Jaké používáte struny?

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět

Jaké používáte struny?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

jastud

Re: Jaké používáte struny?

Příspěvek od jastud »

Struny ktery nejdou umacknout jsou na nic. Nutit zacatecnici dvanactky neni nejlepsi rada. Ona k tem dvanactkam treba postupne dospeje.

Jinak s dvanactkama souhlasim, ale kdyz jsem zacinal tak jsem je taky neumackl a byl rad za mekci struny.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Šimkojc

Příspěvek od Šimkojc »

Zkusil jsem po několika letech, jestli se na čínské straně něco nezměnilo a objednal jedno balení Elixírů 012 Phosphor Bronze. Nebyly levné, stály 6,19 GBP, což je asi 40 % současné ceny u nás. Prodejce Horok má 98,8% hodnocení, recenze na struny jsou pochvalné, ale zázraky se nedějí. V bezesporu originální krabičce a originálním balení jednotlivých strun jsem dostal cosi, co mělo v porovnání s originálem znatelně jinou barvu, strunám G-E6 chybí cca 15 cm zaváděcí kousek neomotaného drátu na straně u mechaniky, ale hlavně struny nemají ani náznak potažení. Zkrátka jsou to nějaké nejobyčejnější "bronzovky". Takže pozor na to....
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

takže jsi mu dal taky 99% hodnocení? :)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Šimkojc

Příspěvek od Šimkojc »

Napsal jsem mu ať mi okamžitě vrátí 6,19...
Suchac cz

Příspěvek od Suchac cz »

Taky jsem si kdysi koupil "Čelixíry" :mrgreen: Jsou to ty nejobyčejnější noname švihadla, no ale zas cena tomu odpovídala :lol:

Jinak teď mám porvé natažené Martin fosfor bronz dvanáctky nepotahované, za cácá polovinu ceny Elixír Nanoweb a jsem velice příjemě překvapenej zvukem. Životnost není taková, ale zvuk je super a pocitově se mi na ně hraje líp, nekloužou jak elixíry. Asi u nich chvíli zůstanu. Jsou to "MARTIN Authentic SP 92/8 Phosphor Bronze Light"
Janeg
Nový uživatel

Příspěvek od Janeg »

Gorčík 10
Jakub5P

Příspěvek od Jakub5P »

Poznam nejak na zvuku rozdil mezi elixirkama 11kama a 12kama? Pouzivam 12ky, jsem na ne zvykly, za zacatku krasny zvuk ,ale jelikoz hraju prumerne 5 hodin denne tak jdou celkem rychle do haje a rekl jsem si ,ze zkusim pro zmenu 11ky. Da se rict jaky bude ve zvuku rozdil pokud vubec nejaky? Diky za odovedi
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Hrál jsem na 012 a řekl jsem si že zkusím 011 rozdíl malý, vracím se k 012 na moje blues finger hraní je ta jedenáctka éčko moc cinkavá proti dvanáctce. Používám bronze, mám pocit že kapku dýl drží zvuk než fosforky.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Suchac cz píše: 9.12.2020 23:00
Jinak teď mám porvé natažené Martin fosfor bronz dvanáctky nepotahované, za cácá polovinu ceny Elixír Nanoweb a jsem velice příjemě překvapenej zvukem. Životnost není taková, ale zvuk je super a pocitově se mi na ně hraje líp, nekloužou jak elixíry. Asi u nich chvíli zůstanu. Jsou to "MARTIN Authentic SP 92/8 Phosphor Bronze Light"
Teď se prodávají ve 3packu, a vychází na 140, - za sadu.
A za víc fakt nestojí.

https://kytary.cz/martin-authentic-sp-9 ... /HN208264/
Naposledy upravil(a) Čavli dne 25.02.2021 9:26, celkem upraveno 1 x.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Souhlas. Zvukově bezvadné, ale tak půl hodiny až hodinu na rozehrání/zajetí a vydrží jednu akcičku (řekněme 4 hodiny), pak jsou cca jednou tak dlouho snesitelné a vyhodit. 140 Kč za 8-10 hodin hraní, budiž.
Jakub5P

Příspěvek od Jakub5P »

