Furch vaše poznatky a názory

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
Jester
Rádce

Re: Furch vaše poznatky a názory

Příspěvek od Jester »

Ále, nezní to blbě, nebuď falešně skromný. Já vždy na to vybrnkávání čekám, protože se podle toho orientuju (když tak hraju 99,9% času). Když tu kytaru rozezníš trsátkem, tak zní skoro každá dobře. Tedy když to umíš, já třeba ne. :oops: Prsty už je to obtížnější.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

jasne sranduju,
ale jo, drnkám bříškama, takže to samozřejmě bude trochu jiná barva než nehtama
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Jakub5P

Příspěvek od Jakub5P »

Zdar kytaristi,
rad bych rozsiril svoji sbirku kytar prave o Furcha a vybral jsem si tuto. https://furchguitars.com/cs/nastroje/bl ... rs-choice/ Mate s ni nekdo zkusennosti? Pripadne by nebyl problem jit i dale do green ,yellow ci orange line ....nejsem zadny kytarovy prebornik, ale rad si potrpim na kvalite :)
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Zajeď k Humlovi a vyzkoušej. Cedr/mahagon bude znít jinak než smrk/palisandr, jestli potřebuješ C je otázka, já bych si to třeba nekoupil, atd.
Chce to zkusit.
Já vzal naposled Humlovi 60 tis., a ještě mi 20 tis. zbylo :-)
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Suchac cz

Příspěvek od Suchac cz »

Pan Huml má otevřeno?
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Suchac cz píše: 6.02.2021 16:33 Pan Huml má otevřeno?
Prodejna funguje jako "výdejní místo" ...
Když je vůle, je i cesta!
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Šimkojc

Příspěvek od Šimkojc »

Správně by hoši neměli prodat nic, co nebylo objednáno přes e-shop a věřím, že to tak dělají....
himself

Příspěvek od himself »

Toz objednacvka je za minutku hotova i z telefonu pred dverma, ne?
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Šimkojc píše: 7.02.2021 18:23 Správně by hoši neměli prodat nic, co nebylo objednáno přes e-shop a věřím, že to tak dělají....
"... s vyjímkou ... o) provozoven umožňujících vyzvednutí zboží a zásilek zakoupených distančním způsobem, "
Objednat stačí i telefonem z chodníku, to je distanční způsob, a kontrola při odběru zakázaná není.

Ale hlavně, zavřeno není na věky, příští týden to může být jinak. Určitě lepší počkat, než vybírat kytaru na fóru.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Jakub5P

Příspěvek od Jakub5P »

Ahoj,
predem se omlouvam, jestli se to tu uz resilo, ale ktera z kytar od Furcha od Violet po Orange series je nejvhodnejsi pro finger style typ hrani ,jestli by se to tak dalo kategorizovat. Jde mi o to ,abych z toho vytahl co nejvic a vim , ze nektere typy dreva jsou vhodnejsi pro hru trsatkem , nektere prave pro hru prsty diky za odpovedi (doufam ze to neni moc debilni dotaz :D )
MikeDundee

Příspěvek od MikeDundee »

Před týdnem jsem tady řešil diskusi s výběrem vhodného dřeva na 12 strunné super jumbo. Jedna z možností byla nechat si takovou kytaru vyrobit u Furcha v jejich konfigurátoru. Poslal jsem jim k tomu mail s žádostí o stručnou radu. No výsledek je takový že mi samozřejmě neodpověděli a teď jsem si všiml že z toho konfigurátoru najednou odstranili model super jumbo... Zajímavý přístup k zákazníkům :-)
himself

Příspěvek od himself »

Myslim ze se to moc zobecnit neda, spis nez typy drev bych lustroval tvary tel. Nejspise tedy OM a GA.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

tvary jsou pro styl dulezitejsi nez dřevo, to jsou zas nějaké šumy.
Nejvíc z jakékoli kytary vytáhneš když budeš cvičit! nezávisle na tvaru, dřevu nebo značce

jinak mám podobný zážitek, dotaz na zebrano bez odpovědi, a vzápětí zebrano zmizelo z nabídky :)
ted jsou ale komplikace s dodavkama dřeva (celnice atd), feedback od jinych kytararu.
no ale i tak nepotesilo, kdyz jsem vicemene firemni mediální hvezda :)
https://furchguitars.com/cs/o-nas/furch ... ary-furch/
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Jakub5P

