USB mix posílá do sterea pouze 2x levý kanál
Pravidla fóra
USB mix posílá do sterea pouze 2x levý kanál
Na domácí blbnutí jsem si pořídil levný USB mix a už delší dobu neúspěšně řeším tento problém. Přes USB leze do počítače signál, který se sice tváří jako stereo, ale v obou kanálech je pouze zdvojený levý kanál. OS Win 10. Ve vlastnostech zařízení Mikrofon je Kanál 2, 16 bitů, 48000Hz a to je vyšedlé a nejde zvolit nic jiného. K mixu žádné ovladače nebyly a google mi vyhledal samé blbosti. Mix se hlásí jako JieLi BR17.
Našel jsem obdobný dotaz k Behrigneru Xenyx Q502USB, ale bohužel bez odpovědi.
https://www.elektronauts.com/t/usb-mixe ... ice/137034
Předem díky.
Našel jsem obdobný dotaz k Behrigneru Xenyx Q502USB, ale bohužel bez odpovědi.
https://www.elektronauts.com/t/usb-mixe ... ice/137034
Předem díky.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: USB mix posílá do sterea pouze 2x levý kanál
Zdar. A že bys aspoň napsal co to máš za mix (nějaký odkaz na produkt)? A co máš přesně do něj zapojeno a kam?
Je to tento mix:
https://www.aliexpress.com/item/3293701 ... 4c4drqeW3D
Je úplně jedno, do kterého audio vstupu je něco zapojeno, chová na se to pořád stejně. Tak pro příklad: Zapojím mikrofon do vstupu 1, otočím pan doleva hraje, otočím pan doprava nehraje. Shodné je to pro vstup 2. Vstup 3 nemá pan, takže nic. Když zapojím do stereo kanálu 4/5 do vstupu 4 (levý) kytaru 1 a do vstupu 5 (pravý) kytaru 2, hraje pouze kytara 1 z obou kanálů. Takto se to chová při přenosu přes USB do počítače. Na analogových audio výstupech z mixu je to v pořádku, jak main out tak sluchátkový.
Chyba je někde v nastavení Windows, ovladače apod.
https://www.aliexpress.com/item/3293701 ... 4c4drqeW3D
Je úplně jedno, do kterého audio vstupu je něco zapojeno, chová na se to pořád stejně. Tak pro příklad: Zapojím mikrofon do vstupu 1, otočím pan doleva hraje, otočím pan doprava nehraje. Shodné je to pro vstup 2. Vstup 3 nemá pan, takže nic. Když zapojím do stereo kanálu 4/5 do vstupu 4 (levý) kytaru 1 a do vstupu 5 (pravý) kytaru 2, hraje pouze kytara 1 z obou kanálů. Takto se to chová při přenosu přes USB do počítače. Na analogových audio výstupech z mixu je to v pořádku, jak main out tak sluchátkový.
Chyba je někde v nastavení Windows, ovladače apod.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Jaký DAW používáš? Co drivery? Asio4all jsi zkoušel?
Původně audacity (nekamenovat), ale tam nejdou dostat (nebo obtížně) ASIO drivery. Teď válčím s Cakewalk, kde mám ASIO4ALL. Přiznám se, že jsem do toho ještě moc nepronikl, takže je to spíš takové pokus/omyl a zatím tedy spíš omyl. Musím si k tomu nastudovat nějaké tutoriály. Ale i v tom Cakewalku se ten mix chová úplně stejně. Chová se to tak i když dám jenom poslouchat vstup ve Windows.
Hoď to na bazar a kup něco normálního.
Pokud tedy není účelem "delší dobu neúspěšně řešit nějaký problém".
Třeba Behringer je za pár korun, a je to použitelný. Navíc to lidi znají, kdekdo ti poradí.
Pokud tedy není účelem "delší dobu neúspěšně řešit nějaký problém".
Třeba Behringer je za pár korun, a je to použitelný. Navíc to lidi znají, kdekdo ti poradí.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Hmm...koukám na Ali manuál a jen tak pro formu, když jsi zmiňoval tu práci s Pan - jak se na to tvářil ten LED meter na pultu (případně analog. výstup/sluchátka)? Tam je to korektní? Jde mi o případné odizolování USB problému od celkového problému daného kusu. Co vstup "5" - kde hraje ten?
P.
EDIT: jinak souhlas s Čavli, bez urážky.
P.
EDIT: jinak souhlas s Čavli, bez urážky.
Odpovědi na výše položené dotazy. Už je to sice vetšinou napsané v mém druhém příspěvků, ale asi jste ho nikdo nedočetl do konce.
Anologové audio výstupy včetně sluchátkového pracují tak jak mají.
Led meter se chová jak má - pan doleva, blikají levé, pan doprava, blikají pravé
Vstup 5 - v analogu hraje do pravého kanálu jak má, v PC přes USB není slyšet
Behringer je IMHO stejný low end jako tenhle krám a v mém prvním příspěvku je link, kde má maník s Xenyx Q502USB úplně stejný problém, takže bych si asi moc nepomohl.
Jako plus tady navíc beru i celkem bytelný kovový kejs.
Já jsem tenhle mix původně kupoval k malému PA pro hospodskou kapelu, kde funguje k plné spokojenosti a to USB jsem bral jako příjemné plus. Teď, když se živě nehraje a asi dlouho nebude, jsem to chtěl využít.
Anologové audio výstupy včetně sluchátkového pracují tak jak mají.
Led meter se chová jak má - pan doleva, blikají levé, pan doprava, blikají pravé
Vstup 5 - v analogu hraje do pravého kanálu jak má, v PC přes USB není slyšet
Behringer je IMHO stejný low end jako tenhle krám a v mém prvním příspěvku je link, kde má maník s Xenyx Q502USB úplně stejný problém, takže bych si asi moc nepomohl.
Jako plus tady navíc beru i celkem bytelný kovový kejs.
Já jsem tenhle mix původně kupoval k malému PA pro hospodskou kapelu, kde funguje k plné spokojenosti a to USB jsem bral jako příjemné plus. Teď, když se živě nehraje a asi dlouho nebude, jsem to chtěl využít.
Nejrychlejší cesta: viz. příspěvek Čavli...
Je to noname šunt, ale má to bluetooth. Zkoušel jsi se k tomu připojit, jestli se nedá něco nastavit tam ?
Je to noname šunt, ale má to bluetooth. Zkoušel jsi se k tomu připojit, jestli se nedá něco nastavit tam ?
Neni problem v cakewalku, leva dolni roletka u konkretni stopy, vyber vstupu?
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
To bude bug v elektronice imho. Jinak třeba Behringerem by sis podle mě pomohl minimálně v otázce reklamace/vrácení. No nic.
P.
P.
Až se tím budu chtít seriózně zabývat, koupím asi něco lepšího než Behringer. Dceři na karaoke a mě do hospody tohle zatím stačí - analog funguje jak má (no tedy trochu šumí při vyšším gainu). Ještě trochu dovysvětlím jak se to chová. Problém je v tom, že windows detekuje výstup z mixu jako USB mikrofon a v nastavení s tím nedokážu nic udělat. Buď je tam blbý ovladač nebo firmware v mixu. Je zajímavé, že přehrávání z počítače do mixu, tedy opačným směrem, (samozřejmě přes USB) je normálně stereo.
Sorry za dlouhý příspěvek, ale obrázky řeknou víc než, když to budu sáhodlouze popisovat.

