Pedálový předzesilovač

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
José

Re: Pedálový předzesilovač

Příspěvek od José »

tohle mně zaujalo. Zvuky z toho jsem měl vždycky rád a formát je víc než super, jen nevím jestli to nepřepískli s cenou (zatím stejná jako u HX stomp)..
torst

Příspěvek od torst »

Jo, taky jsem zahlíd. Podlahová verze původního racku. Hlavně se mi líbí, že už má spínač simulace boxu. Měl jsem jak orig PSA1, tak GT-2, a prostě nemůžeš mít jeden obvod a myslet si, že zvládne linku i aparát. Aspoň já od toho okamžitě utek (oboje bylo jen vypujčené). Tohle už "dává logiku", jak říká Václav Moravec ...
http://www.tech21nyc.com/products/sansamp/psa-2/
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

AMT SS11 za bůra - znám majitele a myslím, že je to verze B s vyšším gainem:
https://hudebnibazar.cz/amt-ss-11/ID288114/
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Trochu dražší, ale sakra nápadité 8)
https://www.chaseblissaudio.com/shop-pedals/preamp-mkii

torst

Příspěvek od torst »

Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

A jakou vypovídací hodnotu ten příspěvek bude mít, když za chvíli inzerát zmizí?
jastud

Příspěvek od jastud »

Nezmizi, ogar to ma tak o dva litry predrazeny. cherreda ma tenhle preamp rad, me se moc nelibil.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

tak tak, měl jsem problem ho prodat za 5
moc se mi libil, velikost, jak je to udelane, i zvuk nakonec byl celkem podobny Salvation modulu
ale nebavilo me na to hrat, neco me tam porad vadilo (navic clean kanal byl katastroficky, to pak v tech dalsich verzich nejak upgradovali)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
José

Příspěvek od José »

Tak aby to bylo jasné i těm, co to budou číst za rok, řeč je o AMT SS-11b modern, toho času s nabídkovou cenou bazarového kusu sedm litrů :D.

No, upřímně ten výrobek je z estetickýho hlediska tak hnusnej, že bych za něj sedm nedal (leda by byl ovládanej via midi a byl schovanej někde vzadu v racku). Ve srovnání třeba s Francouzema (2 ♪), nebo s Blackbird, nebo i s tou jejich brick řadou, tohle prostě oku nelahodí a ani to nemá vlastní xicht, tudíž to samozřejmě nemá šanci hrát i kdyby to hrálo líp i než G1On... :D :D
jastud

Příspěvek od jastud »

Podle mě hnusnej není, jen trochu nijakej. Je opravdu skvěle vymyšlený, ale měl dvě chyby. Jednu objektivní - můj kus docela šuměl i na čistém kanálu a jednu subjektivní - zvukově mi nesedl. Čistý zvuk byl sterilní a zkreslený zas na můj vkus moc metal. Ale to byla spíš moje chyba, chtěl jsem od toho něco na co to není stavěné. Jo a měl jsem teda verzi A, ale to asi nebude úplně zásadní rozdíl.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Myslím, že 3ch. preamp se dvěma lampama v krabičce o velikosti MXR phaseru o moc líp nadesignovat nejde.
Jastud kápnul na to, že všechno nasvědčuje tomu, že AMT ovládají převážně metloši. :) Viz videa na YT a i portfolio výrobků odpovídá. :)

Co se týká LePreampů, tak ty tedy taky nejsou zrovna vrchol estetiky. :)
Mimoto jsou pouze 2ch., o hodně větší než SS11, clean A stojí vyloženě za prd a abyste měli lead a crunch, tak potřebujete dvě krabice a abyste měli ještě i pěkný clean, potřebujete přidat LeClean s kanálem B, čímž zaberete půl pedalboardu a máte 3x úplně marný clean A. Myslím, že tohle je speciální francouzský win-win-win - jednostranný pro TwoNotes. O ceně nemluvě.
Infantilní potisk "královské koruny" na LeCrunchi je směšný a výrobek spíš dehonestuje. Křídla na LeLeadu ještě jakžtakž budiž, ale dělal je evidentně stejný "umělec" jako korunu - zřejmě vzato z Corel cliparts. Dát potisk navrhnout profíkovi asi bylo drahé... no darmo mluvit. :)

Ale je to fuk - včera jsme se s Hyenikem takhle smáli nad potisky krabek Friedman, to je taky neštěstí - ale stejně zvažuje Smallbox a já mám taky doma Buxom, tak co... :)

:) Zvuk už radši nekomentuju, každého osobní věc - já jsem si na AMT i na LePrdech našel zvuky, které se mi hodně líbí. Takže podle mě jste z dnešní doby jenom zmlsaní a zpovykaní, remcáte a už ani nevíte co byste chtěli za svých pár tisíc za nádheru. :roll: :)
Prostě slovy klasika:
„Kdy prasknete, čuňata?“
Všech dvanáct odpovědělo unisono: „Dle vašeho rozkazu, pane hejtmane.“
Směje se vlastní blbosti a pitomosti, vyšel hejtman Tayrle z kanceláře.

