Pedalboardy
Pravidla fóra
Re: Pedalboardy
Jj to se u tech bosu stava ale s tou listou to prakticky neresim. Zapnu na zacatku koncertu a pak vse pres listu. Jinak nahustene to je, ale zas na prevazeni je to pevne, skladne a hranate 
Mně to na telefonu nehraje ani v Play mode.
ten realtime mi teda nejel, ale svuj riff a svuj IR tam nahraju
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Tak už mám taky pedalboard. Pomalu jsem ho dával do kupy od loňského ledna.
Comp, AC booster a zelenou krabku mám před aparátem. Zbytek je ve smyčce.
Napájení je power plant junior.
Comp, AC booster a zelenou krabku mám před aparátem. Zbytek je ve smyčce.
Napájení je power plant junior.
Nechce se mi zakládat nové vlákno, tak snad to nebude vadit zde. Do mého pedalboardu mi chybí dva kousky. Potřebuju nějakým boostem zesilovat hlasitost ve smyčce zesilovače, Momentálně používám TCE Spark, ale není to ono. Zvuk to zesílí, ale přijde mi, že ho docela obarví rád bych zkusil ještě nějakej jinej booster, ale nevím co.
Dále bych chtěl zkusit analogový Reverb, ale taky o nich nemám žádnej přehled.
Dále bych chtěl zkusit analogový Reverb, ale taky o nich nemám žádnej přehled.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Dělá se vůbec nějaký analogový reverb? To je snad jen klasický pružiňák, ne? V krabičkové podobě to bude vše digitál, příp. digitální modeling, ne?
To právě nevím, pro pružinák bych měl případně v racku místo. Když dám u thomanna sekci reverb/hall, tak tam mají volbu výběru analogovejch reverbů, ale jak to skutečně je nevím. https://www.thomann.de/cz/reverb_hall.h ... ce-first=0Fořt píše: 28.02.2021 20:37 Dělá se vůbec nějaký analogový reverb? To je snad jen klasický pružiňák, ne? V krabičkové podobě to bude vše digitál, příp. digitální modeling, ne?
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
V tom vyfiltrovaném výběru je to tak půl na půl (digitál vs. true spring reverb).
Rád bych šel cestou analogu, nemám vůbec nic proti digitálů, ale skládám si takovej čiště analogovej aparát, tak bych to rád dodržel. Pokud teda chápu, tak jedinej analogovej reverb je pružináč, který jsou rozměrama poměrně velký a v tom případě se mi líbí racková Vermona https://www.thomann.de/cz/vermona_vsr_32.htm
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Jasně. Buď pružiny, nebo plech o rozměrech cca 1x1m (plate), hala o libovolných rozměrech (hall) nebe méně známý tube reverb (roura). Jinak to analogově moc nejde. Čili pro praktické live využití připadá v potaz jen spring reverb, ostatní jsou studiové záležitosti.
Tak ještě vyřešit ten booster 
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Xotic RC Booster...transparentní a má možnost EQ.
V dnešní době digitálů jako je Strymon atd. lpět na analogovém reverbu, který stejně narveš do tranzistorové smyčky je ....ehm přinejmenším nerozvážné.
V dnešní době digitálů jako je Strymon atd. lpět na analogovém reverbu, který stejně narveš do tranzistorové smyčky je ....ehm přinejmenším nerozvážné.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Souhlas s Bubbucim. Kvalitní digitální reverb a není co řešit. Ale na druhou stranu chápu přístup udělat si to po svém a nenechat si do toho moc kecat. Ve výsledku je důležitá tvoje spokojenost.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
jako o tom žádná, ale sám jsem na podobných 'nápadech' projel nějakých korunek, takže trochu vím, kam to směřuje 
To samé je třeba u páskových echo. Ten zvuk je super, ale rozměry, váha, údržba, to už taková pohádka není. Ono se to dá chápat, pokud máš vintage/butique/custom shop kytaru, aparát a věci kolem toho. Ale když se podívám do podpisu, tak při vší úctě, je analogový reverb házení perel sviním.
To samé je třeba u páskových echo. Ten zvuk je super, ale rozměry, váha, údržba, to už taková pohádka není. Ono se to dá chápat, pokud máš vintage/butique/custom shop kytaru, aparát a věci kolem toho. Ale když se podívám do podpisu, tak při vší úctě, je analogový reverb házení perel sviním.
I skladník ve šroubárně může číst Vergilia v originále! 
posměšně píše hyena co za reverb utratila 4x víc než plánovala
(ale digitální samozřejmě✌ )
posměšně píše hyena co za reverb utratila 4x víc než plánovala
(ale digitální samozřejmě✌ )
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
| Cruel YT | Cruel sptf
K boosteru: U toho Lehle budu mít trochu problém s napájením, mám volný větve, který dávaj 100 mA. Ale to se dá samozřejmě řešit. O to víc mě teda zaujal ten Xotic RC Booster, ale říkám si jestli to nemá na moje potřeby až moc funkcí. Koukal jsem že ještě dělají EP Booster, ale nevím zda je to dobrá volba?
K reverbu: Rozhodně se nesnažím o nějakej super butique setup, ale chci slušný krabičky. To co už mám chci postupně vyměnit. Ve smyčce budu mít Boss DC2w, MXR carbon copy a chtěl bych k tomu adekvátní reverb a booster. Například strymon blue sky je na mě asi moc velkej overkill. Ale třeba tohle se mi docela líbí, poměrně jednoduchý. https://www.thomann.de/cz/earthquaker_d ... ath_v3.htm
K reverbu: Rozhodně se nesnažím o nějakej super butique setup, ale chci slušný krabičky. To co už mám chci postupně vyměnit. Ve smyčce budu mít Boss DC2w, MXR carbon copy a chtěl bych k tomu adekvátní reverb a booster. Například strymon blue sky je na mě asi moc velkej overkill. Ale třeba tohle se mi docela líbí, poměrně jednoduchý. https://www.thomann.de/cz/earthquaker_d ... ath_v3.htm
EQD Afterneath mi přijde jako hodně extrémní reverb na saturované plochy do experimentálnějších hudebních stylů. Proto má i obrázek Gandalfa v jezkyni.
Pokud je to to co hledáš, pak ok. Pokud ale hledáš kvalitní "normální" reverb, koukal bych být tebou spíš po věcech jako EHX Cathedral. Sám jej mám, podruhé, a tentokrát ho už neprodám. Studiová kvalita, rozumné presety, jemné nastavení, paráda. 
Jako ne že by "normální" polohy nesvedl třeba i ten Afterneath, ale asi mi rozumíš. Nač krotit bestii?
Nebo mrkni od EQD ještě na Dispatch Master. Ten je opravdu jednoduchý a zní krásně v jakémkoli nastavení skoro. Taky jsem o něm uvažoval kdysi.
Jako ne že by "normální" polohy nesvedl třeba i ten Afterneath, ale asi mi rozumíš. Nač krotit bestii?
Nebo mrkni od EQD ještě na Dispatch Master. Ten je opravdu jednoduchý a zní krásně v jakémkoli nastavení skoro. Taky jsem o něm uvažoval kdysi.
Naposledy upravil(a) Demilich dne 1.03.2021 14:04, celkem upraveno 1 x.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem