Pedalboardy

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět

Kolik používáte efektových krabiček?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

gropa

Re: Pedalboardy

Příspěvek od gropa »

Na ciste zesileni moc pekne funguje i MXR Micro Amp https://www.muziker.cz/mxr-m133-micro-amp
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Nad výběrem reverbu jsem strávil taky docela hodně času. Jako první jsem koupil Danelectro Spring King, ale ten bohužel chytal zpětnou vazbu, takže se hodí jenom na doma. Nakonec jsem skončil u Strymon Flint-a a jsem maximálně spokojený.
torst

Příspěvek od torst »

jen úvaha - pokud někdo bazíruje na zvuku analog (spring) reverbu a pokud máte v PB IR´s loadery, neměl by být takový problém udělat impuls jakéhokoli kvalitního reverbu, resp. budou asi i ke stažení.
A další level - Impuls obsahující jak simulaci reprobedny tak i spring reverb. Ale tam by už nešlo pracovat s úrovní reverbu. Musel by být natrvalo v daném nastavení.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

EP booster je fajn ale zabarvuje zvuk (proto ho lidi chteji)
perfektní clean boost je CAE https://www.jimdunlop.com/mxr-cae-boost-line-driver/

IR reverb, torst zase nenastudoval domaci ukoly.
No samozrejme ze by nemel byt problem udelat impuls reverbu,
zvlast kdyz celá IR technologie vznikla kvuli reverbum :)
Kytaristi s boxama se do toho namotali az mnohem pozdeji.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
torst

Příspěvek od torst »

Jenže on by to problém byl, až takovej, že by to vůbec nešlo ! Torst byl roztržitý a hyenik to ani při své inteligenci taky neodhalil.
Impuls simulující reverb nebo delay musí být logicky poměrně dlouhý. IR´s loadery v compu to zvládnou, mám ověřeno. Ale krabičkové loadery maj délku impulsu poměrně striktně omezenou, takže tam by se reverbový IR "nevešel". Tak zpátky na stromy.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Placka

Příspěvek od Placka »

hyenik píše: 1.03.2021 16:16 perfektní clean boost je CAE https://www.jimdunlop.com/mxr-cae-boost-line-driver/
A navíc je zrovna na bazaru:

https://hudebnibazar.cz/dunlop-mxr-mc40 ... /ID363291/
volfi

Příspěvek od volfi »

Placka píše: 1.03.2021 17:25
hyenik píše: 1.03.2021 16:16 perfektní clean boost je CAE https://www.jimdunlop.com/mxr-cae-boost-line-driver/
A navíc je zrovna na bazaru:

https://hudebnibazar.cz/dunlop-mxr-mc40 ... /ID363291/
Dík za tip, už jsem mu napsal. :wink:
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

torst píše: 1.03.2021 16:38 Ale krabičkové loadery maj délku impulsu poměrně striktně omezenou, takže tam by se reverbový IR "nevešel". Tak zpátky na stromy.
Jojo,vrať se zpátky na strom 🐵
Logidy EPSi 1,5 sekundy 😝

torst

Příspěvek od torst »

1,5 sek., to by na běžnej reverb asi stačilo. Ale Mooer Radar má určitě kratší limit.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

krabičkové loadery = Mooer Radar?
pivo = ležák?
torst = ignorant?
torst

Příspěvek od torst »

torst? ignorant, k****, lempl, zmrd, ksindl, idiot, čurák, píčus .... budoucí prezident.
hyenik? kámoš, sympaťák, brácha, parťák, mazel, kolega.

Volfi: Kdybys neuspěl se samostatným Reverb boxem, krabičkový IR´s loader (např. viz hyenik) by ti udělal požadovanou službu. Impulsů je přehršel. https://www.reasonstudios.com/blog/free ... -responses
Případně ti udělám "otisk" springu z Peavey Bandit nebo Echa z Rockmana X100. Ale to už je jen pro 80-kové fajnšmekry ! Prostě jsem měl zase pravdu. Stačí banální LOGIDY EPSi a s reverbama je vystaráno !!
Naposledy upravil(a) torst dne 1.03.2021 23:06, celkem upraveno 2 x.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Ty mazle jeden, on nekdo tady vubec chtěl IR reverb?
Nebo si se jako obvykle bujaře ztratil v překladu a zadavas otazky zaroven si sam odpovidas?
Ja jsem opravoval pouze tvoji typickou omezenost, kterou bez dostatecnych znalosti bezostyšně vydavas za vseobecne platná fakta.

Ale zpět k tématu. Když už analogový reverb, tak pořádný! :)

torst

Příspěvek od torst »

Jo, to volfimu pomůže. :-/
Já samozřejmě nadsázku chápu a nikoho nenapadám za " myšlenkový rozlet". Máš se od nás vidláků co učit !
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

volfi píše: 28.02.2021 21:22 Rád bych šel cestou analogu, nemám vůbec nic proti digitálů, ale skládám si takovej čiště analogovej aparát, tak bych to rád dodržel. Pokud teda chápu, tak jedinej analogovej reverb je pružináč, který jsou rozměrama poměrně velký a v tom případě se mi líbí racková Vermona https://www.thomann.de/cz/vermona_vsr_32.htm
U konkurence provozovatele HF je ve slevě Carl Martin.
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Hoši, doufám, že si uvědomujete, že jediný správný analogový reverb musí být pružinový a lampový. A tady se postují nějaká šidítka ... :mrgreen:
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

no ta vermona i clean boost jsou tedy za pěkný pálky, když uvážím co je uvnitř, brrr!
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
volfi

Příspěvek od volfi »

Na ten MXR boost jsem domluvenej už s pánem z bazaru. A souhlasim, pravděpodobně bych si ho se svejma zásobama dokázal vyrobit sám.
Na ty reverby jsem teď docela koukal a úplně nejvíc mě zaujal Walrus Audio Fathom, má to klasickej pružinovej reverb a plate, který budu využívat nejvíc. Plus mě právě zaujaly další dva módy, není to zas tak drahý a je to poměrně jednoduchý. Předpokládám, že Walrus nebude úplnej šmejd. Jinak ten analogovej Reverb od Gamechanger audio je dost hustej.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
noc33

Příspěvek od noc33 »

Co zkusit i tento boost: Fulltone 2B Boost Pedal.Malý, od kvalitního výrobce, na Reverbu kolem 100E.
volfi

Příspěvek od volfi »

noc33 píše: 3.03.2021 20:06 Co zkusit i tento boost: Fulltone 2B Boost Pedal.Malý, od kvalitního výrobce, na Reverbu kolem 100E.
Už mám na cestě ten MXR
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Zajímavá je tvá zkušenost s TC Spark. Já měl Spark Mini k akustice a zdál se mi čistý dost. Možná až trochu digitálně. Asi interakce celého řetězce(?).
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“