120 Wattové kombo

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
thulo03

120 Wattové kombo

Příspěvek od thulo03 »

Ahoj, jenom taková drobná otázečka. Jak moc se hodí 120wattové tranzistorové kombo do bytu? Našel jsem dobrý inzerát, ale neuvědomil si, že vlastně bydlím v bytě...
Koupím si rozhodně menší. Jen by mě zajímalo, jestli by se otřásal celý panelák nebo ne.. :lol: :lol:
Naposledy upravil(a) thulo03 dne 8.03.2021 22:13, celkem upraveno 1 x.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: 120 Wattové kombo

Příspěvek od Hendrek »

Ovladač master volume nefunguje? A co to je za poznámku s těmi 60W na kanál, jaká je souvislost počtu kanálů a výkonu?
Já měl doma 120W Banditu a při volume 0,5/10 to hrálo pěkně a nerušilo sousedy.
thulo03

Příspěvek od thulo03 »

Hendrek píše: 8.03.2021 21:27 A co to je za poznámku s těmi 60W na kanál, jaká je souvislost počtu kanálů a výkonu?
Taky nevím co jsem to napsal :oops:

Ptal jsem se, protože jsem četl, že u nějakých komb, je master volume „omezený” dlouho se nic neozývá a najednou to řve
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Může být, vlivem nedokonalého průběhu potenciometru v počátku dráhy. Týkat se to bude IMHO nejspíše jen analogových zesilovačů, kde se poťáky přímo podílí na výsledném zvuku, digitály by tím trpět nemusely.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Vklidu, Crate FW120 jsem provozoval v paneláku vpohodě. Sice mi bylo tak 18 a sousedy jsem měl na párku, ale jako problém nějak nebyl :lol: Záleží samozřejmě na baráku. Tam kde bydlím teď by mě brzy někdo zabil v tmavém průchodu, kdybych hrál jako kdysi...
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
innerself

Příspěvek od innerself »

Taky jsem měl doma v paneláku celej half stack 150ti wattů v tranzistoru. Lidi maj asi furt zafixovaný, že něco co neni vyhulený nehraje a teprv, když se to nahulí na vysklení oken, to pak hraje dobře. Mě zatim přišel hrozně znějící úplně každej aparát, kterej byl nahlas. Asi moje ucho vnímá spíš pak ten výkon, než barvu a když si jdu sám zahrát do zkušebny, tak je pravda, že pokojovou hlasitost teda nemam, ale na hraní s bubeníkem taky zdaleka ne. To platilo dřív pro starý lampový marshally. Aby hrály dobře, musel se nahulit i koncák, aby i ten začal kreslit a znělo to jak mělo. Dneska by se ten zvuk tolik měnit neměl, když se tvoří převážně všechno v preampu, i když víme, že nějaký aparáty maj to, že čim víc volume tam cpeme, tim tam leze víc středů.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“