VOX AC30 1979 vs Framus Ruby Riot II

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
vviston
Kontaktovat uživatele:

VOX AC30 1979 vs Framus Ruby Riot II

Příspěvek od vviston »

Ahoj, rád bych si přišel pro názory ostatních co se týče aparátů VOX AC30 z roku 1979 a Framus Ruby Riot 2. Momentálně vlastním Framus Ruby Riot 2 ale už pár let aktivně nehraju a teď, spíš tak abych si protočil nějaké hudbení vybavení přemýšlím o výměně za Vox AC30 z roku 1979. Zvláštností je, že nemá Alnico Blue repráky, ale McKenzie, o kterých jsem toho moc nedohledal.

Moje otázka by měla spíš vést k nějaké diskuzi o vašich z zkušenostech s těmito aparáty. KTerý byste preferovali, který je kvalitnější, zvuově univerzálnější, VOX je ještě pájený ručně vs Framus, který už bude více "strojový". Kvalita reproduktorů McKenzie (to by mě hodně zajímalo). Framus má celestion Vintage a Greenback.

Také by mě zajímala například hodnota těchto aparátů do budoucna. Framus jsem svého času kupoval za celkem nesmysl a vidě jsem teď i inzeráty, kde se prodáva za cenu kolem 20 tisíc - což mi přijde opravdu hodně málo. A vlastně všechno co vás k porovnání těchto dvou aparátů napadne, veškerá doporučení proc si nechat ten nebo ten. Já sám se nějak neumím rozhodnout a protože aktivně nehraji, je to pro mě spíš taková zábava a proto jsou pro mě zajímavé i argumenty, které se zvukem přímo nesouvisí, jako například kvalita zpracování AX30 z roku 1979, historická hodnota apod.

Díky! :)
qwer
Odborník

Re: VOX AC30 1979 vs Framus Ruby Riot II

Příspěvek od qwer »

Framus Ruby Riot II je takový moderní dvoukanál, jakoby vykrádačka ve stylu Matchless. Se zvukem AC30 to nemá společného naprosto nic. Čistý kanál mi asi nejvíc připomíná Laney, zkreslený je takový bzučítko ve stylu Peavey Classic 30 bych řekl.

Svůj kus, který jsem naslepo kupoval z Anglie (což jsem rozhodně neměl dělat), jsem udal za cca 17 tisíc, a to v době, kdy se ještě tyto aparáty normálně prodávaly (snad za 40-50 tisíc).

Pokud tě ten aparát těší a líbí se ti jak hraje, tak si jej nechej, ale určitě nepočítej s tím, že to bude nějak zázračně stoupat na ceně.

Ten podivný Vox na tom bude podobně - tam ta cena taky nebude šílet ve stylu Klona Centaura.

Pokud chceš Vox zvuk a nepotřebuješ zhodnocovat nějaké vintage kousky, tak se podívej na aparáty z Číny a Vietnamu - řada Heritage a Handwired. Je to postavené asi tak 10x lépe než ten Framus a opravdového holy grail Voxu z šedesátek to bude zvukově určitě blíže než nějaký pohrobek zašlé JMI slávy.
vviston
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vviston »

A ohledne toho roku 1979 bys mel subjektivne nejake vyhrady? Je to spatny rocnik ve srovnani s 60. lety pripadne s 90.?
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Špatný ročník... Zkus si o historii Vox něco zjistit. To logo prošlo přes x majitelů.

Ten kousek o kterém píšeš, bude s největší pravděpodobností Dallasovský na pcb, bez lampového usměrnění, bedna z překližky.

http://www.voxshowroom.com/uk/amp/ac30_dallas_pcb.html
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“