Kupuju zasadne kvalitnejsi struny, momentalne elixirky ,protoze hraju cca 5 hodin denne kazdy den a prijde mi , ze jdou strasne rychle do pr**le. Vzdy to pekne zni max tyden po vymene a pak uz nic moc , coz me stve. Nejake rady krome toho abych hral mene? :)
himself

Příspěvek od himself »

Na akustice mi fakt vydrží elixíry nejdéle a to opravdu s velkým náskokem
Mám takovou radu s typickým úkrokem stranou: rozlož zátěž mezi víc kytar!
Čavli

Příspěvek od Čavli »

I kdyby rozložil zátěž mezi 10 kytar, spotřeba strun se nezmění. Naopak se k opotřebení přidá stárnutí oxidací apod, a spotřeba strum bude spíše vyšší.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
himself

Příspěvek od himself »

No kdo by to byl řekl :D
Jakub5P

Příspěvek od Jakub5P »

Ale jooo, uz jsem oprasil Seagullku, na kterou jsem dlouho nehral a docela mile prekvapeni a Furch se mi vyrabi , na nej si jeste pockam par mesicu :)
Suchac cz

Příspěvek od Suchac cz »

jbiker píše: 25.02.2021 5:28 Souhlas. Zvukově bezvadné, ale tak půl hodiny až hodinu na rozehrání/zajetí a vydrží jednu akcičku (řekněme 4 hodiny), pak jsou cca jednou tak dlouho snesitelné a vyhodit. 140 Kč za 8-10 hodin hraní, budiž.
Souhlas. Po počátečním nadšení musím Martinky přehodnotit. V pátek jsem je natáhl a po víkendovým hraní na chatě začínaj bejt znatelně tupý. Vrátím se k Elixíru
bromden

Příspěvek od bromden »

džetro píše: 24.02.2021 12:46 Hrál jsem na 012 a řekl jsem si že zkusím 011 rozdíl malý, vracím se k 012 na moje blues finger hraní je ta jedenáctka éčko moc cinkavá proti dvanáctce. Používám bronze, mám pocit že kapku dýl drží zvuk než fosforky.
Na překližkovýho parlora jsem natáhl Nickel Bronze (dadario, hnědej obal) a proti klasickým bronzovým o dost líp zní (tak nějak čistě a suše) a o hoooodně víc vydrží. Mám agresivní pot a bronzky jsou sežraný za měsíc. Niklový mám nasazený 3 měsíce a zní furt skvěle. Stojí za zkoušku.
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Mám je doma ale nevím jakou tloušťku, měl jsem je i na kytaře už si je úplně nepamatuju ale myslím že byly fajn.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
bromden

Příspěvek od bromden »

Poraďte - natáhl jsem na zkoušku Dean Markley Blue (akustické), zdály se v pohodě, ale po cca 15-20 hodinách, i když na strunách není ani flíček, mi začalo znít - nemůžu říct v čem, ale prostě divně. Jednotlivé struny jsou ještě jakoby ok, ale jakmile začnu něco hrát, zní to divně, ploše, bez barvy a snad jakoby kolísala výše tónů (to je asi blbost ale fakt se mi to zdá). Je možný, že by šly struny do kopru tak brzo a bez vnějšího poškození (hraju jen prstama)? Bronz mi vždycky začne flekatět dřív než jdou struny do kopru. Je to možný nebo se mi porouchalo ucho?
Jakub5P

Příspěvek od Jakub5P »

Do ted jsem pouzival 12ky elixirky fosfor bronz, nicmene jsem chtel zkusit i jiny druh a tak jsem na taylorku nahodil Martinky 12ky bronz a velmi me prekvapil ten rozdil , bohuzel ale nevim , jestli k lepsimu nebo horsimu. Na finger style mne vic vyhovovaly elixirky, prislo me ze jsem z toho vic vytahl a byl i delsi sustan , ty Martinky zni tak jakoby "studene" a ostre , coz mi strasne svedci na klasicky doprovodny beglajt. Mam jeste seagullku Déčko s 11kama elixirkama a premyslim , ze tam taky dam ty martinky. Co dam ovsem na novyho Furcha yellow G-SR to bude dylema
Naposledy upravil(a) Jakub5P dne 10.03.2021 21:41, celkem upraveno 2 x.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“