Jo, viděl jsem. Pro archtop dobrý, pro tele nic moc
Zvažoval jsem variantu telete bez pickguardu (nemám ty plasty rád), tak by se možná nabízela dutina ze zadní strany (a vepředu by nic nepřekáželo, ani šroubky).
edit:
Teď koukám na tuhle čistou práci: https://www.adverts.ie/electric-guitars ... s/14356422
Ahoj, má/viděl někdo z vás telecastera Squier Affinity s 22 pražci? Já si nedávno pořídil na pokusy a byl jsem trochu překvapený z toho, co se mi dostalo do ruky. Kytara má struny skrz a 22 pražců. Pár let zpět jsem affinity tele měl a vypadalo jinak, no. Jinak už jsem stihnul vyměnit snímače za Tůma pickups a můžu říct, že naprostá pecka. S těma původníma byla ta kytara dost nudná, ale teď mě teda neskutečně baví. A teď to hlavní, upravovali byste ještě nějak takovouhle (levnou) kytaru? Nebo se vyplatí časem pořídit vyšší řadu a z kytar přehodit símače? Má smysl do ní dál investovat (elektronika mi nepřijde moc dobrá). Koukal jsem, že se to tu už dřív řešilo, ale přišlo mi, že to bylo tak půl napůl. Neprošel si tím teď taky někdo? Dík za rady a postřehy! Pavel
Brněnská legenda https://bandzone.cz/tomjegrandgang a zároveň tak trochu překupník co se týká prodeje použitých kytar. Vydatně kšeftují ve spolupráci s Přemkem Dofkem.
Nicméně docela věřím, že kytara bude dobrá, Jegr by na nějaký klump nehrál.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Dotaz - jaké snímače na Squier Affinity Tele? Kytara je rovná, ladí, na hračku za 5k bomba. Akorát ty snímače nejsou, řekl bych, nic moc, šum, brum a zvuk nic moc.
Na ceně mi až tak nesejde, spíš nevím co na takovou kytaru vlastně má smysl dávat.
Líbí se mi zvuk ve stylu Jerry Reed a podobně, takovej ten klasickej "kvákavej" tele sound.
P. S. Já vím, že by asi dávalo větší smysl koupit is nějakou jetou vinteru nebo podobně, a že dost možná "ta investice moc nedává smysl", ale mám tele jen jako doplněk k akustice, a řešit to výměnou za jinou kytaru nechci, tuhle mám nějakou dobu a zvykl jsem si na ní...
Po třetí světové válce budou zemi obývat jen švábi a telecastery. A ty telecastery budou držet naladěný.
Docela sranda jak maj telata furt punc čehosi rebelskýho i když je to model starší než lecčí babička. Asi jako skate, mladý to furt prožívaj jako cosi novýho, přitom průkopníci si v tyhle době žádají o důchod.
dobro Začal javor, dobro Meredith smrk/palisandr, samodomo lap steel, banjo Průcha Student, Tele ze směsi dílů, Fokus-H Les Paul, Recording King RD-10, samodomo 15W lampička a halda krabiček
Na tele se totiž dá hrát úplně všechno, takže ho milujou jazzmani, countrymani, bluesmani, rockeři, punkáči, popaři i metalisti. Telecaster JE dokonalá kytara, která funguje v jakýmkoliv stylu a nikde nepůsobí nepatřičně.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Mám dotaz, možná blbý, ale.... Existuje možnost nechat si u někoho v Čechách udělat širší krk na tele, kolem 44,5mm? Myslím za cenu tak do 5-6, jibak bych se na to asi vybodl....