(hlavně si to neberte osobně, pls, dělám si p***l z nás všech ;) )
José

Příspěvek od José »

Je pravda, že mám ten LebAss, kterej je takovej decetnější. Ale tyhle krabky se mi nelíbí (možná to mají na svědomí jenom ty kulaté knoby na hranaté krabce a nahňácanost) a to mi do zvuku prostě kecá, jinak samozřejmě z praktického hlediska to vypadá nevržené dobře :D
Ještě k Lepreampům (kupodivu nejsem ani OT), alespoň ten první kanál má dle mého ucha korekce (B T) boost only a to ještě v brutálním rozsahu, takže já používám u obou v drtivé většině max první pětinu dráhy, nevím jestli to u těch ostatních taky není tak..
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Už ani nevím, já na ty A kanály vlastně nějak nehraju. :)
B kanály jsou super na LeLeadu i LeCrunchi a skoro bych řekl, že korekcema ani nejdou moc pohnojit.
Basáci z mých obou kapel mají LeBass, přičemž k němu dospěli každý svou cestou - nevím, co si o tom myslet, asi karma. :) Ale oba ho chválí.
Mají basy s aktivkou, tak možná se ten A trochu přikopne?
Když jsem LL/LC testoval, tak boost s EQ a kompresor ho rozsvítily.
Ale jen s kytarou sám o sobě je A dost marnej - s B kanálem na LeCleanu se nedá srovnat, ten je super - ze strany TwoNotes jsou ty A kanály takový divný počin. Nebo jsem něco nepochopil.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Další 3ch podlaháč, je to teda metal smíchanej s metalem, ale jistě může někoho oslovit.

https://ksramps.com/product/ceres-3ch-preamp-pedal/

cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Tohle je teda parádní basovej preamp.
Ty footswitche/encodery jsou nejsíš stejné jako na Quad Cortexu.
Moc pěkná věcička.

José

Příspěvek od José »

Jop, mám ho. Ale ještě jsem se nerozhodl, jak moc ho žeru. Pro zajemce z basovych rad jsem daval na forum baskytara i nejaky nahrany steky. Super konektivita a ficury - proste to prdnu na USBero k PC a uz jamuju s youtubem (startuje okamzite), zvuk od Jamersona po Gojiru, na zkousce pres BT si muzem pustit nahravku z minule, dokonala prehlednost, ovsem nemoznost zalohovat presety (proc kdyz to ma jednotlive parametry ovladane CC midi prikazem???), neobjevil jsem zatim ASIO (ale s wasapi jsem problem nezaznamenal), ale HLAVNE mi chybi pruraznost zvuku - ve zkusebne oproti LeBassu s Lovesquezzem a Radarem se zdaleka tolik neprokrajuje mixem, ale mozna jsem do nej zatim nedostal patricnej impulz. Taky ADAM v tomhle srovnani proste nema ten lampovej 3D zvuk - takovej ten specifickej odpruzenej (torstova definice) attack - Onu zahadnou vec, ktera je daleko vice citit, nez slyset, a to jeste zrovna pouze performujicim muzikantem.
Pouziti na kytaru uz na trubce taky nekde je.
Na co by to podle mne mohlo bejt super, je aku, clovek tam ma kompresor - pak rozdeleni vetvi s tim, ze na jedne je multiband comp, na druhe vypinatelny drajv a impulz, pak je blend nasledovan tim krasnym EQ. bohuzel vyber pasem zatim neni uplne kytarovy - ale byly naznaky, ze budou riditelne pres apku.
A tusim ze Darkglass a neural maji nejake firemni propojeni, mozna stejnej majitel.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

:) Vida vida... diky za report. Zrovna uz treti basak v mem blizkem okoli resi, zda LeBass nebo neco jineho. Pricemz prvni dva maji oba LeBass, nezavisle na sobe. :)
torst

Příspěvek od torst »

https://hudebnibazar.cz/sonicake-sandman/ID357251/
neznám, neumím. Náhodný záchyt na HB. Ale podle fotky bude hrát výborně !! ! ! :-X
Hádal bych tak úroveň micropreampů Mooer. (?)
torst

Příspěvek od torst »

https://hudebnibazar.cz/strymon-iridium/ID366449/
cenu nekomentuji, ale je to špice.
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

To by ale teoreticky nemělo hrát nějak zásadně líp, než nějakej Amplitube... nebo?
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“