Zdravím,
chtěl bych postupně vylepšovat svoji Gretsch streamliner G2420T. Snímače, Bigsby, mechaniku, zkrátka co půjde. Ta kytara mi perfektně sedla do ruky, takže ji chci pokud možno co nejvíc vylepšit.
Snímače bych chtěl nějaké s konkrétním zvukem, trochu agresivnější při zkreslení (ne žádný hi-gain, ale opravdu ostrý zvuk). Jsou to humbucker, ale asi bych se chtěl přiblížit víc singlům.
Bigsby je jasný, to koupím nějakou vyšší řadu, tam to asi není žádná velká věda při výběru.
Ladící mechaniku bych bral spíš zamykací a něco co fakt drží.
Houby tomu rozumím, pokud je něco co by zlepšilo zvuk nástroje budu rád za každý tip.
Nebudu dělat vše najednou, takže počítám, že je to investice v řádu tisíců, do budoucna možná i v původní ceně kytary, ale zkrátka bych rád fungoval s tou, kterou mám.
Díky za rady a tipy.
Tuning Gretsch
Pravidla fóra
Re: Tuning Gretsch
Měl jsem tu kytaru asi týden. Asi tu předchozí generaci (snad 2018). Byla to moje první lubovka a nějak jsme si úplně nesedli. Cosi tam trochu rezonovalo a strašně mě to štvalo, protože rád hraju i nasucho. Navíc jsem hledal tlustý jazzový tón a na to ta kytara úplně neměla. Myslím ale, že zrovna na tvůj záměr dobrá je. Kytaru mi moc nechtěli vzít zpátky a nakonec jsem to ukecal na přilepenou kobylku (což samozřejmě archtop mít nemá). Nějaký seřizovač tady v Liberci mě s tím vyhodil, že to je indonézská šunka, která má výrobní náklady asi tisíc korun a nebude se tím zabývat, ale podle mě to není špatná kytara. Doporučuji shlédnout chválu na Andertons kanálu, Rob Chapman na ni parádně hraje a dokonce si ji nechal a občas ji v nějakém videu má.
K věci: taky jsem hledal, co vylepšit, a narazil jsem na nějaké gretší zahraniční fórum, tak zkus asi tam. Podle mě je kytara vyvážená a ty evidentně chceš něco, ale nevíš moc co. Ladění bylo dle mého velmi stabilní (měl jsem variantu bez bigsby), zpracování i zvuk odpovídající cenovce. Pokud nemáš nic konkrétního, co tě zlobí, tak nevymýšlej a hraj
K věci: taky jsem hledal, co vylepšit, a narazil jsem na nějaké gretší zahraniční fórum, tak zkus asi tam. Podle mě je kytara vyvážená a ty evidentně chceš něco, ale nevíš moc co. Ladění bylo dle mého velmi stabilní (měl jsem variantu bez bigsby), zpracování i zvuk odpovídající cenovce. Pokud nemáš nic konkrétního, co tě zlobí, tak nevymýšlej a hraj
Zdar, plně souhlasím s himselfovou poslední větou, kdybys měl nepřekonatelné nutkání přecejen kytaru "vylepšovat", mohla by Ti pomoci tato stránka.: https://gretschguitars.com/support
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Tak jsem s ní vyrazil do servisu na seřízení a bylo mi řečeno v podstatě totéž
Jinak uvažuju nad koupí lampy, se kterou bych to dal dohromady, zvukově jsou mi dost sympatický Fendery, máte někdo nějaký typy a zkušenosti, co s lubovku pěkně hraje?
Ja jsem skoncil u tranziszoru Roland JC22, ale ty chces zkreslovat...
Přesně tak. Na bazaru jsou koukal na Fender Deluxe Reverb 65 reissue, Fender Twin Reverb ‘68 Custom, nebo Fender Bassman 50,rv. 1974 (Silverface) - ta hlava Bassman musím říct, že se mi líbí úplně nejvic.