Změna MIDI channelu

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
wabi

Změna MIDI channelu

Příspěvek od wabi »

Zdravím, může někdo poradit, zda je možnost změnit midi channel na kyt. efektu, když nemám žádný midi switcher (disaster area...) atd...? Mám efekty od Chase Bliss a dva, které ovládám přes bluetooth na ipadu v aplikaci Ribn, jsou na stejném kanále 2.

Hledám cestu jak jim kanál změnit. Hledal jsem nějakou cestu v Logicu atd, ale nikde jsem nenašel nic...
José

Re: Změna MIDI channelu

Příspěvek od José »

Nevim jake ty efekty mas, tak jsem se mrkl do prvniho manualu po ruce a ten pise
2. Bliss FactoryTM is set to MIDI channel 2 by default, but it is easy to change if you need to. If you want to change it, simply hold down both stomp switches when you provide power to the pedal (hold down both stomp switches simultaneously, provide power and then you can let go). The pedal is now looking for the first “Program Change” message it sees, and
it will set itself to whatever channel it gets that first message from, permanently (until you change it again, of course).

Edit: tak jsem projel midi manualy vsech a maji to stejne
wabi

Příspěvek od wabi »

No to ano, mám od nich 4 pedály, přes midi ovládám Mood a nyní chci i Condor, ale oba jsou defaultně na 2 kanálu a přesně jak píšeš, vím jak na nich vyvolat, aby hledaly midi signál na jakémkoliv kanálu, jak píšeš, ale nevím, jestli je nějaká možnost tu zprávu, kterou pedál hledá, vyvolat v PC. Kdybych měl midi kontroler, tak je to jednoduchý, ale já bych ho využil max. na tu změnu a pak by mi tu ležel a to se mi kupovat za 6k moc nechce no...
wabi

Příspěvek od wabi »

José píše: 8.03.2021 18:49 Nevim jake ty efekty mas, tak jsem se mrkl do prvniho manualu po ruce a ten pise
2. Bliss FactoryTM is set to MIDI channel 2 by default, but it is easy to change if you need to. If you want to change it, simply hold down both stomp switches when you provide power to the pedal (hold down both stomp switches simultaneously, provide power and then you can let go). The pedal is now looking for the first “Program Change” message it sees, and
it will set itself to whatever channel it gets that first message from, permanently (until you change it again, of course).

Edit: tak jsem projel midi manualy vsech a maji to stejne
Musím na něčem tu midi message z pedálu potvrdit, někde mít vyvolané, že chci kanál 4, dát efekt do stavu, že hledá midi channel, jak píšeš a potvrdit to. Mají pěkná videa na youtube, ale tam je všude na změnu kanálu nějaký ten midi switcher, boss nebo morning star, disaster area atd...
José

Příspěvek od José »

Ribn nemam, ale podle tveho popisu, tam lze nastavit jaky midi chanel chces ridit. A kdyz efekt nastavis na hledani midi chanelu a z apky posles nejaky prikaz napriklad na kanalu 1 nic se nestane?
(Respektive, nechapu tu zalezitost s logicem.)
feki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feki »

přelož si to, je to tam napsané : https://www.klangfarbe.com/pdf/G//A-G52169_1.pdf
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“