V úrovních není položka vyvážení

V záložce upřesnit je sice Kanál 2 (tedy asi stereo), ale to zašedlé a nejde nic změnit.

Takhle by to mělo asi vypadat, kdyby to fungovalo správně. Toto mi ukazuje USB výstup z gramce.

Sorry za dlouhý příspěvek, ale obrázky řeknou víc než, když to budu sáhodlouze popisovat.

V úrovních není položka vyvážení

V záložce upřesnit je sice Kanál 2 (tedy asi stereo), ale to zašedlé a nejde nic změnit.

Takhle by to mělo asi vypadat, kdyby to fungovalo správně. Toto mi ukazuje USB výstup z gramce.

- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Docela bych s těma dvěma tipy na problém i souhlasil.
P.
P.
Určitě spolu s možnou chybou hardware nejpravděpodobnější příčiny problému. Připojit se pomocí bluetooth, zda tam se nedá něco v mixu nastavit, jsi zkoušel ?kodl258 píše: 1.03.2021 22:57Buď je tam blbý ovladač nebo firmware v mixu. Je zajímavé, že přehrávání z počítače do mixu, tedy opačným směrem, (samozřejmě přes USB) je normálně stereo.
Přes bluetooth lze v tom mixu pouze přehrávat hudbu. Nenapadá mě, jak by tam šlo cokoli nastavovat. Snad přes nějaký software, ale nevím přes jaký.
Přesně tak. Musely by to podporovat buď stávající sw ovladače nebo použít externí software.