, má takový "pel neprofesionality", myšleno v dobrém, i ty zpěvy jsou zasazený nějak"jinak", z nahrávky trochu vyčnívaji (hlasitostí, ale nejen tou), ale i to zní právě zajímavě, je to jiný než standard v tomhle ranku. Kouzlo nechtěného?
Zde moje připomínky:
- vokály hodně trčí a jsou suchý
- hajtka je tenoučká a plave - občas je moc a občas málo
- spodní basy prakticky neexistujou
- kytary by mohly být víc do šířky
- virbl by měl být tlustší, ale asi ho hodně zabíjí ty hlasitý vokály
- vokály hodně trčí a jsou suchý
- hajtka je tenoučká a plave - občas je moc a občas málo
- spodní basy prakticky neexistujou
- kytary by mohly být víc do šířky
- virbl by měl být tlustší, ale asi ho hodně zabíjí ty hlasitý vokály
- bazdesh
- Kontaktovat uživatele:
jojo, souhlasim s vaskem, tech vokalu je zbytecne moc, bici ztraceny, stereo mi prijde strasne slaby, spodky jako by tam nebyly... kazdopadne na to ze ses v tom rok je to i pres to vsechno docela solidni.
zkus si udelat instrumentalni mix bez tech vokalu. myslim ze zrovna u prphry jsou vokaly trochu druhorady (kill me, haha), ja bych se zameril na to aby ta kapela valila v celym spektru a az do toho pasoval vokaly, takhle to zni ze je vsechno namichany jen aby byly vokaly citelny
zkus si udelat instrumentalni mix bez tech vokalu. myslim ze zrovna u prphry jsou vokaly trochu druhorady (kill me, haha), ja bych se zameril na to aby ta kapela valila v celym spektru a az do toho pasoval vokaly, takhle to zni ze je vsechno namichany jen aby byly vokaly citelny
souhlas s příliš hlasitými vokály, ale ta jejich suchost se mi paradoxně líbí. Je to dobrý tím, jak jsou jiný, jakoby "nepasující" do celku. Vím, protimluv, asi moje subjektivita, ale prostě mě to zaujalo.
Odhliadnuc od vokálov, hudba znie ako x-tá kopia kazety z 80.-90. rokov. Gitary katastrofa... Počujem tam lacnú digitálnu simuláciu, neviem, ale pri dnešných možnostiach sa to dá spraviť neporovnateľne lepšie. Škoda, song je dobrý. Alebo premixovať, nakomplet.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Mě se na tom nejvíc líbí to širokánské názorové rozpětí - a tak to má být! 
P.
P.