Příspěvek od Jakub5P »

Nakonec jsem teda zvolich toto , snad budu spokojenej https://kytary.cz/furch-yellow-g-sr/HN183846/
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Dobrá volba. SR je klasika, G na prstění určitě OK.
Teď ještě vybrat struny ...
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Jakub5P

Příspěvek od Jakub5P »

Čavli píše: 10.03.2021 21:34 Dobrá volba. SR je klasika, G na prstění určitě OK.
Teď ještě vybrat struny ...
No jak se znam tak to budu menit kazdej tejden porad dokola ,coz uplne nechci. Doted jsem pouzival elixirky 12ky fosfor bronz a zkusil jsem ted o polovinu levnejsi Martinky bronz a byl jsem velmi prekvapenej tim rozdilem. Ten chladny zvuk byla prijemna zmena
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Ještě jeden postřeh - před vánoci jsem kupoval FURCH D Vintage 1, a měla dost špatně seřízenej ořech. Takže sehnat kamaráda co má pilníky, a dodělat. Je to chvilka, ale chce to zkušenost, a ty pilníky. Také má ten ořech hodně ostré rohy.
U kytary ze skoro 40 tis. bych čekal víc. Jinak ale spokojenost.

P.S. Ty Martiny jsou za pakatel v trojbalení

https://kytary.cz/martin-authentic-sp-8 ... /HN202242/
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Jakub5P

Příspěvek od Jakub5P »

Čavli píše: 10.03.2021 21:57 Ještě jeden postřeh - před vánoci jsem kupoval FURCH D Vintage 1, a měla dost špatně seřízenej ořech. Takže sehnat kamaráda co má pilníky, a dodělat. Je to chvilka, ale chce to zkušenost, a ty pilníky.
U kytary ze skoro 40 tis. bych čekal víc. Jinak ale spokojenost.

JInak ty MArtiny jsou za pakatel v trojbalení

https://kytary.cz/martin-authentic-sp-8 ... /HN202242/

Oni trochu nestihaji vyrabet, vzhledem k poptavce by potrebovali produkovat jednou tolik kytar nez aktualne produkuji , tak snad se to nepodepisuje na kvalite, to by si predpokladam nedovolili.
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Ořech je spotřebák, spousta lidí ho mění i na nové kytaře - materiál, rozteč strun atd.
Ale ošidit pár tahů pilníkem se omluvit nedá. Ten pocit z hraní v obchodě bývá rozhodující.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Šimkojc

Příspěvek od Šimkojc »

Je fakt, že pocit v obchodě je stejně jako první dojem při setkání dvou lidí strašně důležitý a stav ořechu kytary tu hraje hlavní roli. Ale právě poroto, že se dá upravit/vyměnit, je škoda kvůli němu zahodit jinak výbornou kytaru. Každému se zavděčit nejde a na ořechu se pere několik parametrů :
- Rozteč strun. Pro standardní šířku 43 mm se používá rozteč strun E1 - E6 v rozsahu cca 35 až 37 mm. Výrobci, kteří při výrobě používají hlavu, umisťují struny tak, aby byly stejné vzdálenosti mezi boky strun, takže vzdálenost os strun je progresivní, nejmenší mezi E1/B, největší mezi A/E6.
- Dohmat. Vysoký dohmat se dá snížit, příliš nízký se zvyšuje obtížně. Dělal jsem to už milionkrát, ale uznávám, že zdaleka ne každý má morál brousit do nové kytary i když potřebné nástroje už dávno nejsou nedostupné. Ale obecně platí, že výrobci nechávají na nových nástrojích vyšší dohmat a někoho to může odradit. Při výběru kytary si dejte na první pole kapodastr a dohmat bude hned takový, jak má být...
- Materiál ořechu. Do určité míry ovlivňuje celkový zvuk nástroje, plast horší, kost lepší...
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“